Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na tym zdjęciu widać jak chce zagarnąć dłonie - Ona jest spragniona pieszczot !!!

A tutaj z zainteresowaniem ogląda szalik fotografa :razz:

Cóż za minka ... Sama słodycz ;)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Są 4 nowe szczeniaki: 2 wilkowate ciemne samczyki, jedna sunieczka beżowa i jedna ciemna-podpalana, bardzo milusie. Wszystkie siedzą w biurze.
Szczeniaki wyrosną na średnie bądź duże pieski.

wszystkie juz adoptowane

Sunia podpalana. Ma ok 1,5 miesiąca.

Sunia beżowa

Dwaj braciszkowie:

Czarny podpalany:

Jeden ma brązowe uszka

Posted

Luzem biega taka oto przesympatyczna sunia. Jest łagodniutka, lubi byc głaskana. Jest grubiutka i średnio-duża. Ma ok 3 lat. Jest spokojna bardzo i naprawdę bardzo milusia!

Posted

Sunia młoda, ma ok roku. Ruchliwa, mała, wesoła. Biega przed biurem.
adoptowana

Od dawna w schronisku mieszka taka wilkowata sunia. Bardzo wesolutka i radosna -ale jednocześnie jest delikatna i spokojna.
Będzie średnia, średnio-duża na wielkośc. Jest smukłej budowy. Jest po wszystkich szczepieniach.
Ma same mleczaki w mordce, ma ok 3 miesięcy.
adoptowana

Posted

Dla przypomnienia nowe zdjęcia bojaźliwego Jacusia z N-15, psiak ma ok 5-6 miesięcy, jest nieufny, szczeka na ludzi i nie chce podjeśc ani dac się pogłaskac, ucieka i chowa się w budzie:-(

Posted

ta suczka jest chodzącym aniołem, jest zrównoważona, przytula się do człowieka, nadstawia do głaskania, absolutnie łagodna. Wobec innych psów i suk ma nastawienie pacyfistyczne. Żyje od ponad roku w stadzie luźno biegających psów i ani nie zaczepia ona, ani inne psy jej nie zaczepiają. Jest cudownym psem zasługującym na swój dom i człowieka.

Posted

czy ona może mieszkać w olbrzymim 200 m kojcu wraz z onkowatym mieszańcem ok rocznym czy musi isc do mieszkania?

szukam takiej największej bidy ale dużej na dogo i jakoś nic nie mogę znaleźć, bo ma wyglądać na groźna a ma być łagodna, może być brzydka, musi natomiast pokochac Kazanka, zamieszkać w budzie i tyle, resztę zapewnimy, mamy obsługę wet w pakiecie socjalnym, gwaranujemy status pracownika, psy biegają całą noc od 20 do za 10 10.00 rano, potem od 14.45 - 15.15 i znowu wieczorem, po cały terenie a pozostały czas sa w połowie posesji oddzielone od klientów, jak jest po godzinach a my siedzimy tu, to psy wchodza do lecznicy, śpia pod biurkiem, wchodzą do pomieszczeń socjalnych. Zbiera wywiady, bo Kazanek umiera z tęsknoty a dziewczyny zaraz zabiora jego ukochaną jamniczkę Ampuke, którą mamy na tymczasie na pokojach i jeu pęknie serce.

Posted

Dużych suczek jest niestety bardzo wiele w schronisku...:-( i ciężko im dom znaleźc bo każdy chce małego pieska...

Mi tez Twoje warunki wydają się super.

Sunia jest spokojna bardzo ale widziałam już 2 razy jak się bawiła ze swymi dziecmi i Szczotkiem:loveu: Fajnie to wyglądało, 3 wielkie psy i mały Szczotek biegający z nimi:lol: więc myślę, że sunia bawiła by się i z waszym pieskiem:p
Zdjęcie sunieczki:

adoptowana

Posted

chwilowo jednak pierwszeństwo ma sunia, która przyjedzie na tymczas i na operację łapki, reoperacja starego złamania kości przedramienia poleczy się u nas i dotrzyma na jakiś czas towarzystwa Kazkowi Wynalazkowi

Posted

Duża łagodna sunia. Biała w rude łatki. Bardzo lubi się przytulac:p
Biega luzem w części od ulicy. Ma ok 3 lata. Jest łagodna bardzo w stosunku do ludzi, nie zauważyłam aby się awanturowała też z psami.
Zrobię jej zdjęcie takie, żeby było ją całą widac -myślałam, że mam takie, ale niestety nie...

Posted

Boks 31

adoptowane

są tam 3 szczeniaki (były 4 ale jeden znalazł dom 2 dni temu:multi:)
Są 2 wilkowate i podpalany samczyk. Wszystkie szczeniaczki są wesołe i radosne, podpalany saczyk jest najodwazniejszy i nażywszy z rodzeństwa.
Mają troszkę ponad miesiąc. Są w typie owczarka niemieckiego i będą albo średnie albo duże jak dorosną.

wilkowata sunia:

wilkowaty, długowłosy samczyk

Podpalany samczyk:

Posted

ja w 2001 roku właśnie z celestynowa wzięłam azjate 11 miesięcznego. jest ze mną do dziś i jest miłością mojego życia,jest teraz starym durniem juz ale nadal najwspanialszym psem górą jakiego znam. Mam dobre wspomnienia z tego schroniska. Pamiętam jak z moim TZet i pania Kierownik wpychaliśmy ten obelisk z granitu na tylne siedzenie. teraz kawaler ma 8 lat i lekko posiwiał ale barany i niedźwiedzie nadal wykonuje

Posted

Boks N-21

psiaki nadal zamieszkują schron, są już duże i strachliwe:(

Szczeniaczki już podrosły, niestety żaden nie poszedł do adopcji:placz:
Będą średniej wielkości lub średnio-małe.
Są urocze i z charakterkiem. Ciekawski, żywe i radosne.

Brązowy samczyk. Ma krótki ogonek. Mój ulubieniec!
Ma krótką sierśc, jest grubiutki i bardzo bardzo uroczy:loveu:

Reszta szczeniaków:
nie znam ich płci niestety, ale postaram się to sprawdzic.
Jest jeszcze jeden jednolicie brązowy z troszkę dłuższą sierścią, całe czarne i czarne podpalane. Jest ich 5.

Posted

Boks N13
adoptowana
Suczka. Malutka na wielkosc, ma ok 3 lata. Urocza, lagodna.

Suczka owczarkowata, bardzo lagodna, ma dluzszy wlos. Jest srednio+duza. Ma ok 2 lata.

Mieszka z nimi jeszcze Jamnior Wielki:p Bardzo milusi i wesolutki piesek.
Ma ok 3 lata.

Posted

Luzem w okolicach biura biega taka oto bardzo milutka i niesamowicie spokojna sunia. Jest grubasna.
Na zdjeciach wyszla na duza ale jest sredniej wielkosci. Ma ok 2 lata. nie jest awanturnicza wzgledem psow. Przychodzi zawolana, lubi pieszczoty bardzo.

Posted

boks 8

wszystkie adoptowane

Beżowa sunia. Ma ok roku. Sympatyczna, łagodna. Średniego wzrostu, drobnej budowy.

Szary samczyk. Ma ok 1,5 roku. Bardzo sympatyczny. Jest mały na wielkośc. Czasem można go zastac również w biurze.

Rudy samczyk, ma poniżej roku -tak około 8 miesięcy. Średnio-mały. Łagodny, wesoły.

Posted

Sunia młoda, ma ok roku. Średnio-duża. Łagodna. Biega luzem przed biurem.

Samiec, mieszka w biurze, bardzo łagodny i przytulaśny. Sam potrafi poprosic o pieszczoty, ale nie czyni tego nachalnie tylko w delikatny sposób. Lubi bardzo byc głaskany i sam się potrafi przytulac do człowieka:p
Drobnej budowy, średniej wielkości. Ma krótki ogonek.

Przypominam też sunieczkę, która jest niesamowicie łągodna i delikatniutka...:-( i pomimo swego wspaniałego charakteru nadal miesza w schronisku:placz:
Sunia jest szorstkowłosa, jest smukłej budowy, średnio-duża. Ma ok roku.
Jest oazą spokoju, mieszcza w biurze. Jest sliczna i kochana, nie ma w niej cienia agresji. Jest juz po sterylizacji.
adoptowana

Posted

Boks 9

Mieszka tutaj między innymi taka oto sunia. Jest małego wzrostu, ma krótką sierśc, ma ok roku. Jest troszkę nieufna względem obcych, szczeka ale nie jest agresywna. Nie wdaje się w psie awantury.

Boks 38

Pies, rudzielec, duży, spokojny, grzeczny, delikatny, łagodniutki. Ma ok 2 lata. Lubi ludzi i głaskanie. Nie awanturuje się z psami.
Czasem biega luzem w części od ulicy a czasem siedzi w boksie. adoptowany

Boks 21

Mieszka tutaj bardzo młoda i sympatyczna sunia. Jest średniego wzrostu i drobnej budowy. Ma ok 8-9 miesięcy. Jest bardzo łagodna, żywa i radosna. Nie przejawia żadnej agresji, do piesków również.adoptowana

boks 61

Od jakiegoś czasu miesza tutaj taki piesek.
Jest to na mój gust mix doga niemieckiego. Jest wysoki i smukły. Jest troszkę nieufny i nie bardzo lubi towarzystwo innych psów.
Jest w średnim wieku.