Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do wszystkich kochających psy a szczególnie pokrzywdzonych przez los i STARUSZKÓW Wznowiła działalność "Skarbonka" rozi. Jest to konkretna pomoc dla dużej liczby piesków starych w schroniskach. Proszę zapoznajcie się z jej założeniami na wątku http://www.dogomania.pl/threads/112210-UWAGA!-WRACAMY!-Post-1351!-**skarbonka**
i poznajcie ich rezultaty w schronisku Białej Podlaskiej
http://www.dogomania.pl/threads/184079-CZWARTY-ETAP-**skarbonka**-CZWARTY-ETAP/page3
A potem jeżeli uznacie , że warto dołączcie do nas i propagujcie ideę dalej nawet poza Dogomanię Sprawa naprawdę jest warta zaangażowania.

• 2 weeks later...
  • Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Muszę Wam powiedzieć, że Owca ma na głowie, łapkach i brzuchu czarną skórę. Może dlatego tak się zaprzyjaźnił z doktorem Dembele :D
Do końca lutego ma być na obecnej dawce luminalu, a potem mam się zgłosić do doktora i ewentualnie zmodyfikuje leki. No i jest przymulony trochę, niepewnie stawia łapki (dlatego porusza się tylko po dywanikach - boi się paneli). Ale to wynik działania luminalu, bo raz Dieguś porwał serek z luminalem i miał dzień na haju :P
Jeśli przy tej dawce Owca dostanie ataku, to znaczy, że nie reaguje na Luminal i będzie miał zmieniony lek. Jeśli nie dostanie, to będzie można spróbować ją zmniejszyć.

Posted

Czy tego paskudztwa nie da sie wyleczyc ?? probowalas alternatywne wetki. Ja wzielam Maya i w pewnym sensie bardzo pomoglo. Nie jest jeszcze 100%, ale jest o wiele lepiej. Mielismy dzisiaj pojechac, ale sypie i chyba przelozymy, bo to godzina jazdy i jeszcze mial z nami jechac Ming, troche z duze ryzyko.
Maya teraz je mieso itp. a do tej pory byla wylacznie na hilsie od weta, na co alternatywna wetka stwierdzila, ze Maya jest niedozywiona, bo w tych karmach jest glownie kukurydza ..........

Posted

Owca dostaje od początku kiedy do mnie przyjechał Taste of the Wild na zmianę z Acaną. Całkowicie pozbawione kukurydzy i głównie oparte na świeżym mięsie. Zwróciła mi na to uwagę treserka, która przyszła okiełznać towarzystwo. :) Dostaje dodatkowo kości gotowane i suszone filety z kurczaka (za tymi przepada!). No i preparat z wit. A, D i E na polepszenie sierści. Wit . A korzystnie wpływa również na oczy.
Owca był konsultowany przez trzech różnych weterynarzy. Póki co zalecone dawki nie były skuteczne. Chcemy sprawdzić teraz czy w ogóle Luminal coś wnosi.

Posted

Slyszalam od Anity Happy, ze w Warszawie jest jakas holistyczna wetka. Maya w tej chwili to je surowe miesa z kartoflami, czasami jej daje ryz.. Bierze enzymy na trawienie i kore jakiegos drzewa oraz jakies leki homeopatyczne.

• 1 month later...
Posted

gosia1701 napisał(a):
śliczniak :)
a jak jego zdrowie?
to jest smycz do 25kg?

No i zmienił wymagania....
Codzinne czesanie, spacery. Chyba się zakochał na wiosnę

4 tyg temu znów miał ataki padaczki. Teraz dostaje nowy lek - Mizodin. Póki co odzyskał chęć do życia, jest bardziej aktywny i jest z nim większy kontakt niż po Luminalu.

Posted

winter7 napisał(a):
Kurcze, może powinnam mu zmniejszyć racje żywieniowe??? :)
Dzisiaj od rana strajkuje i okupuje furtkę - chce mnie zmusić do spaceru :evil_lol:

jaki mądruś :diabloti:

Posted

On jak się uprze, to nie ma mocnych. Chciałam wyjechać dzisiaj samochodem i nie mogłam się go doprosić, żeby wrócił do domu. Wzięłam więc smycz, żeby go przyprowadzić, ale jak ją zobaczył to zaczął skakać ze szczęścia, że idzie na spacer. Chciałam ten spacer skrócić do odcinka furtka - dom, ale on się zaparł jak osioł. I musiałam pójść z Dexem na spacer po osiedlu......w płaszczu i szpilkach :evil_lol:

• 4 weeks later...
Posted

winter7 napisał(a):
No i zmienił wymagania....
Codzinne czesanie, spacery. Chyba się zakochał na wiosnę

4 tyg temu znów miał ataki padaczki. Teraz dostaje nowy lek - Mizodin. Póki co odzyskał chęć do życia, jest bardziej aktywny i jest z nim większy kontakt niż po Luminalu.

Witaj,
Poznałam Owcę,jeszcze przed pierwszą jego adopcją.Do złudzenia przypominał mi psa, którego pożegnaliśmy.Gdyby w międzyczasie dom nasz nie zaroił się od zwierząt,Owca z pewnościę byłby u nas.Mój pies (inny)miał podejrzenie padaczki i dostawał Mizodin.Po miesiącu zalecanych dawek,zaczęliśmy schodzić przez nastepne 4 m-ce.Pies w tym czasie był w bardzo dobrym kontakcie z rzeczywistością.Lek ten niestety obciąża wątrobę,dlatego są konieczne okresowe kontrole.
Owca rzeczywiście bardzo się zmienił,ale wierzę,że jest z Wami bardzo szczęśliwy.
Życzę dużo szczęścia