Sylwia K Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 :multi::multi::multi::multi::multi: super, mam nadzieję, ze go ktoś wypatrzy Quote
andzia69 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 mała bullkowata czarna ma tymczas od już u koleżanki, która ma astkę...tylko trzeba ją jakoś do do Kielc dotransportować Quote
leni356 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Sylwia, czy wiadomo coś więcej o czarnym briardzie? Quote
Sylwia K Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 andzia69 napisał(a):mała bullkowata czarna ma tymczas od już u koleżanki, która ma astkę...tylko trzeba ją jakoś do do Kielc dotransportować Andzia jesteś wspaniała:sweetCyb: zaraz popatrzę na transportowym Briard mieszka teraz w kojcu zadaszonym i z możliwością schronienia się w budynku. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć o im tyle, że jest spokojny i nieagresywny. Nie wiem czy to samiec czy suka, zapomniałam zapytać personelu:oops: Grzecznie dał się ostrzyc i ma o wiele mniej dredów na sobie. Ma rankę na łapce (na paluszkach -nie wiem jak się ta część łapy fachowo nazywa). Daje się bez problemu głaskać, nie interesuje się psami. Quote
Onaa Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 A ja byłam pewna że ten briard to wiadomo że to piesek, nie wiem czemu :lol:. Quote
agnieszka24 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 andzia69 napisał(a):mała bullkowata czarna ma tymczas od już u koleżanki, która ma astkę...tylko trzeba ją jakoś do do Kielc dotransportować Dopiero trafiłam na ten watek :p To ja zaoferowałam tymczas dla malutkiej. Niunia mogłaby do mnie przyjechać po niedzieli, bo niestety w ten weekend mam zajęcia na uczelni.. Przez pierwsze dni muszę mieć obie psiny na oku, żeby poprawnie ułożyć ich reacje, dlatego najlepiej by było, gdyby niunia przyjechała do mnie w niedzielę wieczorem lub w poniedziałek. Będę rozpytywać znajomych o transport, bo niestety nie mam samochodu.. Quote
Sylwia K Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Witam Cię serdecznie. ja tez pytam o transport, mam nadzieję że się szybko coś znajdzie Quote
leni356 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 A co z tym kudłaczkiem? Jest jeszcze w schronisku? http://www.zdjecia.adopcje.org/adopcje/sup2/28372.jpg Quote
andzia69 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 gdyby ktoś dowiózł małą czarną w poniedziałek do W-wy, to może kolega dałby sie uprosić i by ją zabrał do Kielc - będzie w poniedziałek załatwiał sprawy w W-wie i wraca do Kielc - zapytam go - tylko czy dałoby radę tak załatwić? gdyby był jakiś transport wcześniej to ja ją przewaletuję do poniedziałku;) Quote
Sylwia K Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 na stronkę schroniska dodała go Tanitka i ja za bardzo nie wiem który to pies. Rozglądałam się za nim i nie znalazłam go... ale znalazłam takiego: ten jest bardzo nieśmiały i chyba starszy Quote
agnieszka24 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 andzia69 napisał(a):gdyby ktoś dowiózł małą czarną w poniedziałek do W-wy, to może kolega dałby sie uprosić i by ją zabrał do Kielc - będzie w poniedziałek załatwiał sprawy w W-wie i wraca do Kielc - zapytam go - tylko czy dałoby radę tak załatwić? gdyby był jakiś transport wcześniej to ja ją przewaletuję do poniedziałku;) Andzia moi znajomi jadą w sobotę do Wawy. Myślałam nad tym, żeby zabrali malutką, tyle tylko że będe na zajęciach i nie miałabym co znią zrobić przez sobotę i niedzielę, a bałabym się ją zostawiać sam na sam z moją sunią. Gdybyś jednak mogła ją do niedzieli wieczora przetrzymać u siebie, było by super :) Mogę się z nimi dogadać, żeby ją przywieźli do Kielc. Quote
Sylwia K Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 to dajcie znać kiedy trzeba ją zabrać Quote
agnieszka24 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Jeśli Andzia zgodziłaby się przetrzymać ją u siebie od soboty do niedzieli wieczora, to można ją już w sobotę zabierać. Czy ktoś dałby radę ją dowieść do Wawy na Puławską w godzinach popołudniowych (ok.15-16)??? Quote
tanitka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 leni356 piesek kudłaty jest nadal, jest kilkuletnim rezydentem, mieszka w budzie vis a vis wejścia do kociarni. Quote
andzia69 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Agnieszka - ja ją przetrzymam do poniedziałku czy do niedzieli wieczorem - jak ci będzie pasować...oby tylko sie to wszystko udało zgrać... Quote
agnieszka24 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Czyli teraz tylko pozostało zorganizowanie dowiezienia małej na ul. Puławską/Pułaską (?) nie wiem jak to się pisze :eviltong: Ewentualnie można by było sie dogadac gdzieś bliżej wylotówki Warszaw-Kielce. Nie orientuję się wogóle w tych okolicach :roll: Quote
Sylwia K Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 podajcie mi namiary na tych znajomych może jako udało by się na obrzeżach wawy spotkać Quote
agnieszka24 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 wyślę ci numer telefonu na pw, to będzieicie mogli dogadac szczegóły :p Quote
Onaa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 tanitka napisał(a):leni356 piesek kudłaty jest nadal, jest kilkuletnim rezydentem, mieszka w budzie vis a vis wejścia do kociarni. Ten piesek na stronie schroniska ma imie Kacperek. A co oznacza że to rezydent ? Że nie do adopcji ? Quote
leni356 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 tanitka napisał(a):leni356 piesek kudłaty jest nadal, jest kilkuletnim rezydentem, mieszka w budzie vis a vis wejścia do kociarni. dzięki, a coś wiadomo o nim więcej? ile ma latek, jaki stosunek do innych psów? Quote
Sylwia K Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Dogo07 napisał(a):Ten piesek na stronie schroniska ma imie Kacperek. A co oznacza że to rezydent ? Że nie do adopcji ? rezydent czyli mieszkaniec:razz: tak, jest do adopcji Dogo07 dzwoniła fajna pani z Łodzi w sprawie briarda:cool3: zaraz napisze Ci pw:p Quote
Onaa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Czyli co trzeba dom sprawdzić tak ??? I wykastrować/wysterylizować briarda. Quote
figbast Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Ja znowu trochę z innej beki, jeśli wszystko dobrze pójdzie to dog powędruje do domku stałego już niebawem, oby się udało:razz::fadein: Quote
BELISSA Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Witam, chciałabym przygarnąć tą sunię, proszę o kontakt na pw http://img8.imageshack.us/i/dscf6092a.jpg/ Quote
Recommended Posts