Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
mała bullkowata czarna ma tymczas od już u koleżanki, która ma astkę...tylko trzeba ją jakoś do do Kielc dotransportować

Andzia jesteś wspaniała:sweetCyb:
zaraz popatrzę na transportowym

Briard mieszka teraz w kojcu zadaszonym i z możliwością schronienia się w budynku. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć o im tyle, że jest spokojny i nieagresywny.
Nie wiem czy to samiec czy suka, zapomniałam zapytać personelu:oops:
Grzecznie dał się ostrzyc i ma o wiele mniej dredów na sobie.
Ma rankę na łapce (na paluszkach -nie wiem jak się ta część łapy fachowo nazywa). Daje się bez problemu głaskać, nie interesuje się psami.

Posted

andzia69 napisał(a):
mała bullkowata czarna ma tymczas od już u koleżanki, która ma astkę...tylko trzeba ją jakoś do do Kielc dotransportować

Dopiero trafiłam na ten watek :p
To ja zaoferowałam tymczas dla malutkiej. Niunia mogłaby do mnie przyjechać po niedzieli, bo niestety w ten weekend mam zajęcia na uczelni.. Przez pierwsze dni muszę mieć obie psiny na oku, żeby poprawnie ułożyć ich reacje, dlatego najlepiej by było, gdyby niunia przyjechała do mnie w niedzielę wieczorem lub w poniedziałek. Będę rozpytywać znajomych o transport, bo niestety nie mam samochodu..

Posted

gdyby ktoś dowiózł małą czarną w poniedziałek do W-wy, to może kolega dałby sie uprosić i by ją zabrał do Kielc - będzie w poniedziałek załatwiał sprawy w W-wie i wraca do Kielc - zapytam go - tylko czy dałoby radę tak załatwić?

gdyby był jakiś transport wcześniej to ja ją przewaletuję do poniedziałku;)

Posted

na stronkę schroniska dodała go Tanitka i ja za bardzo nie wiem który to pies. Rozglądałam się za nim i nie znalazłam go...

ale znalazłam takiego:

ten jest bardzo nieśmiały i chyba starszy

Posted

andzia69 napisał(a):
gdyby ktoś dowiózł małą czarną w poniedziałek do W-wy, to może kolega dałby sie uprosić i by ją zabrał do Kielc - będzie w poniedziałek załatwiał sprawy w W-wie i wraca do Kielc - zapytam go - tylko czy dałoby radę tak załatwić?

gdyby był jakiś transport wcześniej to ja ją przewaletuję do poniedziałku;)

Andzia moi znajomi jadą w sobotę do Wawy. Myślałam nad tym, żeby zabrali malutką, tyle tylko że będe na zajęciach i nie miałabym co znią zrobić przez sobotę i niedzielę, a bałabym się ją zostawiać sam na sam z moją sunią.

Gdybyś jednak mogła ją do niedzieli wieczora przetrzymać u siebie, było by super :) Mogę się z nimi dogadać, żeby ją przywieźli do Kielc.

Posted

Jeśli Andzia zgodziłaby się przetrzymać ją u siebie od soboty do niedzieli wieczora, to można ją już w sobotę zabierać.
Czy ktoś dałby radę ją dowieść do Wawy na Puławską w godzinach popołudniowych (ok.15-16)???

Posted

Czyli teraz tylko pozostało zorganizowanie dowiezienia małej na ul. Puławską/Pułaską (?) nie wiem jak to się pisze :eviltong: Ewentualnie można by było sie dogadac gdzieś bliżej wylotówki Warszaw-Kielce. Nie orientuję się wogóle w tych okolicach :roll:

Posted

tanitka napisał(a):
leni356 piesek kudłaty jest nadal, jest kilkuletnim rezydentem, mieszka w budzie vis a vis wejścia do kociarni.

Ten piesek na stronie schroniska ma imie Kacperek.

A co oznacza że to rezydent ? Że nie do adopcji ?

Posted

tanitka napisał(a):
leni356 piesek kudłaty jest nadal, jest kilkuletnim rezydentem, mieszka w budzie vis a vis wejścia do kociarni.

dzięki, a coś wiadomo o nim więcej? ile ma latek, jaki stosunek do innych psów?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ten piesek na stronie schroniska ma imie Kacperek.

A co oznacza że to rezydent ? Że nie do adopcji ?

rezydent czyli mieszkaniec:razz: tak, jest do adopcji

Dogo07 dzwoniła fajna pani z Łodzi w sprawie briarda:cool3:
zaraz napisze Ci pw:p