Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka napisał(a):
Owca wesolych Swiat :):) tak sie ciesze, ze znalazles super domek :):)

http://www.jacquielawson.com/viewcardm.asp?code=2853098849468&ob=1&cont=1

Bardzo dziękujemy :)

Nasza owieczka ma nowe imię WESOŁEK
Przyszła wiosna, a on jest innym psem. Nareszcie cieszy się z życia. Od wczoraj znowu porusza się po całym domu :multi: (wcześniej bał się wchodzić na panele, bo się ślizgał).
Teraz mizianki i przytulanki nie mają końca. Wczoraj dzielnie pomagał mi w kuchni, choć nie wiem czy przyszedł do mnie czy do gąski, którą niestety musiałam zrobić na świąteczny obiad.
Kurczę, nie chcę zapeszać, ale obecnie jest w świetnej formie. Mam nadzieję, ze nie dostanie już ataków. Z wyliczeń ich cykliczności wypadałoby, że w najbliższym czasie możemy się ich spodziewać. Tak bym chciała, żeby już był zdrowy.

Dzisiaj byliśmy na spacerze w lesie i nawet nie odpuścił strumyka, do którego wskoczyła reszta bandy. Łapy miał czarne jak smoła :)
Uwielbia jeździć samochodem. Muszę nawet uważać, żeby nie zostawić uchylonych drzwi, bo ładuje się do środka i siada na fotelu pasażera. :evil_lol:

Jutro wstawię zdjęcia z dzisiejszego spaceru.

Wesołych Świąt dla Wszystkich!!!
Dzięki, że pamiętacie o tym owczarku :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='_Goldenek2']Fantastyczne masz te psiaki. A Owiec.... to niewiarygodne.... ten roześmiany pycholek :):):)[/QUOTE]
Tak to przyklad cudownego rozwiazania :):)

Posted

No niestety nie wszystko jest tak super. Wczoraj Dexik znów miał ataki padaczki. W sumie sześć w ciągu 24 godzin. Dzisiaj dochodzi do siebie. Z moich wyliczeń wynika, że bez względu na podawane leki, czy dawki co 2 miesiące pojawiają się ataki. Jak będę w Warszawie, to pojadę jeszcze ze wszystkimi badaniami do profesora Lechowskiego, żeby wypowiedział się co do zasadności podawania leków. Najważniejsze, że następne 2 miesiące mamy spokój.

Posted

Czy Owca przytył, czy jest taki kudłaty? Wygląda fantastycznie :) I głupek nawet nie wie, jakiego farta miał, że trafił na Ciebie Winter :)

Szkoda, że znowu miał ataki, ale w sumie dobrze, że powtarzają się tak cyklicznie... Wiadomo, kiedy można się ich spodziewać i można się jakoś przygotować.

Trochę zaoffuję...
Bardzo proszę o głosy na nr 2: http://www.dogomania.pl/threads/2059...1#post16801354
Moje psiaki są strasznie zadłużone, bardzo przydałby się im taki zastrzyk gotówki :-(

Posted

[quote name='_Goldenek2']Zagłosowałam na 2 :). Śliczne zdjęcie.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję :) A na zdjęciu jest pies z tego samego schronisku, co Dexter. I też z tych nieadopcyjnych - stary, brzydki, bez łapy - a jednak, jak Owca, znalazł dom :)

Posted

[quote name='koosiek']Czy Owca przytył, czy jest taki kudłaty? Wygląda fantastycznie :)

Jest taki kudłaty :) Też wydawał mi się grubaskiem, ale dzisiaj byłam z nim w bezstresowej myjni dla psów :):):)
http://www.umyjpieska.pl/
I jak był mokry, to jak nie mój pies...
Szkoda, że nie mam zdjęć, ale nie było jak zrobić :)
Teraz po myciu i suszeniu jest jeszcze bardziej puchaty.
Dobrze, że otworzyli taką myjnię koło mnie, bo po atakach kąpiel jest wręcz zalecana, bo reszta psów strajkuje :shake: A nie chcę go dodatkowo stresować schodami, poza tym łazienka wygląda jak po nalocie aliantów.

_Goldenek2
Kasiu, Lechowski to dobry lekarz, ale ze wzgledu na wiek to trzeba Mu wszystko przypominać. Pamietaj o tym jak bedziesz na wizycie.

Dzięki za wskazówki. Muszę się z nim jakoś umówić w przyszłym tygodniu.

Posted

Okupacja samochodu :)
[attachment=987:6360.attach]

[attachment=988:6361.attach]
Popołudniowa drzemka
[attachment=989:6362.attach]

"Ale tam tego napchali do środka"
[attachment=990:6363.attach]

Demolka
[attachment=991:6364.attach]

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam za offa.. Zapraszam wszystkich na wątek Kluska, który po 11 latach stracił dom. Teraz nie ma nic :(
Był dla niego awaryjny tymczas. Kiedy Klusek jechał już do Warszawy niestety okazało się, że szybko musimy mu znaleźć inne miejsce. Trafił do płatnego domu tymczasowego w Wołominie. Miesięczny koszt to 300 zł, na tą chwile nie mamy nawet złotówki.
http://www.dogomania.pl/threads/207832-Klusek-po-11-latach-straci%C5%82%C5%82-dom-%28-Potrzebne-deklaracje-i-pomoc-w-szukaniu-domku!