kosu32 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Kolejne psiaki wyadoptowane !!! Dziś mija dokładnie miesiąc od kiedy dwa kolejnie psiaki (sunia i piesio) opuściły schronisko. Psy zostały pieskami stróżującymi. Trafiły w bardzo dobre ręcę-mają fajnego, odpowiedzialnego i co ważne wspólnego właściciela który na dzień dobry w pakiecie powitalnym zapewnił im stałą opiekę weterynaryjną oraz nowe budy z kojcami. Z tego co wiem psiaki zrobiły furorę w swoim nowym miejscu zamieszkania i są nieustannie rozpieszczane przez właściciela jak i innych współpracowników. Podczas ich transportu sunia "namaszczyła" samochód-zostało jej to jednak od ręki wybaczone. Cóż... jak wiadomo nie tylko ludzie cierpią na różnego rodzaju choroby... Sunia po kilku dniach pobytu zaczeła bardziej prostować podkulany dotychczas ogon a teraz ponoć ładnie chodzi przy nodze. Piesio-to istny wulkan energii (z początku pobytu otrzymał ksywkę "Postrzał"). Za kilka dni odwiedzę oba piesy i zobaczę jak się zaaklimatyzowały. Quote
Sylwia K Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Nowe szczeniaki mieszkające na piętrze w biurze Jamnikowaty samczyk. Bardzo żywy i radosny:) Ma ok 2 miesiące. Docelowo będzie przypominał kształtem i rozmiarami jamnika. adoptowany 2 pieski w typie chihuahua Będą małymi pieska docelowo. adoptowany!!!!!!!!!!!! Samczyk: Samczyk: adoptowany [SIZE=3](święta spędzi razem z nową rodzinką:loveu:, która jest nim zachwycona, piesek rodzinka zresztą również!! Właścicielka wstawi niebawem domowe zdjęcia maluszka:multi:) Razem: Piesek i sunia w typie pińczera: (są identyczni, samczyk jest bardziej nieśmiały) Będą wielkości i budowy pińczera. piesek adoptowany, została tylko suczka Quote
Sylwia K Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Śliczna młodziutka szara sunieczka mieszka ze szczylkami na pietrze. Ma poniżej roku. Jest malutka i ma krótki ogonek. Bardzo garnie się do człowieka i prosi żeby ją zabrac!:placz: adoptowana tutaj bawi się z Dianką Jest jeszcze taka sunieczka. Bardzo spokojniutka i nieśmiała. nie może się odnaleźc totalnie w schronisku... Jest uległa i łagodna. adoptowana Quote
kosu32 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Hop do góry celestynowskie piękności !!! Quote
gorjana13 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Halo,bedzie znowu jakis transport do niemiec?Mialam juz pieska od was,moze macie jakas mala, kudlata? Pozdrawiam Janina Quote
tanitka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 witaj w tej chwili są chyba dwie suczki małe i kudłate, możesz je zobaczyć tez na Schronisko Dla Zwierząt ponieważ nikt nie wyda psa tak daleko bez sprawdzenia domu, proszę Cię o skontaktowanie się z naszymi aniołami w Niemczech Dorotą lub Evą z TSV Neuss im DTB e.V. . Quote
gorjana13 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Hallo, z TSV Neuss mielam juz dwa pieski ,ostatni nawet przyjechal z Polski,(Sprawe zalatwiala Dorota)Jymmi, przylecial Samolotem,po trzech Tygodniach znalazl DS.Wczoraj dzwonila Dorota i pytala czy wezme znowu jakiegos.Pare pieskow znalazlam na tej stronie ale nie moga byc za duze,mamy tylko mieszkanie,mam tez dwöjke dzieci 6 i 9 lat,i musi byc kudlaty. Pozdrawiam Janina Quote
kosu32 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Psiaki z Celestynowa przypominają się wszystkim i proszą o nowe domy !!! Quote
tanitka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 i dziś też sie przypominają, ze czekają....:-( Quote
kosu32 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 A może warto zrobić sobie "prezent" na zbliżające się święta i odnaleść jedynego prawdziwego przyjaciela???... Przyjaciela który będzie z Tobą na dobre i na złe... Przyjaciela który będzie siedział cichutko u Twego boku gdy masz kiepski dzień i który będzie cieszył się wspólnie z Tobą gdy osiągniesz jakiś mały bądź większy sukces w swoim życiu... On będzie tym jedynym, prawdziwym !!! Psiaki z Celestynowa przypominają się !!! Idzie zima-będzie mroźnie... a tam czeka tyle spragnionych miłości czworonogów. Quote
kosu32 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Halo !!! Czy ktoś tu zagląda do nas ??? Ludzie-przecież Celestynów to rzut beretem od Warszawy !!! Czy naprawdę nikt nie szuka kochającego czworonoga ??? Nie wierzę... :shake: Święta, święta, idą święta... Czas pokoju i miłości do bliźnich ... Czas wybaczania i dobrych uczynków... Pomóż sobie i psiakom z Celestynowa !!! Znajdź prawdziwego przyjaciela właśnie tu !!! Celestynów przypomina o swoim istnieniu !!! Quote
Sylwia K Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 :-( celestynowiaki marzną... i nadal czekają... Quote
Sylwia K Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Nowy śliczny szczeniaczek -samiec. Będzie średni lub duży w jak dorośnie. adoptowany Quote
Sylwia K Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 tylko będzie miał krótszą sierść:lol: Może jako przedstawiciela ras szwajcarskich można by było poogłaszać:cool3: Quote
kosu32 Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Samczyk: adoptowany [SIZE=3](święta spędzi razem z nową rodzinką:loveu:, która jest nim zachwycona, piesek rodzinka zresztą również!! Właścicielka wstawi niebawem domowe zdjęcia maluszka:multi:) Razem: Kolejny psiak znalazł kochający dom !!! Miło nam przedstawić nowego członka naszej rodziny. :loveu: Piesio został "wypatrzony" podczas kolejnej wizyty w celestynowskim schronisku. Zamieszkiwał z innymi szczylkami w biurze na piętrze. Zauroczył nas swoim niesamowitym urokiem - był po prostu słodki :cool3: Te zwariowane uszy i to niewinne spojrzenie powaliło nas na kolana. :crazyeye: Był bardzo spokojny i po wzięciu go na ręce natychmiast zasypiał... Przy takim malcu nie da się nudzić. Pies jakby ożył i daje nam "czadu" (w tym pozytywnym sensie). Rozszalał się na maxa i dzięki niemu w domu wciąż maluje się uśmiech na ustach !!! :evil_lol: Moja druga-rzecz jasna gorsza połowa, stała się jego osobistym kucharzem a ja prywatną nianią która ma za zadanie opiekować się maluchem i wspólnie z nim bawić. Takim to właśnie sposobem wolontariusze przy udziale innych wolontariuszy (przeuroczej Sylwi) :cool3: wyadoptowali sobie psa. Na koniec dodam jeszcze jedno zdanie... To najwspanialszy prezent jaki spotkał nas na święta !!! Ulubiona zabawa - wykończyć maskotę !!! :angryy: Part II :evil_lol: Moja sofa - nie dam jej nikomu !!! :diabloti: Równy ze mnie gość :cool3: Quote
niufek Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Jak wspaniale sie czyta ,ze psiaczki ,choc nie wszystkie ,znalazly ciple miejsce przed Swietami .Oby wszystkim sie poszczescilo . Quote
kosu32 Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Zapaomniałam ... Maluch nie ma jeszcze swojego imienia... :roll: Czy można prosić o jakieś propozycje? ;) Quote
Sylwia K Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 ja to zawsze mam problem z imieniem... nawet mojemu psu imię moja siostra wymyśliła..:oops: Ja lubię nazywać ludzkimi imionami zwierzaki np. Bartuś, Filipek, Kubuś, Maciuś itp. Quote
tanitka Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 wspaniale! cieszę sie ogromnie, taki z niego Tomcio Paluch:lol: Quote
kosu32 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Niniejszym informuję iż podczas świąt odbyła się rodzinna narada na której zadecydowano że piesek będzie nosił imię LEO :multi: Quote
Recommended Posts