Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mortikia']Mniejsza oto. Moja sytuacja trochę się zmieniła, w tygodniu mieszkam w Warszawie w kawalerce i na spokojnie rozglądam się za owczarkiem- stróżem i przyjacielem

a czy ty już przypadkiem nie posiadasz owczarka?:crazyeye: i to ostrego stróża??
Juz znalazłaś mu dom i teraz szukasz drugiego? Czy ten nadal jest?
A czemu on ci nie odpowiada????????????????????????????
:mad::mad::angryy::angryy:

może Ci przypomnę:
"Owczarek niemiecki, od roku mieszka u nas, został porzucony w lesie w zeszłe wakacje. Ostry stróż, po szkoleniu, świetnie i szybko reaguje na komendy, nie przepada za dziećmi, lubi inne sunie, uwielbia pieszczoty, raczej typ dominanta. Nie na łańcuch- musi mieć stały kontakt z właścicielem... Ma około 3 lat.
Kontakt na priv i 502-142-039"

http://www.dogomania.pl/forum/f97/duzy-psiak-do-domu-z-ogrodem-121902/index8.html#post11131839

A co z Diuckiem?
Dziwi mnie to, ze jakoś na Paluchu tez cie niemiło potraktowali... może coś z tobą nie tak, ze tak cię nigdzie nie szanują...
http://www.dogomania.pl/forum/f28/warszawa-owczarek-niemiecki-porzucony-w-lesie-szuka-dobrego-domu-121364/index7.html

widzisz, miałaś nawet 2 owczarki...:roll:

Przykro mi, ale nie pomogę ci w adopcji psa z tego schroniska....

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczynko nie zaśmiecaj mi wątku!! To wątek o psach szukajacych domów a nie twych osobistych!!!!!!!!!

I nie kompromituj się!!

Oczerniając schronisko nic nie zdziałasz... ani chwaląc nam się tu ilu to ty nie miałaś owczarków -zastanów się, pies nie żyje 3 lat! a ty raczej w wieku mej matki nie jesteś... więc jakiś krótki żywot u ciebie miały, jeden ci zwiał, potem cudownie odnalazł się na paluchu i co? nadal tam jest?

A kwarantanna trwa 2 tygodnie i w październiku się skończyła... razem z twym zainteresowaniem tym pieskiem:mad:

Rodzice oddają jedne owczarki a ty sobie następnego szukasz:angryy: to chore!

Posted

[quote name='Sylwia K']
więc jakiś krótki żywot u ciebie miały(...)

Miałam pod swoją opieką sześć znalezionych owczarków niemieckich, cztery są w nowych domach, a dwa zostały u nas. JEŚLI NIE WIESZ JAK BYŁO I JEST- NIE PISZ.:mad: Do niedawna namawiałam znajomych na adopcje psów ze schronisk, ale po tym co dzieje się na różnych forach utwierdzam się w przekonaniu, że lepiej zainwestować w szczeniaka niż pomagać schroniskowym zwierzakom, ponieważ można spotkać się tylko z atakiem ze strony ''życzliwych'' osób, takich jak Agata K...:mad: [SIZE=5]Wy jako wolontariuszki schroniska w Celestynowie powinnyście pomagać, a nie oceniać i oczerniać nie mając ku temu podstaw!:angryy: Jeśli miałaś wątpliwości mogłaś zadzwonić i zapytać, a nie wypisywać tu takie pierdoły i kasować moje posty ! Kretynizm! A niby dorosła osoba: kłamie na forum publicznym i nie daje możliwości odpowiedzi na swoje posty. ŻAŁOSNE !:evil_lol:

Nikomu nie polecam schroniska w Celestynowie: psy mają złe warunki, jest ich stanowczo za dużo- biegają luzem na terenie i PRZED terenem, ganiają przejeżdżające samochody; pracownicy są w stanie nietrzeźwym a wolontariusze zamiast pomagać utrudniają zdobycie informacji i adopcje! To nie tylko moje spostrzeżenia! Jedno wielkie bagno !!! Szkoda tylko czworonogów !!! :shake:

OSTATNIA SPRAWA: SKORO USUNĘŁAŚ MOJE WYPOWIEDZI, W KTORYCH ODPOWIADAM NA TWOJE BEZPODSTAWNE I IDIOTYCZNE ZARZUTY, USUŃ TEŻ SWOJE, W KTÓRYCH PISZESZ O MNIE!!! TROCHĘ SPRAWIEDLIWOŚCI!

I jak dla mnie EOT, bo nie lubię dyskutować z ograniczonymi osobami. Jak masz sprawę to napisz lub zadzwoń, chociaż jak myślę nie odezwiesz się, znów napiszesz coś na mój temat a tego posta usuniesz... BRAK SŁÓW.:diabloti:

Posted

[quote name='mortikia'] Do niedawna namawiałam znajomych na adopcje psów ze schronisk, ale po tym co dzieje się na różnych forach utwierdzam się w przekonaniu, że lepiej zainwestować w szczeniaka niż pomagać schroniskowym zwierzakom. !

Nie czytałam wszystkich wypowiedzi bo jak piszesz sa usuniete..
ale ten kawałek Twoje wypowiedzi okropnie mnie bulwersuje.
Co ma piernik do wiatraka??
To co sie dzie na forum gdzie niejednokrotnie sa tak silne emocje że iskrzy to jedno, ale co to ma do rzeczy jeśli chodzi o adopcje psiaków, z tych nieszczesnych schronisk???

I jeśli tak myślisz że lepiej kupic niz pomóc jakiemuś biedakowi to co tu jeszcze robisz????:crazyeye::crazyeye:

Posted

Mortikia - Na innym wątku już zadałam Ci pytanie - mam nadzieję na odpowiedź.
Teraz trafiłam na ten... no i...

Oprócz słusznej uwagi Beki, ja poproszę o wyjaśnienie -
dlaczego żaden z psów, które sama ogłaszasz jako do adopcji nie jest dobry dla Ciebie ?
Przecież wg opisu co najmniej jeden spełnia kryteria, jakie określiłaś.

Posted

[quote name='mortikia'] Jeśli miałaś wątpliwości mogłaś zadzwonić i zapytać, a nie wypisywać tu takie pierdoły i kasować moje posty ! Kretynizm! A niby dorosła osoba: kłamie na forum publicznym i nie daje możliwości odpowiedzi na swoje posty. ŻAŁOSNE !:evil_lol:

OSTATNIA SPRAWA: SKORO USUNĘŁAŚ MOJE WYPOWIEDZI, W KTORYCH ODPOWIADAM NA TWOJE BEZPODSTAWNE I IDIOTYCZNE ZARZUTY, USUŃ TEŻ SWOJE, W KTÓRYCH PISZESZ O MNIE!!! TROCHĘ SPRAWIEDLIWOŚCI!

I jak dla mnie EOT, bo nie lubię dyskutować z ograniczonymi osobami. Jak masz sprawę to napisz lub zadzwoń, chociaż jak myślę nie odezwiesz się, znów napiszesz coś na mój temat a tego posta usuniesz... BRAK SŁÓW.:diabloti:

poprosiłam moda o usunięcie/przeniesienie do działu off topik wszystko od początku twej pierwszej wypowiedzi, ale mod mnie źle zrozumiał... i usunał tylko twe wypociny...
Jak widzisz nie jestem administratorem ani moderatorem więc łatwo się domyslic, ze nie mam takich uprawnień!

Konwersacje z tobą dziecko uważam za zaśmiecanie wątku.
To ty powinnaś się postarac o to, żeby ludzie na forum postrzegali cie dobrze, mi na tym nie zależy... dlatego nikt nie będzie do ciebie dzwonił czy pisał... troszkę to śmieszne...
a wręcz myslę, ze powinni dogomaniacy na ciebie uważac, dlatego pojawiłaś się w czarnych kwiatkach...

Dziewuszko, dorośnij!
I nie uważam sie za osobe ograniczoną i mysle, ze na forum takich nie ma... a jak ci kilku juz wolontariuszy nie chciało wydac psa i nawet pracownicy dwóch schronisk, to chyba coś w tym jest!

Posted

PRZYPOMINAM:
taki oto puchaty śliczny chłopiec szuka domu! Ma ok 5 miesięcy.
Boks nr 31
[SIZE=2]szary samczyk, wygląda jak pluszowa kulka, jest średniego wzrostu i ma zakręcony ogonek, wygląda bardzo orginalnie i ślicznie!

Posted

Byłam dziś w schronisku.

Nowa sunia, biega luzem przy głównej bramie..
Została oddana bez szczeniąt, chociaż widac, ze powinna jeszcze karmic...
Ma jedno oczko niebieskie, jest młodziutka i małego wzrostu. Nie jest awanturnicza.

Posted

Nowy szczeniak, samiec. Będzie średni, średnio-duży. Ma 2-3 miesiące.
Żywy, radosny i pogodny, lubi bawic się z innymi szczeniakami i z ludźmi także:p jest słodziutki!
adoptowany

Posted

z boksu 9 tylko mama tych szczylków, czarna sznaucerka tez ma już dom.
Prawie wszystkie psy co w budynku na piętrze mieszkały, synek jamniczowej, jamniczka brązowa i czarna z pietra

Posted

[quote name='Sylwia K']Nowy szczeniak, samiec. Będzie średni, średnio-duży. Ma 2-3 miesiące.
Żywy, radosny i pogodny, lubi bawic się z innymi szczeniakami i z ludźmi także:p jest słodziutki!

Słodziutki ten malec. Dobrze byłoby gdyby "nowy" ze schroniska znalazł domek przed zimą... Ma ciekawy kolor sierści i generalnie jest taki sympatyczny.

Posted

Boks 53

Przebywa tutaj 5 młodych suczek, niektóre już po sterylce, inne lada dzień tez będą po. Żadna nie ma roku, są średniej wielkości.

wszystkie adoptowane

Ta biała sunia o najdłuższym włosie urodziła szczeniaczki.. więc na razie nie może iśc do adopcji... Będzie do oddania jak wykarmi maleństwa i oczywiście po sterylizacji.

Posted

Taka oto duża młoda suczka, miła, nieagresywna, wysterylizowana. Jest posłuszna i puchata bardzo:loveu:. Nie wdaje się w konflikty z psami.
Jest w schronisku od 3 tygodni.
adoptowana