tanitka Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 ale się cieszę, a juz tę suczkę chciałam Tudrze podesłać:lol: - wiesz coś więcej o tej adopcji? Sylwia chyba w styczniu się rozwiąże:roll: Quote
Sylwia K Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 planowo na początku lutego. Z obliczeń lekarza 3.02 a z usg mam różne terminy ale wszystkie na początek lutego, no chyba że przenoszę, wtedy urodzi się pod koniec lutego... ale mam nadzieje, ze tak nie będzie bo już teraz mi ciężko a co dopiero jak będzie mała jeszcze większa. Tak czy siak nie będę pracowac tylko zajmę się wychowaniem dziecka aż do przedszkola pójdzie, wiec czas dla psiaków się znajdzie;) Quote
Isadora7 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Wielkość oryginału A3 Link do hostingu podesle kosu albo ja wiezorem jak dacie znać. Jak ktoś chce mniejszy czyli standard A4 to jutro do 12 musze wiedziec. Quote
Sylwia K Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 tanitka napisał(a):ale się cieszę, a juz tę suczkę chciałam Tudrze podesłać:lol: - wiesz coś więcej o tej adopcji? Sylwia chyba w styczniu się rozwiąże:roll: Nie wiem za wiele, bo przez telefon się dowiedziałam rozmawiając z Panią Dyrektorką. Znalazłam druga podobną, ale ma dzieciaczki teraz malusieńkie! W boksie 53 siedzi. Quote
tanitka Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 a na tym plakaciku to właściwy adres www. jest?:roll: Quote
Isadora7 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 tanitka napisał(a):a na tym plakaciku to właściwy adres www. jest?:roll: Można sprawdzic: schronisko dla bezdomnych zwierząt w celestynowie Quote
kosu32 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Sylwia K napisał(a):Ta oto sunia dziś znalazła dom!!!!!!!!!!!!!!!!! Sylwio !!! Pełen szacun :razz: Ty jesteś po prostu niesamowita :crazyeye: Brawo !!! :multi: Jak fajnie wiedzieć że kolejny psiak znalazł swój domek :p Quote
kosu32 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Isadora7 napisał(a):Wielkość oryginału A3 Link do hostingu podesle kosu albo ja wiezorem jak dacie znać. Jak ktoś chce mniejszy czyli standard A4 to jutro do 12 musze wiedziec. Isadora Jeszcze raz OGROMNE DZIĘKI za plakat :lol: Mam nadzięję że odzew będzie :razz: Jutro i podczas weekendu ruszam z plakatami do umówionych ludzików no i do roboty !!! Quote
Sylwia K Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Z plakatu nie kojarzę 2 piesków -hehe, już mam takie zboczenie:p Pierwsze oczka na samej górze to Saba z biura:) Bardzo fajna sunia. Nie kojarzę 1 pieska na tych mniejszych zdjęciach z boku i tego podpalanego (ostatnie małe zdjęcie z boku). Ten wilkowaty maluszek to suczka i ma 2 rodzeństwa, mieszka w boksie 31. a ten brązowy szczeniak to samczyk z boksu N-21. Jest przesłodki i ma wyjątkowy charakerek:p Ma krótki ogonek, jest grubiutki, całuśny i wyrośnie na średniej wielkości pieska:lol: A piesek na samym dole o tym ujmującym spojrzeniu od 3 tygodni ma już nowy domek:p Quote
Sylwia K Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Mały brązowy szczylek z bliska: adoptowany Mała szara sunie teraz wygląda tak: adoptowana A oto jej bracia: adoptowani Quote
Isadora7 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Sylwia K napisał(a):Z plakatu nie kojarzę 2 piesków -hehe, już mam takie zboczenie:p Pierwsze oczka na samej górze to Saba z biura:) Bardzo fajna sunia. Nie kojarzę 1 pieska na tych mniejszych zdjęciach z boku i tego podpalanego (ostatnie małe zdjęcie z boku). Ten wilkowaty maluszek to suczka i ma 2 rodzeństwa, mieszka w boksie 31. a ten brązowy szczeniak to samczyk z boksu N-21. Jest przesłodki i ma wyjątkowy charakerek:p Ma krótki ogonek, jest grubiutki, całuśny i wyrośnie na średniej wielkości pieska:lol: A piesek na samym dole o tym ujmującym spojrzeniu od 3 tygodni ma już nowy domek:p Na dobrą sprawę do takiego plakatu można istotnie wykorzystać "jakieś każde psiaki", ale tu sa te co kosu32 mi przysłała. Jaka ślicznota :):):) http://img384.imageshack.us/img384/6124/dscf3821rk3.jpg :loveu: Quote
Sylwia K Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 wiem, wiem:) Tylko ja już tak mam, ze jak widzę jakiegoś Celestynowiaka to zaraz się zastanawiam co to za piesek i w jakiej części schroniska mieszka i czy go znam. Wszystkich zapamietac sie nie da, ale częśc kojarze. Quote
kosu32 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Sylwia K napisał(a):Z plakatu nie kojarzę 2 piesków -hehe, już mam takie zboczenie:p Pierwsze oczka na samej górze to Saba z biura:) Bardzo fajna sunia. Nie kojarzę 1 pieska na tych mniejszych zdjęciach z boku i tego podpalanego (ostatnie małe zdjęcie z boku). Ten wilkowaty maluszek to suczka i ma 2 rodzeństwa, mieszka w boksie 31. a ten brązowy szczeniak to samczyk z boksu N-21. Jest przesłodki i ma wyjątkowy charakerek:p Ma krótki ogonek, jest grubiutki, całuśny i wyrośnie na średniej wielkości pieska:lol: A piesek na samym dole o tym ujmującym spojrzeniu od 3 tygodni ma już nowy domek:p Owszem - masz takie zboczenie i dobrą pamięć :crazyeye: he he - ta na samej górze to sunia którą napotykam przed biurem (słodka jest), - potem dwie kolejne fotki to psiaki u których byliśmy podczas wspólnej wizyty w schronisku (są na tyłach - po lewej stronie od wejścia), - ta młoda przy mojej dłoni to jedna z suń które miałam wyadoptować swoim znajomym ale końcowo wybrali dwa inne psiaki... (i dobrze :cool3:) - szczylek to ulubienica mojego męża z którą było mocno całuśno (narożny boks przy drodze) :oops: - kolejny szczylek urzęduje w boksie - dokładnie po przekątnej od tego poprzedniego (wraz z nim są jeszcze dwa funfle, bokserka, mama szczylków) - piesio na przed ostatnim zdjęciu jest w kojcu w okolicy narożnego w drodze na tyły schroniska (tak jak się idzie do tych piesiów ze zdjęć 2 i 3) - ostatni "model" to mój ulubieniec. Wyadoptowałam go moim znajomych wraz z inną sunią ze schronu 10 listopada. Do Ciebie to mi jeszcze daleko ale powoli i ja oreintuję się w sytuacji. Szkoda że nie mieszkam tam bliżej ... z pewnością byłoby łatwiej nadzorować pewne sprawy na miejscu ... Quote
Sylwia K Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Śliczna celestynowianka w wieku ok 6-7 miesięcy szuka domu. Wielkośc i masę ma ratlerkową -jest mała i smukła. Na dniach zostanie wysterylizowana i będzie mogła iśc do nowego domku! Ma króki ogonek. adoptowana a to jej siostrzyczka. Ta ma już długi ogonek. Jest bardziej jamnikowata -taka dłuższa w tali. Też małego wzrostu. Równie wesolutka i urocza. adoptowana Quote
tanitka Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 jejku jakie śliczne suczki! Dziewczyny wstawiajcie jak najwięcj zdjęć piesków na stronkę schroniska. Ja wstawiam te które już nalazły dom. Quote
Sylwia K Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 boks 78 Suczka, molda, ma ok 2, 3 lata. Lubi pieszczoty, mila, duza na wielkosc. Quote
Sylwia K Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Bursztynek. nieśmiały, duży i spokojny miezka w boksie 25 Quote
Sylwia K Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 boks 53 W tym boksie mieszka taka oto sunia. Jest bardzo milutka, troszeczkę nieśmiała. Nie przejawia agresji względem niczego. Jest średniego wzrostu i ma krotki ogonek Ma ok 3 lata. Boks 83 Starsza sunia, smutna:-( lubi byc glaskana. nie jest agresywna ani nachalna. Jest duza. Boks88 Duza ruda sunia, wesolutka, ma ok 2,3 lata. Nie gryzie sie z psami. Uwielbia pieszczoty:lol: Boks 87 tutaj mieszka sunia taka troszke rotkowata. Cieszy sie calym cialem na widok czlowieka:p Uwielbia byc glaskana. Ma ok 5 lat. Jest grubiutka, radosna i spokojna. Quote
Sylwia K Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 Rudasek Chodzi luzem w części pod lasem. Jest spokojnym, opanowanym psem. Dojrzały -nie patrzyłam mu w zęby wiec nie określę precyzyjnie wieku -przy następnej wizycie sprawdzę, ale ani młodziak ani staruszek z niego. Oceniam go z wyglądu na ok 4-5 lat. Ma bardzo przenikliwe spojrzenie.... i takie oczka:-( Podchodzi do ludzi, wącha lecz nie prosi nachalnie o pieszczoty. Jest bardzo oryginalny z wyglądu i jak dla mnie ma " to coś" w sobie... Jest duży. Quote
Sylwia K Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 ADOPTOWANY Sylwia K napisał(a): Szczotek piesek szorstkowłosy beżowy z okolic boksów 63-67 - bardzo kontaktowy, garnie się do człowieka, prosi o głaskanie. Wiek ok 2-3 lata. wys ok 30 cm. Szczotek nadal w schronie:placz: nowe zdjęcie z zabawy z wolontariuszem. Szczotek jest mały i bardzo bardzo milusi:loveu: Jest spokojnym młodym pieskiem. Nie awaturuje się w schronisku z psami. Lubi się przytulac z ludźmi i bardzo chciałby już znaleźc dom!!!! Quote
tanitka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 wspaniale Sylwia K, że dotarłaś do najdalszych boksów schroniska! A Szczoteczek to taki fajniutki piesek, ładny, przyjazny, wesoły, łagodny,ciągle czeka.......:shake: Quote
kosu32 Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Halo Psiaki z Celestynowa przypominają o swoim istnieniu !!! Może ktoś pomyśli że nadchodzi już zima i jakiś piesio potrzebuje ciepłego domku a człowiek prawdziwego przyjaciela. Tam są cudowne pieski:loveu: które czekają na swego przewodnika. ZAPRASZAMY !!! Quote
Sylwia K Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Suczka w typie beagle adoptowana [SIZE=2]niewiele mogę o niej powiedziec, chodzi luzem -przy następnej wizycie poobserwuje ją i opisze dokładniej. Jest wielkosci i gabarytow jak pies rasy beagle. -sunie nie jest agresywna, jest nieśmiała, troszkę się boi. nie abrdzo chce podejśc, trzeba najpierw zdobyc jej zaufanie. Boks N-17 Mieszka w nim miedzy innymi taki oto sznaucerkowaty piesek. Jest radosny, żywy, lubi ludzi i chętnie nastawia głowę i całego siebie do głaskania:p Jest średniego wzrostu, mieszka w boksie z innymi samcami i suczkami i nie awanturują się. Ma ok 3 lata. A to jego kolega z boksu. Ten ma juz ok 4, 5 lat. Jest duzy, lagodny. Podobnie jak jego kolega bardzo lubi ludzi. Quote
kosu32 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='Sylwia K']w boksie obok mieszka Bursztynek. Nowy w schronisku, troche zagubiony, jak tylko czlowiek wejdzie do boksu to patrzy wacha jakby sprawdzal, czy to przypadkiem nie jego stary wlasciciel. Jest duzm psem. Nie wiem ile ma lat, ale stary nie jest. Bursztynek ma taki smutny wzrok ... Kolejny piecho który szuka swojego Pana... W górę BURSZTYN !!!:multi: Quote
kosu32 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Sunia - PEREŁKA (urzekło mnie jej spojrzenie - dlatego postanowiłam jeszcze raz przypomnieć o Niej na wątku...) Suczka biega luzem na tyłach biura. Ma czarną lśniącą sierść i krótki ogonek. Wygląda na zadbaną. Nie jest dużym psiakiem - sięga przed kolano. Jest bardzo wesoła, zachęca do głaskania jej po głowie i przytulania się. W stosunku do ludzi jest ufna. Ten kto pogłaszcze ją raz - ma zapewnione towarzystwo do końca wizyty w schronisku. Co do określenia jej wieku - pomoże mi w tym Sylwia przy najbliższej wizycie w schronisku. Quote
Recommended Posts