Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam mam prosbe bo nigdzie nie moge znaleść tej karmy a zależy mi na kupnie bo słyszałam że jest b. dobra
ja prosze o namiary gdzie ją moge zamówić i prosze o opinie
pozdrawiam:lol:

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 6 months later...
Posted

Witam!

Ja też karmiłem tą karmą psa, zanim się urwało... Już o niej zapomniałem, kiedy znajomy hodowca hovawartów powiedział mi, że jest nowy dystrybutor i on ją u niego zamawia. Teraz jest w wersji na mokro i na sucho (chociaż ja kiedyś brałem na mokro i byłem zadowolony). Zamówiłem telefonicznie i po 2 dniach miałem karme, zapakowaną jak należy (nie tak jak dawniej). Po taśmie pakowej, ulotkach i miłej Pani na infolinii dystrybutor wydaje się solidny i nieprzypadkowy. Jak mi Pani powiedziała strona jest w budowie www.koebers.com.pl, ale namiary tam są i można zamawiać.

Pozdr

• 4 weeks later...
Posted

Strona już działa. Można zamiawiać i faktycznie -zamówinie realizowane jest błyskawicznie. Sympatyczny i szybki kontakt z obsługą, zatem mam nadzieję, że tym razem dystrybucja będzie OK. Ja w tej chwili (dosłownie) czekam na drugi worek. Karma jest fajna, bo ma 2 wersje: płatkową (do namaczania - moczy się ok. 3 minut i jest gotowa do podania, czyli jest bardzo praktyczna i szybka w przygotowaniu, a dodatkowo zimą zapewni psu ciepły posiłek) i oraz granulki. Mamy tę karmę od miesiąca i na razie jesteśmy z niej zadowoleni.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Też karmię psa tą karmą, zjada z apetytem, kupy ładne, nic się nie dzieje.
Ale właśnie intryguje mnie ten skład- nie wystarcza mi zapewnienie ze mięso tam jest najlepszej jakości. Chciałabym poznać dokładny skład.

Posted

W karmach Köbers wykorzystuje się jedynie zdrowe, czyste, pełnowartościowe mięso wołowe, jagnięce, ryby morskie, płatki zbożowe, warzywa, naturalne witaminy, mikro i makroelementy. Szczególną zaletą naszych karm jest ilość świeżego mięsa - stanowi ono 50% zawartości każdego opakowania.

Do produkcji nie wykorzystuje się mączek mięsnych ani kostnych, nie przerabia produktów sojowych ani witaminy K3.

Posted

jakie warzywa?? konkretnie? ile którego jest? jakie zboża? ile ich jest? ile jest ryb?
Ja to traktuje jako dodatkowy posiłek bo zwykle barfujemy. Czasem dodaje jeszcze trochę oleju lnianego, kefiru, jogurtu czy sera białego.

Posted

Po Orijen i Taste Of The Wild postanowiłem spróbować tę karmę. I jestem w pewnym szoku. Otóż zwierzak, po raz pierwszy, na widok karmy płatkowej (23M) odstawia taniec nad miską. A je, aż mu się uszy trzęsą...
Martwi mnie tylko fakt, ze nie podają konkretnego składu. Nawet na oficjalnej niemieckiej stronie nic na ten temat nie piszą.
Więc albo ściśle tajna receptura ( w co nie za bardzo wierzę), albo skład jest raczej odstraszający (w to nie chcę uwierzyć).

Posted

23M, powiadasz? Właśnie mam zamiar ten rodzaj zamówić w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że moje żyjątka też będą kręcić młynka z radości. Do tej pory wypróbowałam Astora i jest OK, ale chcę też spróbować "płatków". Zatem - zobaczymy.

Posted

A widzisz, bo ja Astora zamierzam mu podawać po wyczerpaniu zapasu płatków (jeszcze mi kilogram został).
Jakiś taki cholernie energiczny mi się zwierz zrobił. Tylko nie wiem czy nie zaczyna się za często drapać (albo włączyła mi się opcja paranoja:lol:)

Posted

deusdeus napisał(a):
A widzisz, bo ja Astora zamierzam mu podawać po wyczerpaniu zapasu płatków (jeszcze mi kilogram został).
Jakiś taki cholernie energiczny mi się zwierz zrobił. Tylko nie wiem czy nie zaczyna się za często drapać (albo włączyła mi się opcja paranoja:lol:)

Astor i 23M w opisie na stronie dystrybutora są do zalewania wodą więc chyba obie mają formą płatków....?!?!

A jak jest z koeber's extra? Też jest do zalewania czy nie?

Posted

Astor jest w postaci chrupek do podawania na sucho ;). Formę płatkową ma Auslese. Extra ma formę dużych chrupek (miałam próbkę) do karmienia na sucho.
My od soboty testujemy 23M. Na razie, po 2 dniach, mogę powiedzieć tylko tyle, że zjadany jest ze smakiem.

Posted

Po dwóch tygodniach karmienia mogę stwierdzić, iż:
Zniknął brzydki zapach z pyska i jakoś tak generalnie nie wania psem w mieszkaniu. Bąków mniej, a jeżeli są to już nie tak śmierdzące jak po Orijenie. Sierść nieco bardziej matowa (tu Orijen i TOTW były znowóż genialne), ale nadal bardzo ładna. Smakowitość chyba duża, bo nie ma problemów ze zjadaniem. Natomiast kupy są ogromne. Fakt, mam psa z tych dużych (wyrób owczarkopodobny), ale on potrafi się wypróżnić dwa razy podczas spaceru i to tak na fest.
Co jeszcze mnie zastanawia- pije więcej wody niż zazwyczaj. Nawet przy upale nie szło tyle co teraz.
Ale generalnie jestem na plus.

Posted

Kober's to bardzo fajna karma.maja tez doskonale suplementy.jak to po tego typu karmach[tak jest tez z tanszym nieco bewidogiem czy drozszym ale zupelnie bezkonserwantow grau'em]koopy sa wieksze .
karmy tego typu sa naprawde doskonale dla onow na przyklad.szczegolnie opcje platkowe.

Posted

jak to po tego typu karmach[tak jest tez z tanszym nieco bewidogiem czy drozszym ale zupelnie bezkonserwantow grau'em]koopy sa wieksze .

Tzn jaki jest to typ karm, który wpływa na duże sami-wiecie-co?