Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

już jestem i z radością donoszę , że miałam nosa co do psychiki Berty to bardzo zrównoważona sunia :multi: odwykła jednak od człowieka trzeba będzie nad tym popracować ale jest pojętna i kontaktowa więc myślę , że będzie oki

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ponieważ koty są na podwórku sunia jest w kojcu z którego za wszelką cene próbuje wyjść :cool3: mam nadzieję , że nocminie spokojnie i Berta się do niego przyzwyczai . Kojec jej nie krępuje ma wymiary 6 m na 4 m i buda dzieło mojego ojca z podwójna ocieploną podłogą i ścianami i podnoszonym dachem. Dostałam sporo przyborów kosmetycznych od Pana Bertusi :lol: Od jutra zaczniemy się lepiej poznawać i zajmniemy się " toaletą " wyczeszemy się i wygłaszczemy :cool3: Bertusia zjadła obfitą kolacyjkę bo i suche chrupki i indorka z kluchami :eviltong:

Posted

trochę się boję , żeby nie mykła z kojca bo na furtkę ostro napiera zastanawiam się czy dlatego była na łańcuchu ? Zobaczymy za chwilkę dyskretnie sprawdze czy wszystko w porządku

Posted

trzymamy , trzymamy
będzie dobrze
nie wiem czy mi sie przywidziało, ale pana od BERTY widziałam dzisiaj w Gliwicach , całego w skowronkach

Posted

właśnie wróciłyśmy ze spacerku Bertusia to cud , miód i orzeszki :loveu: trochę ciągnie na smyczy ale to zrozumiałe po prostu odwykła ale jak sobie gadamy to bardzo się cieszy i wygląda niesamowicie bo cała pupcia się rusza :lol: moje wszystkie psy miały ogony stąd ten niecodzienny widok dla mnie :multi:

Posted

Berta miała na sobie szeroką czarną obrożę więc zamieniłam na węższą czerwoną bo uznałam , że jest bardziej kobieca :razz: mój kundel ma nastawienie erotyczne i nie zraża go fakt , że przechodzi jej pod brzuchem zboczeniec jeden :eviltong: Berta super się bawi z psami jest proludzkim psiakiem ale nienawidzi kotów :evil_lol:

Posted

w kojcu zachowuje się spokojnie jest grzeczna :lol: ale jak dla mnie to powinna nabrać ciała dzisiaj tak łapczywie jadła aż się jej ulało :eviltong: mam nadzieję , że nie macie nic przeciwko temu , że trochę rozpuszcze ją z żarełkiem co :oops:

Posted

Bertuś nie chce wchodzić do budy więc odbyłyśmy pogadankę na temat korzyści siedzenia w budzie efekt taki , że zmokłysmy obie :evil_lol: z tą różnicą , że ja wyglądałam o wiele gorzej od Berty :cool3:

Posted

człowiek uczy się całe życie i tak ja stara owczarkara zaczynam przekonywać się do rottków ;) Bertuś już nie ciągnie na smyczy trzyma się lewej nogi a na spacerze nie zaczepia ludzi ani małych ubootów , które ją obszczekują :multi: Dzieci traktuje z pobłażliwością i pozwala się głaskać bez problemu :loveu: