michau Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Ja zamówiłem próbki przez ich formularz na stronie 1,5 tygodnia temu, ale do tej pory nie dostałem :( Quote
Talia Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Ja pisałam z panią/panem przez maile. Mam nadzieje, że dostane. Quote
Korenia Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Ja mam suńkę, która na wszystko kręci nosem - sucha karma stoi miesiącami w misce, a mięso ostatnio to tylko wyrzucamy :shake: nie dostej już z ryżem, tylko samo- też nie chce ruszać, przez ostatni tydzień wszystko ląduje w kuble :shake: Dostałam próbki Koebersa - jest zachwycona, nigdy jeszcze nie jadła z takim apetytem :multi: Pasuje jej i namaczana i sucha :) Tylko co ja zrobie z tym zapasem karmy co teraz mamy :eviltong: Quote
Korenia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 michau napisał(a):oddasz do schroniska :) A sama będę gryzła ścianę... nie stać mnie, żeby oddawać do schroniska karmę, ktróra kosztuje prawie 50zł za 3 kg. Quote
Talia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Korenia, a jaka sucha jej najbardziej pasuje? Dużo dostajecie tych próbek? Quote
Korenia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Suchej to żadna :evil_lol: raz na jakiś czas zje kilka kulek - teraz pierwszy raz w życiu widziałam, żeby mój pies jadł z apetytem:lol:. Ja dostałam 5. Quote
michau Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Właśnie wczoraj dostałem próbki 4 karm Koebersa, a zamówiłem z 1,5 miesiąca temu. Podobno szybciej wysyłają jak się skontaktuje z nimi mejlem. Ja wypełniałem formularz ze strony. Reakcja psa - zapachowo mu się podobało i smakowo chyba też. Nic więcej nie warto pisać, bo to tylko parę ziarenek z próbek ;) Przepisuję natomiast skład wydrukowany na próbkach, bo była dyskusja na temat zawartości popiołu. Wszystko po niemiecku więc zakładam, że poprawne i dopilnowane przez producenta. Auslese: 29,5% białka, 12% tłuszcz, 10,9% popiół, 8% Woda Extra: 31% białka, 12% popiół, 11% tłuszcz, 7% Woda*** Supermix-Kroketten: 27% Białka, 9,9% popiół, 8,9% tłuszcz, 8% Woda Reis mit Lamm: 25,3% białka, 9% tłuszcz, 8% Woda, 6,9% Popiół ***w karmie extra skład z opakowania nie zgadza się, ze składem na polskiej stronie internetowej. Z powyższego wygląda na to, że wysoka ilość popiołu jest w karmach, w których mięso pochodzi z wołowiny. Przypadek? W tych trzech 'wołowych' karmach 50% wagi produktów to surowa wołowina, czyli w suchej karmie procentowo jest jej znacznie mniej. Ponadto na opakowaniach próbek nie jest napisane jakie zboże i owoce są w składzie. Tylko Getreide i Gemuse Jest natomiast wzmianka, że nie ma żadnych dodatków poprawiających smak czy kolor oraz środków konserwujących i ethoxyquin itp Quote
GATUSO Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Ze smakiem także mój pies zjada (Astor),ale zobaczymy jak i co dalej? Quote
BeataSabra Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 My będziemy od jutra testować auslese zobaczymy czy podejdzie Quote
GATUSO Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Podejdzie spoko,zadziwiająco smaczne maja karmy,już parę osób(ich psy)to potwierdziło. Quote
BeataSabra Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 GATUSO napisał(a):Podejdzie spoko,zadziwiająco smaczne maja karmy,już parę osób(ich psy)to potwierdziło. Podeszło i to jak .... prawie z miską pożarte Quote
Chandler Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 BeataSabra napisał(a):Podeszło i to jak .... prawie z miską pożarte Nam również...:-), jemy jakieś dwa miesiące (wcześniej jadły TROVET). Mam trzy psy i dwa jedzą Auslese mieszane z Supermix GJ i czasem Lamm i Reis plus dodaję drożdże piwne na zmianę z mieszanką ziół. A sunia (trochę problemowa) je Supermix GJ mieszane z karmą płatkową Light (dwa razy w miesiącu badamy krew i wszystko jest ok). Czasem jedzą Supermix - Kroketten, żeby nie zapomniały, jak suche wygląda. Dla futrzaków karma - pycha! A jaką fajną sierść dostały po Supermix GJ. Mamy też Leckerchen (tym futrzaki nagradzane są dosyć często), ćwiczymy sobie z Suchwunder, a czasem dostają do pochrupania Fleischbrocken. Quote
shin Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Moj potwor wchlania [bo jedzeniem tego nazwac nie mozna, tak mu smakuje :eviltong:] 23M juz od jakichs 2-3 miesiecy - siersc swietna, psisko rosnie ladnie, pelne energii [tego to troche az ZA duzo :eviltong:], radosne, zapach z pyska dosc neutralny. No i nie da sie ukryc, ze jak nie dostanie za duzo, to nasz koszmar w postaci luznych kup przestal istniec. Co do dawkowania - mlody jeszcze rosnie, a wyglada jak zyleta [ciagle wali w gore, zamiast na boki], wiec dostaje 1/4 wiecej niz powinien wg wyliczen na opakowaniu, bo szwajcar nie moze wygladac jak chart :evil_lol: No i dzienna dawke dostaje w 3 posilkach, nie w dwoch - lyka dosc duzo powietrza przy zarciu, bo lapczywy jest, wiec wolimy czesciej mu dawac, zeby skretu nie dostal. Dostalismy tez probke ktorychs smaczkow, ale to niestety nie przeszlo, bestyj w ogole nie ma na nie ochoty. Quote
GATUSO Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Mój 8 miesięczny Fila Brasileiro,też zajada,i też jest łapczywy.Przy karmie Astor zmieniła się konsystencja kup,na twarde!!!Jest sukces tej karmy,bo wcześniej bywało kiepsko. Psiak rośnie i dobrze przyswaja,granulki w ASTORZE dośc łatwo się kruszą,co przy moim nie gryzącym tylko łykajacy psiaku ma ogromne znaczenie.Jak na razie jesteśmy zadowoleni z karmy.łatwo zaczyna łapać masę,dlatego trzeba pilnować dawkowania. Quote
asia78 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Moja suka kończy pierwszy wór płatków dla szczeniąt i muszę przyznać, że zdecydowanie poprawiła jej się sierść. Teraz pięknie błyszczy. No i nadal ma ochotę na te płatki. Quote
GATUSO Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Zamówiłem teraz karmę Auslese płatkową,zobaczymy jak będzie? Quote
BeataSabra Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 GATUSO napisał(a):Zamówiłem teraz karmę Auslese płatkową,zobaczymy jak będzie? U nas wchodzi aż miło. Quote
malawaszka Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 a gdzie kupujecie ta karmę? bo ja widziałam, że cena w Polsce jest kosmicznie wyzsza niż w Niemczech - cóż przecież bogatsi Polacy mogą płacić :roll: Quote
shin Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 malawaszka napisał(a):a gdzie kupujecie ta karmę? bo ja widziałam, że cena w Polsce jest kosmicznie wyzsza niż w Niemczech - cóż przecież bogatsi Polacy mogą płacić :roll: Z ciekawosci sprawdzilem ceny w Niemczech i... zalamka. Tam na worku karmy prawie 40zl mozna zaoszczedzic! :crazyeye: malawaszka, jesli jestes w stanie ten bezbozny jezyk rozszyfrowac - jest tam mozliwosc wysylki do PL? Quote
Ploter Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 ja płaciłam w Polsce 190 pln za 30kg, ale jakby dało sie taniej to zawsze chętnie:) Quote
malawaszka Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 :lol: nie wiem czy da się zamówić tam, no i nie wiem czy wysyłka się opłaci bo tam mają drogą wysyłkę - ale to musielibyście sie zorientować, albo szukać znajomych w niemczech, teraz sprawdziłam te ceny i różnica się trochę zmniejszyła jak euro spadło, bo jak patrzyłam kiedyś to była naprawdę kolosalna - niemal dwukrotne przebicie :shock: ale nadal tam jest taniej Quote
shin Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 A nie idzie tego kupic nie przez net, nie? Bo ja rzut kamieniem od granicy mieszkam, wiec jakby mieli normalny sklep... :evil_lol: Quote
Katica Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ale co się dziwić, w naszym pięknym kraju większość produktów jest droższa niz na zachodzie - auta, perfumy, środki czystości, a jak widać i karmy... Quote
shin Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Katica napisał(a):Ale co się dziwić, w naszym pięknym kraju większość produktów jest droższa niz na zachodzie - auta, perfumy, środki czystości, a jak widać i karmy... Tansza byc nie moze, bo to nieekonomiczne :eviltong: Transport kosztuje, marza tez musi byc... ale 20-25% marzy to troche duzo jak dla mnie :roll: Dlatego fajnie by bylo, gdyby ktos ta strone przeczytal i sprawdzil, czy nie da sie jakos 'na miejscu' u nich kupic. Quote
Recommended Posts