Helga72 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 już jestem i z radością donoszę , że miałam nosa co do psychiki Berty to bardzo zrównoważona sunia :multi: odwykła jednak od człowieka trzeba będzie nad tym popracować ale jest pojętna i kontaktowa więc myślę , że będzie oki Quote
Helga72 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ponieważ koty są na podwórku sunia jest w kojcu z którego za wszelką cene próbuje wyjść :cool3: mam nadzieję , że nocminie spokojnie i Berta się do niego przyzwyczai . Kojec jej nie krępuje ma wymiary 6 m na 4 m i buda dzieło mojego ojca z podwójna ocieploną podłogą i ścianami i podnoszonym dachem. Dostałam sporo przyborów kosmetycznych od Pana Bertusi :lol: Od jutra zaczniemy się lepiej poznawać i zajmniemy się " toaletą " wyczeszemy się i wygłaszczemy :cool3: Bertusia zjadła obfitą kolacyjkę bo i suche chrupki i indorka z kluchami :eviltong: Quote
Helga72 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 trochę się boję , żeby nie mykła z kojca bo na furtkę ostro napiera zastanawiam się czy dlatego była na łańcuchu ? Zobaczymy za chwilkę dyskretnie sprawdze czy wszystko w porządku Quote
Helga72 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Trzymajcie kciuki za mnie i za Bertusie plissssssss :oops: Quote
trol Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 trzymamy , trzymamy będzie dobrze nie wiem czy mi sie przywidziało, ale pana od BERTY widziałam dzisiaj w Gliwicach , całego w skowronkach Quote
Helga72 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 być może . Ja jestem z Łodzi więc nie bardzo mam pojęcie o tamtych miejscowościach . Quote
Magd@ Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Będzie dobrze na pewno :) spokojnej nocy życzę :) Quote
trol Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 on pochodzi z Gliwic , i akurat przejeżdżałam niedaleko jego domu a on dosyć charakterystyczny jest / mówię o właścicielu / Quote
Helga72 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 właśnie wróciłyśmy ze spacerku Bertusia to cud , miód i orzeszki :loveu: trochę ciągnie na smyczy ale to zrozumiałe po prostu odwykła ale jak sobie gadamy to bardzo się cieszy i wygląda niesamowicie bo cała pupcia się rusza :lol: moje wszystkie psy miały ogony stąd ten niecodzienny widok dla mnie :multi: Quote
Helga72 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Berta miała na sobie szeroką czarną obrożę więc zamieniłam na węższą czerwoną bo uznałam , że jest bardziej kobieca :razz: mój kundel ma nastawienie erotyczne i nie zraża go fakt , że przechodzi jej pod brzuchem zboczeniec jeden :eviltong: Berta super się bawi z psami jest proludzkim psiakiem ale nienawidzi kotów :evil_lol: Quote
Helga72 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 w kojcu zachowuje się spokojnie jest grzeczna :lol: ale jak dla mnie to powinna nabrać ciała dzisiaj tak łapczywie jadła aż się jej ulało :eviltong: mam nadzieję , że nie macie nic przeciwko temu , że trochę rozpuszcze ją z żarełkiem co :oops: Quote
Magd@ Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Helga :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Jędza Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Wielkie, wielkie dzięki za Bertanię. :loveu: Z nieba nam spadłaś i Bercie też ;) Quote
Helga72 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Bertuś nie chce wchodzić do budy więc odbyłyśmy pogadankę na temat korzyści siedzenia w budzie efekt taki , że zmokłysmy obie :evil_lol: z tą różnicą , że ja wyglądałam o wiele gorzej od Berty :cool3: Quote
Helga72 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Kwapa kwiaty od młodego , przystojnego mężczyzny z sexownym głosem nie wiem co mój mąż na to ... :mad: Quote
Helga72 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ja w każdym razie dziękuję a wracając do Berusi to ona ma GPS bezbłędnie wie która brama jest nasza i zawsze skręca prawidłowo ;) Quote
Helga72 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 człowiek uczy się całe życie i tak ja stara owczarkara zaczynam przekonywać się do rottków ;) Bertuś już nie ciągnie na smyczy trzyma się lewej nogi a na spacerze nie zaczepia ludzi ani małych ubootów , które ją obszczekują :multi: Dzieci traktuje z pobłażliwością i pozwala się głaskać bez problemu :loveu: Quote
Helga72 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 no i masz Kwapa zawróciłeś mi w głowie i żarełko dla psiurów mi wykipiało :eviltong: Quote
Helga72 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Berta jest cudowna madra , zrównoważona i pojętna :loveu: a suchę żarełko ma w nosie je gotowane i puszeczki :cool3: Quote
Magd@ Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 Helga naprawdę kobieto spadłaś nam z nieba :loveu::loveu::loveu: Quote
Helga72 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Madziu zawstydzasz mnie :oops: a przecież to nic wielkiego mogę to pomagam i tyle ;) Quote
Ewelka_18 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 helga dziękujemy bardzo :) :oops::oops::oops: Quote
Recommended Posts