Sylwia K Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 dużo osób się o niego pyta na wątku dla kudłaczy, jedni ludzie dzwonili i mieli jechać po niego do schroniska, ale widocznie wybrali innego kudłacza... On jest taki do kolana, jest wyższy od Rudzika ale nie taki masywny, wiec pewnie kilogramowo wychodzi na to samo;) Musze mu allegro zrobić, może wtedy cos ruszy w jego sprawie. Na razie razem z figbast udało nam się zapoznać dziennikarkę, która obiecała ogłaszać w swej gazecie celestynowiaki. Wysłałam jej dziś fotki Frędzla właśnie i suni -ulubienicy figbast:cool3: Frędzlowi robiłam już kiedyś ogłoszenia lecz nie było odzewu, muszę znowu mu porobić. Mam męża teraz w domu stale, więc wykorzystuję go jako opiekunkę (ja tylko małej pampersy zmieniam, gdyż mąż ma po wypadku niepełni jeszcze sprawna prawą rękę i nie może) i mam czas na neta:cool3: więc porobię na dniach ogłoszenia Quote
clo Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 sylwia ja wciaz mam w glowie te szczylki i ile ich tam jest:((bede sie starac o tymczasy chociaz ze dwa...sama nie wiem moze uda mi sie tz ublagac to jednego wezme do siebie..maluchy z ladnymi zdjeciami i ogloszeniami powinny dom szybko znalezc.. Quote
mortikia Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Sylwia, zaraz wyślę Ci pw w sprawie tymczasu. ;-) Quote
Sylwia K Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 najgorzej mają te srajty ok miesięczne:placz: Nie wiem co się stało Frędzlowi i czy rzeczywiste ma wytarcia, jak byliśmy w schronie to była fatalna pogoda i błoto i kałuże, wiec nie wiem czy to na 100% są wytarcia. Quote
Onaa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 A czy wiecie może ile może mieć kg mniej więcej ten mały czarny piesek kudłaczek Kacperek ? Pytam bo ludzie czasami pytają o takie malizny do kilku kg. Quote
andzia69 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Sylwia K napisał(a):wydaje mi się że tak Andzia, jeśli znasz kogoś chętnego na nią, to wyciągnę ją ze schronu niestety nie znam:placz: za to jest dziewczyna zainteresowana tym onkiem 3-mies. - wstawiłam go na wątek w przygarnę psa - pisałam jej, żeby tu napisała;) Quote
bros Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 andzia czy możesz podać link do ogłoszenia oneczka 3-miesięcznego (na przygarne psa)? mam też zainteresowanych , powinnam na dniach mieć wiadomości Quote
andzia69 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='bros']andzia czy możesz podać link do ogłoszenia oneczka 3-miesięcznego (na przygarne psa)? mam też zainteresowanych , powinnam na dniach mieć wiadomości http://www.dogomania.pl/forum/f97/chetny-domek-dla-owczarka-niemieckiego-do-6-miesiecy-149261/ a zdjęcie malucha masz na 1 stronie tego watku;) Sylwia - ile ta bublowata może mieć? Quote
Sylwia K Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 mało, ok 2 miesiące zanim ja do schronu podrzucono jakiś pies ją w głowę ugryzł:-( ma dwa ślady po zębach na pyszczku, dodatkowo ma dziwna rankę na boku:placz: ja mam teraz raczkującego bejbilona w domu i żyjemy tylko z wypłaty męża i kurde nie mogę jej zabrać do siebie:placz::placz: Quote
Sylwia K Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 [quote name='Sylwia K']sunia czarna z białą kreską, ona ma rankę na grzbiecie i ślady po zębach na głowie, zanim ktoś ją wywalił do schronu to chbya jakiś pies ją poturbował.. sunia będzie średnim psem docelowo tutaj widać rankę: kurde, pilny tymczas dla niej jest potrzeby oraz opieka weterynaryjna:placz: Quote
GameBoy Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Sylwia czy ona byla szczepiona? moze miec jakas wirusowke? albo chorobe skorna? Quote
Sylwia K Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 jeśli jeszcze jej nie zaszczepili w schronisku, to pewnie zaszczepią wydaje mi się, że żadne ze szczyli w kociarni nie ma wirusówki, bo by wszystkie padły... a tam szczeniaki od dawna siedzą i żyją ta rana bardziej wygląda mi na jakieś oparzenie, obdarcie -ale prawdę mówiąc nie było prądu i widziałam suczkę tylko na fotkach i jak flesz zaświecił:cool1: sierści nie ma przerzedzonej Quote
clo Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 czy w razie co transport szczeniorka do warszawy bylby mozliwy? Quote
mortikia Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 clo napisał(a):czy w razie co transport szczeniorka do warszawy bylby mozliwy? Jeśli by był, to moglibyście od razu przywieźć tego onka 3miesięcznego ;-) Byłoby wspaniale :loveu: Quote
tanitka Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 mogę pieski przywieźć do Warszawy- Międzylesia w najbliższy czwartek po południu. Schronisko pobiera opłaty schroniskowe, więc trzeba się z tym liczyć, jak również potrzebne są dane osoby która pieska adoptuje. Quote
mortikia Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Tanitka, domek, o którym mówię to dom tymczasowy (być może staly) dla tego pieska 3miesięcznego owczarka. Jeśli mogłabyś go przywieźć byłoby super. Zaraz wyślę Ci pw z nr i adresem. Quote
andzia69 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 próbuje szukać dt dla małej bullkowatej suni...ale na razie kiepsko mi idzie:-( Quote
mortikia Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Ja mam na razie jedno dt, ale skoro osoba, która oferuje dom tymczasowy ma jeszcze za to płacić, to niestety nie weźmie pieska z tego schroniska, a szkoda. Quote
GameBoy Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 andzia69 napisał(a):próbuje szukać dt dla małej bullkowatej suni...ale na razie kiepsko mi idzie:-( tam strone wczesniej sie ktos zglaszal chyba co? Quote
andzia69 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 GameBoy napisał(a):tam strone wczesniej sie ktos zglaszal chyba co? ale czy to na nia? czy na innego szczeniaczka...bo nie było określone:razz: ale gdyby mała miała tymczas byłoby super:p Quote
GameBoy Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 ja ostatnio jestem w kosmosie z mozgiem ale wydawalo mi sie, ze o nia jakby co dorzuce sie do leczenia Quote
Sylwia K Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 clo a dla których srajtków znalazłaś dt? Quote
clo Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 jeszcze nie znalazlam..:(ale wciaz szukam..namawiam mame by znow wziela..ale ona jest bardziej sklonna wziac doroslego psa..bo duzo jednak nie ma jej w domu..a szczeniorek musi zdecydowanie czesciej wychodzic..bo rudzik np to bez problemu wytrzymywal te kilka godzin..wiec szukam..i wtedy dla dowolnego szczeniaka..sama sie zastanawiam czy jednego nie wziac do siebie mi zal ich tak bardzo..a wiem ze dt przyspieszaja adopcje niesamowicie..patrze na przykladzie naszych psow..no wiec mysle mysle intensywnie..moze juz dzis wieczorem cos bede wiedziec..czy jakis dt sie znajdzie... Quote
figbast Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 A ja troche z innej strony schroniska, eliza sk zrobiła allegro dogowi, trzymajcie kciuki oby jakiś odzew był:kciuki: Quote
figbast Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 http://allegro.pl/show_item.php?item=791511951 - dog Quote
Recommended Posts