BeataSabra Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 ayshe napisał(a):ja wlasnei zaczelam koeber's extra i nadal fajnie.glownei jada na energie hochleistung,dostawaly lamm und reis,23M,auslese.teraz dostaja extra i tez extra.:p koopy male,zwarte,dobre do zbierania. U nas niestety po drugim worku auslese się zaczęło... Kupale ogromne śmierdzące i rozlazłe ( sorki za opis). Sucz ciągle głodna. Zobaczymy jak będzie na gotowanym jak się nie poprawi to badamy kupsko. Natomiast drożdze, algi, mieszanka ziołowa super. Quote
malawaszka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='malawaszka']jakby ktoś chciał to mogę odsprzedać trochę kilogramów Koebersa Light i SupermixGJ - najlepiej jakby był to ktoś na śląsku to bez wysyłki by się obyło, ale wysłać też mogę - będzie ponad 5 kg supermixa i ponad 6 kg lighta - szczegóły na pw bo tu nie sklepik - karmy przechowywane w pojemnikach szczelnie zamykanych, kupione na początku maja - niestety moja alergiczka się na nie uczuliła i muszę wrócić jednak do trovetu ponawiam pytanie - może jednak ktoś się skusi? Quote
Piromanka Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='malawaszka']ponawiam pytanie - może jednak ktoś się skusi? Czy to jest jeszcze aktualne? Masz jeszcze tę karmę? Jestem chętna. Quote
Korenia Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ja bardzo chętnie bym kupiła trochę karmy koebersa, najechętniej tej co się zalewa... ew. kupiłabym worek z kimś na 'współę', ja bym chciała kilka kilo. Quote
Pestka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 A w jakich cenach jest ta karma i zamawia się ją na stronie kobers'a? Quote
malawaszka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Korenia napisał(a):Ja bardzo chętnie bym kupiła trochę karmy koebersa, najechętniej tej co się zalewa... ew. kupiłabym worek z kimś na 'współę', ja bym chciała kilka kilo. Korenia a która karma Cię ineresuje? bo ja nadal mam Lighta - mysle że około 5 kg jest, albo więcej Quote
KarolaBox Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Czy ktoś byłby zainteresowany Koebersem Auslese? (Karma dla psów od 5/6 miesiąca życia do starości, dla ras każdej wielkości, idealna dla psów o normalnej i zwiększonej aktywności.) Najlepiej z Olsztyna to bym mogła nawet dowieźć karmę ;) A jeśli dalej to trzeba by policzyć koszty wysyłki Quote
Bura Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 A ja trochę z innej beczki, czy ktoś już wychował na karmi Kober's szczenięta średniej rasy (chodzi mi o to, czy wszystko ok, czy się dobrze rozwijały itd). Jako że mojego w pysk kłuje sucha normalna, zastanawiam się nad taką zalewaną płatkową, i być może właśnie Kober's by się nadał. Quote
Bura Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 A zna ktoś skłąd tej wersji płatkowej dla szczeniąt?? Quote
Okamia Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Bura napisał(a):A ja trochę z innej beczki, czy ktoś już wychował na karmi Kober's szczenięta średniej rasy (chodzi mi o to, czy wszystko ok, czy się dobrze rozwijały itd). Jako że mojego w pysk kłuje sucha normalna, zastanawiam się nad taką zalewaną płatkową, i być może właśnie Kober's by się nadał. Chcę spytać o to samo... Quote
asiol Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Jakby był ktoś zainteresowany- mam worek Auslese, ok 9kg. Po okazyjnej cenie Quote
Arden Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Bura napisał(a):A ja trochę z innej beczki, czy ktoś już wychował na karmi Kober's szczenięta średniej rasy (chodzi mi o to, czy wszystko ok, czy się dobrze rozwijały itd). Jako że mojego w pysk kłuje sucha normalna, zastanawiam się nad taką zalewaną płatkową, i być może właśnie Kober's by się nadał.Przestawiłam moją czarną na koebersa kiedy miała jakieś 7 miesięcy, więc może takim szczenięciem już nie była, ale nadal rosła, i bardzo sobie chwalę tę decyzję... Quote
Ania_Carmen Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Bura napisał(a):A ja trochę z innej beczki, czy ktoś już wychował na karmi Kober's szczenięta średniej rasy (chodzi mi o to, czy wszystko ok, czy się dobrze rozwijały itd). Jako że mojego w pysk kłuje sucha normalna, zastanawiam się nad taką zalewaną płatkową, i być może właśnie Kober's by się nadał. Znajomi odchowali miot goldenów na Kober'sie i z tego co wiem, to byli zadowoleni. My próbowalismy jakiś czas supermixa płatkowego u dorosłych psów i tez całkiem fajnie. Namówiliśmy nawet znajomą, ponieważ karma reklamuje sie jako głównie dla psów alergików, która ma goldenkę z alergia pokarmową i szczeniorka owczarka. Goldenka dostała rozstrój żołądka, a owczarka robiła dużo obfitych kupsk, wszystko się unormowało po przejściu na inną karmę. Czyli wiem, że nic nie wiem :roll: Na pewno nie ma jednej uniwersalnej karmy dla każdego psa, ale my na razie zrezygnowalismy z odchowu szczeniaków na Koebersie. Quote
Bura Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 No właśnie dlatego pytam, bo słyszałam, że coś się z tą karmą porobiło, i że psy mają srrraczuchny i duże kupska.... i że ludzie z niej schodzą.... Quote
GATUSO Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Coś sie porobiło ,bo u mojego znajomego owczarek też ma rozwolnienia po nowym zakupie Kobersa.Dodam,że wcześniej tolerował idealnie tą karmę. Quote
Evelynkaa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Mój Alex w typie Westa wymiotuje po tej karmie lub ma odruchy wymiotne, jak i po płatkowej tak i po granulkach namoczonych. Nie wiem co może być przyczyną ale trochę szkoda bo była to jedyna karma zjadana z prędkością światła tak jak gotowane :( Quote
Marteczka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Są jeszcze krokiety bez namaczania w wodzie np. Astor Quote
Evelynkaa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Tak właśnie ją miałam, ale ją moczyłam bo tak mojemu Alexowi lepiej smakowało...... Quote
mam psa Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 nie rozumiem, na poczatku postu przeczytalem ze jest wylacznie mieso a tu : głowizna .... czyli mózg krowy , rany co to za zkład !!! Quote
taks Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 mam psa napisał(a): głowizna .... czyli mózg krowy , rany co to za zkład !!! No nie, głowizna to akurat nie mózg tylko wszystko inne co z głowy mozna uzyskać , m in bardzo delikatne chude mięso, chrząstki, powięzi - wcale nie takie złe a tanie , wiele salcesonów i innej garmażerki właśnie na tym bazuje. Sama polowałam w mięsnym na głowiznę dla moich psiaków ale okazało się zbyt trudne - za duża konkurencja;) Quote
mam psa Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 dzieki za wyjasnienie :) nie jadam salcesonów i kompletnie nie wiedziałem z czego sie je robi, a ta głowizna była dla mnie brrrr. Quote
zdrowakarma_pl Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Głowizna jest doskonałym źródłem wielu składników, które pomagają w utrzymywaniu w dobrej kondycji stawów i ogólnie systemu kostnego Twojego psa. Sam jestem wegetarianinem i ta świadomość nie poprawia jakoś mojego samopoczucia :) Jednak nie zawsze to, co psy lubią jest (że się tak wyrażę) "estetyczne" i pies nie zawsze zgadza się z naszą oceną (jeśli masz ogródek i obserwujesz co sobie Twój pies zakopuje i jak to pachnie, gdy on się tym za kilka dni zajada, to wiesz o czym piszę) Jeśli chodzi o skład karm Koebersa, to faktycznie Niemcy utrzymują dokładne proporcje w tajemnicy i nam (jako sprzedawcom) też nie bardzo się to podoba. Jednak karmy posiadają wszelkie możliwe atesty (niemieckie) i (co bardzo istotne) ich producent nie skupuje mięsa z rynku spożywczego, ale współpracuje z własnymi hodowcami - własnymi w tym sensie, że są to hodowcy certyfikowani, stosujący żywienie ekologiczne (bo co z tego, że mięso byłoby wołowe, skoro krowa za życia karmiona była chemią i plastikiem) i każdorazową dostawę poddają drobiazgowym testom higienicznym i analizie jakościowo-składnikowej. Chciałbym jeszcze odnieść się do zawartości popiołu. Z niektórych maili wynika, że popiół według części z was jest swego rodzaju dodatkiem, czy wypełniaczem dodawanym do karm w fazie produkcyjnej :) Część się pewnie uśmiecha, ale tej drugiej części chcę wyjaśnić, że skład karmy podaje się po jej spaleniu (czy jak chcą inni - wygrzaniu) w specjalnym urządzeniu - podobnym do stosowanych w kryminalistyce spektrografów. Rzeczywistą analizę przeprowadza się na podstawie uzyskanych gazów i części stałych - czyli właśnie popiołów. Tak więc popiołem "zawartym" w karmie jest wszystko to, co nie przetworzyło się do postaci gazowej - a więc wszystkie składniki mineralne (wapń, cynk, potas, żelazo, sód) witaminy. Jednym słowem - występowanie i ilość popiołu w analizie składu jest jak najbardziej prawidłowe. Więcej - gdyby go nie było - Twój pies na pewno szybko przestałby być zdrowym psem. Zawartość "popiołu" w analizie surowego mięsa wołowego waha się od 8-14% więc podobna ilość w karmie jest jak najbardziej normalna (wprawdzie mięso nie stanowi 100% zawartości karmy, ale poza mięsem są jeszcze w karmie inne źródła minerałów i witamin) Pozdrawiam - Leszek Quote
deusdeus Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Niezrażony opiniami kupiłem ostatnio wór (bo jakiś czas temu z karmy zrezygnowałem) i... sierść piękna, lśniąca i generalnie och i ach, podobną miał tylko na Orijenie miska zawsze wylizana do czysta energia na maksa ale, ale: kupska okrutne, podczas jednego spaceru (ok. 45 minut) pies potrafił się wypróżniać 3- 4 krotnie, przy czym tylko jedna z kup miała konsystencje stałą, co dla osoby sprzątającej po swoim pupilu jest nieco uciążliwe:-) i teraz nie wiem... Quote
Recommended Posts