Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kosu32 napisał(a):
Kolejne psiaki wyadoptowane !!!

Dziś mija dokładnie miesiąc od kiedy dwa kolejnie psiaki (sunia i piesio) opuściły schronisko. Psy zostały pieskami stróżującymi. Trafiły w bardzo dobre ręcę-mają fajnego, odpowiedzialnego i co ważne wspólnego właściciela który na dzień dobry w pakiecie powitalnym zapewnił im stałą opiekę weterynaryjną oraz nowe budy z kojcami. Z tego co wiem psiaki zrobiły furorę w swoim nowym miejscu zamieszkania i są nieustannie rozpieszczane przez właściciela jak i innych współpracowników. Podczas ich transportu sunia "namaszczyła" samochód-zostało jej to jednak od ręki wybaczone. Cóż... jak wiadomo nie tylko ludzie cierpią na różnego rodzaju choroby... Sunia po kilku dniach pobytu zaczeła bardziej prostować podkulany dotychczas ogon a teraz ponoć ładnie chodzi przy nodze. Piesio-to istny wulkan energii (z początku pobytu otrzymał ksywkę "Postrzał"). Za kilka dni odwiedzę oba piesy i zobaczę jak się zaaklimatyzowały.

Wizyta poadopcyjna :multi:

W ubiegłą sobotę odwiedziliśmy "nasze" czworonogi.
Piesy mają się dobrze :lol:.
Z tego co pamiętam zostały wdzięcznie nazwane: Mini i Busik ;) Pan "Postrzał" ewidentnie w kojcu stał się pantoflarzem pod wpływem naszej przeuroczej Damy Mini (hi hi). Ona ustawia go do pionu i pokazuje kto tu rządzi :evil_lol: ("być kobietę, być kobietą ...").
Pieski w ciągu dnia są wyprowadzane na smyczy na terenie obiektu gdzie stróżują a podczas nocy biegają swobodnie po zajedziście dużym terenie.
Niestety na chwilę obecną nie dysponuję fotkami-byliśmy wieczorem i nie było większego sensu robienia zdjęć (obiecujemy poprawę przy kolejnej wizycie);)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja je dziś odwiedziłam przedzierajac sie przez śniegi;). Z dobrych wiadomości Perełka dziś pojechała do nowego domu.
[url=http://celestynow.schronisko.net/adoptowany21911.html]adopcja - adopcje - psy - Per

Posted

[quote name='tanitka']Ja je dziś odwiedziłam przedzierajac sie przez śniegi;). Z dobrych wiadomości Perełka dziś pojechała do nowego domu.
adopcja - adopcje - psy - Per

No to super wieści !!! :multi:

[URL="http://www.fotosik.pl"]

Perła to przeurocza sunia - jej nowi właściciele z pewnością dokonali słusznego wyboru.

Perło kochana !!!

Życzymy Ci samych pogodnych dni :loveu::loveu::loveu:

Przez to wszystko przez chwilę pokręciły mi się sunie: Perła z Perełką ...

Perełka też przypomina o swoim istnieniu i prosi o kochający dom.
To fantastyczna i przeurocza sunia która uwielbia kontakt z ludźmi.
Czy ktoś ją w końcu zobaczy i da wspaniały dom ???

Trzymamy za nią kciuki

W górę Perełko !!! :multi:

Posted

Mam jeszcze pytanie. Czy w budynku biura nadal przebywa taki słodki szczeniak przypominający husky? Widziałyśmy go z Sylwią podczas ostatniej wizyty w schronisku (20 stycznia). Pytam bo jutro mam zamiar przesłać Sylwii jego zdjęcia do zamieszczenia na Dogo i stronie schroniska, a nie chciałabym robić zamieszania jeżeli znalazł już nowy dom.

Posted

Mam 2 zdjęcia tego malca:
to:
adoptowany

i takie kiepskie:oops:

Postaram się w weekend wpaść do schronu jak mi zdrowie pozwoli.
Kosu, a wy kiedy planujecie? Dawajcie w weekend, bo potem to wiesz, ja tuz przed porodem będę...

Posted

W ten weekend nie da rady - niestety ...:placz:
Egzaminy się zbliżają i muszę trochę posiedzieć nad książkami (mózg mi się zawiesił). Możemy wstępnie umówić się na kolejną sobotę 17 stycznia. Dotrwasz Moja Droga do tego terminu ???

Posted

tanitka napisał(a):
Dziś, jak co miesiąc, w Kawa czy Herbata przentowały się 3 szczeniaczki z Celestynowa. Jeden z nich znalazł dom, pani przyjechała po niego do TVP.:loveu:

Ostatnio jesteś posłanką dobrych wieści :lol:
Na trzy wpisy dwa informują o adopcjach - oby to była dobra wróżba:loveu:
Fajnie że kolejne psiaki znalazły swój domek:multi:
Ja nie wiem dokładnie w jakie dni mam śledzić poranne programy by zobaczyć jakie psiaki wystąpią w towarzystwie Pani Dyrektor...:roll:

Na dworze straszny mróz a mi serce pęka kiedy pomyślę o tych bezdomnych zwierzakach-jak One dają sobie radę...:placz:

Posted

dzięki za dobre słowo;) i powiem w tajemnicy że mała ogarkopodobna i labek też maja szanse w tym tygodniu opuścić schornisko, ale na razie proszę o trzymanie kciuków!

Posted

tanitka napisał(a):
dzięki za dobre słowo;) i powiem w tajemnicy że mała ogarkopodobna i labek też maja szanse w tym tygodniu opuścić schornisko, ale na razie proszę o trzymanie kciuków!

Kciuki już trzymam !!!
A co do labka - to możesz sprecyzować ...:cool3:

Posted

A ja przez przypadek ogladalam ich w Tv.
To byly 2 kudlate szczeniorki, podobno od wczoraj w schronisku
i starsza , duza pregowana sunia.
P. Dzialak opowiadala, ze to taka poczciwota i pieknie opiekuje sie roznymi szczylkami i ze jest juz dluzej w schronisku :-(

Posted

Czy to ta sunia?
Jeśli tak, to potwierdzam, jest bardzo spokojna, grzeczna i milusia:loveu:

to nie ta suczka, w telewizji była Nuszka, stara boksereczka 12 letnia...

Posted

" Pytanie na sniadanie" TV 2 we wtorki, sa adopcje
kiedy prowadzi p. Olszanski.
To jest chyba od 8 00 do 10 30.

Celestyniaki tam bywaja, ale nie regularnie.