Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam ! mam 4,5 miesieczna suczke boksera .wszystko byloby ok ,gdybym od pewnego czasu nie zauwazyl u niej dziwnego zachowania . gdy ktos obcy przychodzi do domu i chce ja poglaskac ona po prostu sika ,tak jak stoi :shake:
.co moze byc tego wina ? dodam tylko ,ze sasiedzi maja 3 miesiecznego kundelka i on szczeka na kazdego obcego i nie ma mowy o jakimkolwiek sikaniu :angryy: . jak moglbym zaradzic zachowaniu mojej suni ? pozdrawiam !

Posted

To bardzo typowe zachowanie dla szczeniaków - pies pokazuje tym, że jest podporządkowany, może też zaniepokojony.. Może lepiej, żeby zamiast od razu głaskać sunię, Twoi znajomi pobawili się z nią niezbyt nachalnie lub pozwolili jej podejść samej i tylko obwąchać, bez pieszczot na początek? Ja mam 4 miesięczną sunię, której zdarza się posikiwać nawet kiedy ja ją głaszczę, starsza suka też tak miała kiedy była młoda, ale to minęło ;)

Posted

Ja mam ten sam problem z moim 4 miesięcznym labkiem :( Więc przyłączam się do prośby jak temu zaradzić :cool3: Tylko mój sika ze szczęścia, że ktoś przychodzi :eviltong:

Posted

Sądzę, że wyrośnie ;) Może najlepiej witać znajomych na podwórku, żeby "sikany" szał radości minął? :) Ja czasem znajduję koło łóżka małe mokre plamy, bo sunia przychodzi w nocy i się wita, a ja zaspana tylko ją głaszczę.. a potem niespodzianka ;)

Posted

Mój jak był młody i głupi jak ktoś przyszedł sikał zygzakiem - z radości,z wiekiem mu to przechodziło i nie ma mowy o jakimkolwiek siknięciu w domu.Spokojnie może jeszcze przejdzie ;)