Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a szczeniaki z boksu N-21 rosną.... i wcale ich nie ubywa.....:placz: a to takie słodziaki malutkie...
pieski są maleńkie, będą średnio-małe lub średnie na wielkośc.
adoptowane

Posted

Psiaki z Celestynowa czekają na swoich przewodników !!! Tutaj jest wiele wyjątkowych czworonogów-warto odwiedzić to schronisko by odnaleść swojego prawdziwego przyjaciela. Serdecznie zapraszamy :multi:

Posted

sunia ok roczna, średnio duża, wysterylizowana, troszkę przy pierwszym kontakcie nieufna (podchodzi do człowieka, ale szczeka).
Można ją spotac w budynku albo przed nim.
adoptowana

znalazła szczęśliwie dom w Celestynowie i jest bardzo grzeczną i kochaną sunia, która dzielnie broni swej rodziny przed intruzami:)

Posted

Piesek, ma ok roku -góra 1,5. Jest średnio duży. Jak się człowiek uprze, to może doszukac się w jego wyglądzie cech labradora;) Baaardzo lubi ludzi i zabawy z nimi i pieszczoty!!
adoptowany

Posted

w boksie nr 90 siedzi urocza młodziutka sunia maści podpalanej. Ma około roku (to taki podrośnięty szczyl). Jest smukła, średniej wielkości. Bardzo lubi ludzi i chce byc głaskana!

Posted

W poniedziałek po raz kolejny odwiedziłam schronisko w Celestynowie... Psiaków jest cała masa-różnych, różniastych. Małych, średnich, dużych no i przede wszystkim uroczych !!! Trzeba im pomóc znaleść nowe kochające domy. Wkrótce opublikujemy kolejne zdjęcia celestynowskich piękności. Zapraszamy wszystkich którzy szukają psiaków do schroniska w Celestynowie. Idzie zima... Szukasz przyjaciela, prawdziwego, oddanego???. Znajdziesz go właśnie tam !!!

Posted

Owczarkowych psów jest cała masa, i są stare, młode i szczyle nawet.
adoptowana

Zamieszczam zdjęcie suni (na mój gust coś ala owczarek z niej wyrośnie)
Sunia jest młoda, ma ok 2-3msiesiąca i same mleczaki w mordce:p Jest bardzo żywa ale jak się jej nie zabawia to grzecznie kładzie się i obserwuje otoczenie, nie urośnie na gigantyczna sukę- będzie raczej średnia, średnio-duża.
Niestety zdjęcia tylko takie:

Jesli mieszkasz w wawie to nie masz tak daleko, może przyjedź osobiście i sobie pooglądaj?
Poza tym czy ciebie interesuje pies, który wygląda jak rasowiec czy pies taki przypominający owczarka, ale jednocześnie widac, ze nie płynie w nim czysta krew (np. ma klapnięte uszy czy cos)?
No i w jakim wieku??????? Czy może byc dorosły, czy do roku?
Sprecyzuj, bo takich psów jest tu z 500!!!!!! a ja nie będę wszystkich fotografowac, bo nawet jak bym chciała to jestem w zaawansowanej ciąży i nie dam rady długo stac i chodzic...

nie odbieraj mnie źle, nie jestem złośliwa, ale nie lubie tegot ypu wypowiedzi, bo przecież każdy człowiek ma wybór czy kupic sobie z rodowodem pieska czy zabrac jakiegoś biedaka ze schronu:roll:

tu jest jeszcze wątek "rasowców" z Celestynowa:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/celestynki-rottka-bokserka-sznaucerka-prawie-wilczarz-107169/index29.html#post11227211

Posted

[quote name='mortikia']Cześć dziewczyny! W ubiegłe wakacje byłam w Celestynowie. Razem z rodzicami hodujemy psy zaprzęgowe. Kiedy jest za ciepło malamuty i husky marudzą przy jedzeniu, więc oddawaliśmy do schroniska mięso dla psów i suchą karmę. Byłam też zdecydowana na wolontariat, spacery, robienie zdjęć psom, pomoc przy ogłaszaniu. Pani, z którą rozmawialiśmy powiedziała, że potrzebują tylko pomocy roboczej przy wywożeniu kup za teren... Mniejsza oto. Moja sytuacja trochę się zmieniła, w tygodniu mieszkam w Warszawie w kawalerce i na spokojnie rozglądam się za owczarkiem- stróżem i przyjacielem. Mogłabym kupić szczeniaczka na allegro, w znajomej hodowli na wiosnę będzie miot, ale... mam ochotę pomóc jakiemuś ONkowi i nie zamierzam się z niczym śpieszyć- mogę czekać miesiąc, pół roku lub rok, aż zobaczę TEGO psa, zakocham się i pojadę po niego;). Dlatego jeśli w Celestynowie znajdzie się owczarek niemiecki (płeć obojętna) wklejcie tu jakieś info. Z góry dzięki :)[/quote]

Witaj

Najlepiej byłoby gdybyś jednak znalazła czas na wizytę w Celestynowie. Dojazd z Warszawy nie jest jakiś zagmatwany a tam na miejscu znajdziesz wiele ciekawych psiaków (uprzedzam-wybór nie będzie łatwy). My ze swej strony możemy zaoferować Ci towarzystwo podczas wizyty w schronisku po uprzednim potwierdzeniu terminu Twojej wizyty. Zastanów się na spokojnie i daj nam proszę znać.
Idzie zima - fajnie byłoby gdyby kolejny pies z Celestynowa znalazł swój ukochany dom. To może być dla niego i dla Ciebie wspaniały prezent wigilijny ...:loveu: i to jaki - przyjaciel na całe życie :multi:

Zapraszamy wszystkich do schroniska w Celestynowie !!!:cool3:

Posted

Mortikia, musze sie po prostu obrazic.
Bywam w Celestynowie i jest to okropnie przepelnione schronisko, kazdy z nas zyczylby sobie aby to sie w koncu obrocilo na lepsze.
Tam sa masy wolno biegajacych psow, ale wiekszosc z nich probuje pozyskac nasza uwage.
Jesli Sylwia, kobita w ciazy, tam sie w miare " swobodnie" porusza, to z tym bezpieczenstwem nie moze byc tak tragicznie.

Co rzeczywiscie moze sie zgadzac- tego dnia moglo tam zabraknac komptentnej w udzielaniu informacji osoby.

Polecam Ci towarzystwo osoby, ktora tam bywa.

Posted

Ważne są też chyba godziny - poza nimi część psów jest wypuszczana - przynajmniej było tak jakiś czas temu. Swego czasu bywałam tam i wszystkie "luzaki" były ok, nie było problemu z poruszaniem się, choć rzeczywiście, tak czy tak, jest to poruszanie się w morzu ogonów.

Posted

mortikia napisał(a):
Z całym szacunkiem, jednak kiedy w wakacje pojechałam do schroniska bałam się po nim poruszać- wszędzie luzem biegały warczące na siebie (i przy okazji na mnie) psy... :shake: Natomiast niestety nikt z pracowników nie był w stanie ''bezpiecznie'' oprowadzić mnie po terenie, więc zobaczyłam tylko wybieg ''koci'', kilka psów przebywających w kojcach przy ogrodzeniu i byłam zmuszona... wycofać się, czego bardzo żałuję... :oops: Interesuje mnie pies rasowy. Najchętniej samiec, ale jak wcześniej pisałam- płeć nie jest dla mnie priorytetem. Jeśli zaś chodzi o wiek- oczywiście jak najmłodszy, aczkolwiek jeśli znalazłabym pięcioletniego psa spełniającego moje wymagania: m.in. zrównoważony, łagodny w stosunku do innych zwierząt, najprawdopodobniej zdecydowałabym się na niego.

W celestynowskim schronisku psiaków jest cały ogrom. Myślę że jedynym rozwiązaniem jest kolejna wizyta na miejscu-tym razem z kimś kto na spokojnie oprowadzi Cię po terenie i pomoże dokonać wyboru czworonoga (uwierz mi będzie Cię bolała głowa od nadmiaru). Myślę że ta cała sytuacja podczas wakacyjnej wizyty przerosła Cię trochę i zblokowała. Fakt-nie jest tam tak jak na Paluchu ale cóż się dziwić skoro ilość psiaków jest nieporównywalnie większa a możliwości schroniska o wiele mniejsze ... Skoro naprawdę zależy Ci na psiaku powinnaś przezwyciężyć swą niechęć i wyruszyć w poszukiwaniu przyjaciela-jak to mówią "chcieć to móc". Te psiaki biegające luzem nie są takie złe-One po prostu potrzebują przewodnika i dlatego tak bardzo garną się do człowieka. Zdjęcia które robimy a następnie zamieszczane są na Dogo i stronie schroniska przedstawiają jedynie niewielką namiastkę celestynowskich pięknośći. Szkoda tracić czasu na gdybanie-po prostu warto tam się wybrać.

Posted

[quote name='mortikia']Z całym szacunkiem, jednak kiedy w wakacje pojechałam do schroniska bałam się po nim poruszać- wszędzie luzem biegały warczące na siebie (i przy okazji na mnie) psy... :shake:

jak w jednym miejscu na raz przebywa taka ilośc psów, to nie sposób jest nie usłyszec warczenia, lecz nie demonizuj, tam nie jest tak strasznie...

Może masz jakieś złe fluidy, albo coś zrobiłaś jednemu, albo odganiałaś je w sposób agresywny, psy szczekają na ludzi, ale nie warczą - a szczekają tak po prostu, nie jakoś złowrogo szczerząc przy tym zęby. Poszczekają parę sekund i odchodzą...

[quote name='mortikia']Natomiast niestety nikt z pracowników nie był w stanie ''bezpiecznie'' oprowadzić mnie po terenie,

nie wierze w to!! Idąc z pracownikiem masz pewnośc, ze żaden pies ci nic nie zrobi! Psy się słuchają pracowników i znają je!

Poza tym nawet jak sama chodze to psiaki tylko szczekają, podbiegają, powąchają i odchodzą albo chcą się bawic!

Czasem nawet jakiś pies spaceruje ze mną i pilnuje mnie i nie pozwala na mnie szczekac innym psom:p

[quote name='mortikia']więc zobaczyłam tylko wybieg ''koci'', kilka psów przebywających w kojcach przy ogrodzeniu i byłam zmuszona... wycofać się, czego bardzo żałuję... :oops:

wybieg koci jest troszkę daleko od bramy, jak dotarłaś tam, to jakoś ciężko mi uwierzyc, ze bałaś się iśc dalej... musiałaś przejśc przez sam środek schronu, gdzie jest najwięcej piesków biegających luzem!

[quote name='mortikia'] Interesuje mnie pies rasowy.

pies rasowy=pies rodowodowy!
A takich raczej nie znajdziesz w schronisku... chociaż czasem bywają...

[quote name='mortikia']Najchętniej samiec, ale jak wcześniej pisałam- płeć nie jest dla mnie priorytetem. Jeśli zaś chodzi o wiek- oczywiście jak najmłodszy, aczkolwiek jeśli znalazłabym pięcioletniego psa spełniającego moje wymagania: m.in. zrównoważony, łagodny w stosunku do innych zwierząt, najprawdopodobniej zdecydowałabym się na niego.

Reks. Ma około 5 lat. podoba się? Jest na wątku rasowce z Celestynowa, na tym są kundle i nie będę więcej tu wklejac "rasowców" poza tym masz jeszcze stronkę schroniska

http://www.dogomania.pl/forum/f28/celestynki-rottka-bokserka-sznaucerka-prawie-wilczarz-107169/index28.html -tu jest opis Reksa

Posted

jest też taka suczka:

ona jest młoda! ma z 2 lata! wiem, wygląda na starszą. Jest spokojna, lnie jest agresywna czy niezrównoważona. W domu by odrzyła i wypiękniała - w schronisku jest strasznie smutna...:placz: źle tu się odnajduje...

Jak będziesz chciała przyjechac do schroniska, to napisz na priw, to umówię się z Tobą i najwyżej sama Cię oprowadzę

Posted

Czasem jak jest mało pracowników a przyjedzie dużo ludzików chętnych do adopcji to niestety muszą poczekac na "swoją kolej", pamiętajmy, ze pracownicy codziennie muszą czyści kojce i karmic pieski i nie domagajmy się aby porzucili natychmiast swe obowiązki dla nas...
Bądźmy bardziej wyrozumiali... wszystkim nam przecież zależy na dobru tych psiaków!