Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, wczoraj przeglądałam w tvp telegazetę i rzuciły mi się w oczy dwa ogłoszenia. Pierwsze to "Sprzedam yorki (w hurcie i detalu)..." Drugie ogłoszenie hodowli z łódzkiego, która ma w ofercie szczenięta owczarka niemieckiego rodowodowe i "porodowodowe". O ile pierwsze ogłoszenie mnie po prostu rozwala, o tyle mam pytanie czy da się coś zrobić z tym drugim, czy ZK lub KHRON przymnknie na to oko?. Był tam tylko telefon podany, ale może da się dojść do hodowli?

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli chodzi o ogłoszenie z owczarkami to jeśli szczeniaki nie są po rodzicach hodowlanych zarejestrowanych w ZK to nic się nie da zrobić, natomiast jeśli jeden miot szczeniąt wypuszczają z metryką ,a drugi po tych samych rodzicach bez metryk to można to zgłosić taki ktoś powinien zostać wydalony ze związku.

• 6 months later...
Posted

Ona jest po prostu nienormalna... http://www.youtube.com/watch?v=UxMeICqxSKI żeby tak się psom gryźć to trzeba mieć naje*ane po prostu w głowie... :roll: Przerażające jest to, że taka kretynka się bierze za rozmnażanie... Ciekawe jak to zrobiła, że jej piękny "reproduktor" nie zżerał na śniadanie swoich wybranek serca - może krył w kagańcu, na kolczacie i przypięty do ściany? No czy to jest normalne, żeby pies tak gryzł sukę?

Posted

Evl, to nie jest normalne i mam nadzieję, że nie pozostanie bez echa. Dyskutuję z nią na wizażu już kilka stron, ale to jest dno i pięć metrów mułu.

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Co prawda nie o psy chodzi tym razem, a o koty, ale reszta taka sama - beton, beton, beton umysłowy, że hej!

Kto ma konto na NK i potrafi ładnie coś paniom (panom zdaje się też, chociaż oni mają to "w tyle", z tego co czytam) wytłumaczyć - zapraszam: [URL]http://nk.pl/school/60962/forum/1607?page=1[/URL]

Posted

Ciemnota :shake: I oczywiście komentarz kogoś mądrego, że lepiej się ludźmi zająć - paranoja... Jak będę miała czas, to coś napiszę od siebie.

Wakacje już też dały się zwierzakom we znaki, wczoraj przeczytalam na króliczym, że zostal znaleziony uszak w śmietniku :shake: Bardzo chory, najprawdopodobniej nie przeżyje...

Posted

[url]http://www.allegro.pl/item1095429055_jamnik_wloski_ofeta_matrymonialna.html[/url] zobaczcie na to...
I odp na moje pytanie czy to nowa rasa...

""Witam

Jamnik Włoski to taki jamnik, który na 8 cech wystawowych nie posiada ani jednej."

RECE MI OPADLY;/

• 5 months later...
Posted

gunia napisał(a):
Słuchajcie, wczoraj przeglądałam w tvp telegazetę i rzuciły mi się w oczy dwa ogłoszenia. Pierwsze to "Sprzedam yorki (w hurcie i detalu)..."

mijałem tablicę jadąc ostatnio gdzieś pod Gdańskiem.

• 2 weeks later...
Posted

Moja koleżanka ma samca yorka. Pies jest nierodowodowy. Jej siostra dostała go od chłopaka. Ich ciocia też ma yorka tyle, że suczkę. I ostatnio Agnieszka (ta koleżanka) w szkole do mnie mówi, że Gucci (tak się nazywa ich york) będzie miał dzieci i jedno oni sobie zostawią. A ja do niej czy ona serio go zamierza dopuścić. A ona, że tak, a co ? Powiedziałam jej, że przecież jest nierodowodowy, że to pseudohodowla i tłumaczyłam jej to wszystko pół godziny a ona do mnie: co z tego, że nie ma rodowodu, pies to pies, nie ?! :shake: Dołączyła się druga koleżanka potwierdzając, że 'pies to pies'. No ręce mi opadają.

Mam psa w typie SH.
Mnie często ludzie pytają czy nie chcę mojego psa im może sprzedać albo oddać (już ja wiem w jakich celach...)
Często też ludzie pytają mnie czy nie chcę dać go na reproduktora bo oni by chcieli aby ich suczki miały szczeniaki a mój to taki ładny.... Jak wspomnę o tym, że mój jest wykastrowany to od razu, że krzywdę psu zrobiłam. Nawet gdyby nie był wykastrowany to w życiu bym nie dała go do rozrodu z kilku powodów. Też uważam, że r=r, mój ma problem ze zdrowiem, więc lepiej tego nie szerzyć, poza tym nie chcę więcej na świecie pseudohodowli, a psów w schronach pod dostatkiem...

• 2 weeks later...
Posted

"mamdo sprzedania2.5 miesieczna sukedobermanke po pieknych duzych rodzicach zrównowazonych psychicznie wychowanych z dziecmi w warunkach domowych z dziecmi. suka ma obciety ogonek jest dwa razy odrobaczona cena 550zl.przyjmuje takze rezerwacje na szczeniaki dobermana urodzone 1 stycznia sa trzy suczki i szczsc piesków maja juz obciete ogonki i beda gotowe do sprzedania okolo 5 lutego beda zaszczepione i kazdy piesek bedzie posiadał swoja ksiązeczke zdrowia cena za pieska to 500zl tal ....... ..........."

....taaak.... jakby ktos miał ochote zabić faceta, to ogłasza się na Gumtree...

• 7 months later...
Posted

Eh ostatnio moja ciotka uparcie twierdziła, że ropomacicze to przyczyna tego że suka młodych nie miała. Bo tak jej weterynarz powiedział. I że na ropomacicze suki owczarków najczęściej zapadają jak nie miały nigdy szczeniaków. Nie wiedziała tylko co powiedziec na to, że nasza suka która kiedys miała szczeniaki i tak na ropomacicze zachorowała. ‘No ale tak weterynarz powiedział!’. :roll: Skąd taki ciemnogród wśród wetów?!

PS moja suka miała szczeniaki kilka lat temu kiedy nie byliśmy jeszcze uświadomieni w sprawach R=R, schroniskach, sterylkach aborcyjnych itd. Nie był to planowany miot, 'wpadka'. Suka niestety odeszła 4 lata temu na ropomacicze.

• 3 months later...
Posted

Witam wszystkich,
z ciekawością śledzę Waszą stronę, w końcu się zarejestrowałam :)
Do powyższego dołączę ogłoszenie z Gumtree - czy mi się wydaje, czy komuś się coś pomyliło. No nijak mi to nie pasuje do shih tzu:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-liczna-sunia-Shih-tzu-W0QQAdIdZ332667630

Ciekawa jestem, co Wy na to. Jest mnóstwo ogłoszeń na Gumtree dotyczących "piesków RASOWYCH BEZ RODOWODU". Może i mają dobre warunki, ale krew mnie zalewa, jak czytam głupoty typu: "śliczny piesek na Mikołajki"... a potem pozbywa się psa, jak niepotrzebnego pluszaka.
Pozdrawiam wszystkich Dogomaniaków :)