Sylwia K Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Dziadzunio terierek, bardzo sympatyczny, kocha ludzi, nie interesuje się psami, bardzo wychudzony, jest już bardzo stary, w nie za dobrej kondycji fizycznej...:placz: Tak mu się życie potoczyło nieszczęśliwie, że emeryturę przyszło mu spędzać w schronisku...:bigcry: Quote
figbast Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Jeszcze kilka zdjęć z dziś, mam nadzieję, że uda mi się zamieścić, bo robię to po raz pierwszy...W razie porażki przepraszam, Zdjęcia robiłam począwszy od boksów znajdujących się w po lewej części schroniska kierując się w stronę boksów pod lasem; powyżej średnie przyjaźnie nastawione psiunki, niesamowicie szybkie - nie posprawdzałam płci:oops:...poniżej podobnie Fajny psiak - poniżej wersja z uszami postawionymi Między nimi taka starowikna: Poniżej młody rudasek, mocno zaciekawiony jak widać, albo trawi, bo psy były po karmieniu, niestety co do płci...:lookarou: Ale na 99% facet A tu taki cudny szczoteczek, aparat tego nie uchwycił ale on ma cudne oczęta, jest niesamowicie spragniony kontaktu z ludźmi - bardzo się wtulał do wyciągniętych w jego stronę rąk... Poniżej maleńki psiak powiewający swym ogonkiem chorągiewką - nie znam płci, natomiast widać, że wy tym małym ciałku jest spory potencjał - wskoczył na coś wysokiego i oddalonego od siatki i stamtąd nas "bohatersko" obszczekał:evil_lol: Mała suczka podobnie jak jej sąsiad z góry mieszka w jednym z boksów niedaleko kociaków Coś na wzór molosa, facet: Boks nr 88, chyba suńka na zdjęciu trochę nieśmiała: Boks nr 86, płci nie znam: ale grube i duże:evil_lol: Rozbrykana, energiczna bardzo wesoła i sprytna sunia z boksku nr 84: W tym samym boksie lub po sąsiedzku taki psiak (taki trochę ogarowaty lub może wyżłowaty) o ciekawym umaszczeniu(przepraszam za zdjęcie podłej jakości): i jeszcze taki rudasek, chyba samczyk - dość duży A ta suńka bardzo miła, młoda, spora (za kolano): Na dziś to wszystko, jutro postaram się wstawić resztę zdjęć. Quote
figbast Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Sylwia dziękuję ślicznie za pomoc :Rose: Quote
Sylwia K Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 dzięki za fotki. pierwsze 4 zdjęcia to małe sunie z boksu 53 tej staruszki nie zapamiętałam:oops: Rudasek ma poniżej roku, jest średniego wzrostu i też mieszka w 53 boksie. Dalej Uroczy samczyk z 54 boksu w typie sznupka i jego mała koleżanka. Potem zdjecie rozmazane to sunia przywieziona z Wołomina. Samiec molosowaty mieszka w boksie 89 Ostatnia sunia mieszka w boksie 70 i jest super a przedostatni rudy samczyk w 83 Quote
Onaa Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Wkleiłam na wątek kudłaczy w potrzebie. Figbast - a jak duży jest psiak ? Quote
kompsutra Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Witam. To ja adoptowałem argentynkę. ;) Sylwia K i figbast - dzięki dziewczyny za podwózkę w bagażniku (gdyby nie to ciężko by było ruszyć ze schroniska). A - na brata czekałem jeszcze 2h - zaspał :( (kto normalny śpi o tej godzinie) ale dzięki temu lepiej poznaliśmy się z sunią spacerując po laskach (pod koniec tych 2h przestała się nawet bać przejeżdżających aut). Od dziś wabi się SARA - bardzo dobrze reaguje na to imię. Niesamowicie dużo je (ale chyba jej się to niedługo znormuje). Dogaduje się z psiakami sąsiadów (z mniejszym kundelkiem biega po podwórku - a większego który jest w kojcu u sąsiada drażni machając głową jakby startowała do biegu). Do weterynarza jedziemy jutro więc przed wyjazdem zostanie wykąpana - obroże przeciw pchłom już zaczeła nosić. (nie dawały jej spokoju). Pierwszą noc spędziła w domu w części, nazwijmy ją garażowej - nic nie zniszczyła (nie załatwiała też swoich potrzeb w budynku - tylko grzecznie na spacerku rano :) ) więc niedługo wejdzie spokojnie do pozostałych części budynku. Tak jak mówiłem wykorzystuje urlop z prawie 3 lat więc przez ten czas zdołamy się poznać. Prowadzona na smyczy krótkiej (do 1,5 m luzu) trzyma się ładnie przy nodze nie wyprzedzając prowadzącego. Reaguje na komendę zostań, wyjdź i na przywołanie. Próbowałem jej rzucić patyk, ale nie umie aportować (gorzej skuliła się i uciekła ode mnie w momencie gdy podniosłem patyk (jutro spróbuje z piłeczkami do tenisa ;) ) Dziś SARA jest sporo żywsza, ale jeszcze nie szczeka - napisze jak zacznie. Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie - napiszę. P.S. Sylwia odezwę się jeszcze w sprawie odwiedzin (piątek może?). :) Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc Quote
maciaszek Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Kompsutra, witaj na dogo. Dzięki za wieście o Sarze. Świetne wieści :multi:. I dzięki za to, że zdecydowałeś się ją zaadoptować :multi:. Chętnie zobaczyłabym jej fotki za jakiś czas, jak już nabierze masy, odżyje, wypięknieje :). Quote
kompsutra Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Za jakieś 2 dni umieszczę jej parę foto w nowym wątku - dam znać w jakim. Quote
Sylwia K Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Kompsutra możesz być piątek. Sunia jest boska, wygłaskaliśmy ją wszyscy po opuszczeniu schroniska.Moja malizna na początku też nie szczekała, teraz szczeka sporo ale nie jest typem jazgota. Sara też się rozkręci z czasem.:cool3: Quote
kosu32 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 A ja podczas sobotniej wizyty robiłam Jej jeszcze kilka zdjęć. Gratuluję wspaniałego psiaka ;) i czekamy na wieści :lol: Quote
Sylwia K Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Kossu to jak już Sarusia będzie miała swój wątek to je wstawisz dla porównania jak wyglądała w schronie:cool3: a tymczasem powstawiaj foty innych psów ze schronu na wątek Quote
kosu32 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 W nocy przysiądę i postaram się powrzucać trochę psiaków na stronę schroniska a później na Dogo. Quote
figbast Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Dogo07'] Wkleiłam na wątek kudłaczy w potrzebie. Figbast - a jak duży jest psiak ? Witam, psiak jest sredniego wzrostu (ale tego większego średniego;)), cały czas się do nas wspinał na łapkach, mam nadzieję, że ktoś go szybko zauważy, jego sierść jest w całkiem przyzwoitym stanie Quote
figbast Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 poniżej ciąg dalszy niedzielnych fotek: Sunia z boksu 82, energiczna i wesoła A tu takie niedużątko, płci niestety nie pamiętam... I jeszcze taki bardzo przyjacielski, spokojny psiak: No i ta bida :placz:, nie wiem czy ktoś mu te kołtuny zlikwiduje... A tu silnie napalony młodziak z pyszczkiem troszkę a'la husky nie dawał spokoju tej czarnej podpalanej suni Już nie pamiętam w którym boksie ale jest też taka sympatyczna psinka, leciwa, ale na pewno byłaby fajnym towarzyszem Poniżej piękny pies dość spory, bardzo spokojny i wydający się zdystansowany do zamieszania jakie wywoływały inne pieski, wydaje mi się,że to sunia Dla tego doga dobrze byłoby znaleźć dom przed zimą, bo może być kiepsko:shake: A tu mama z synkiem, synek jest od niej większy i potężniejszy, ale i tak oboje to małe glutki:p, zdjęcie fatalne :oops:, ale psiaki naprawdę urocze A to o ile dobrze pamiętam suńka , kulejąca n a przednią łapkę, taki psi smutek...:-( piesek biegajacy luzem przy kociarni, myślałam że jest spory - dopóki się nie podniósł:evil_lol: szczeniaczek w kociarni: Wielki piękny czarno-biały pies: Tu duży oryginalnie wyglądający psiak:razz:, płci nie pamiętam boks nr 16 -z kudłaczkiem, ktory stracił oczko(ja i tak wierzę że znajdzie dom, brak oka, to nie wyrok, a on jest super pieskiem) mieszka bystra suńka: Te dwa sreberka zastraszone przez onkę - koleżankę z boksu nr 18 Ta piękność siedzi już długo w schronisku:-(, dacie wiarę? Przybiegła się ze mną serdeczmie witać, ale niestety szybko zrozumiała, że nie zabiorę jej stąd i w ułamku sekundy blask w jej ślicznych oczach zgasł...:-(. Wierz psinko, że gdybym tylko mogła Cię zabrać już by Cię tam nie było.... Jeszcze jutro wstawię kilka zdjęć, dobranoc Quote
kosu32 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Budynek biura - FIGA (WYADOPTOWANA !!!) FIGA jest na stronie schroniska: http://celestynow.schronisko.net/adopcja35838-0.html Figa to urocza suczka która jak każdy szczeniak uwielbia zabawy. Szuka kontaktu z człowiekiem-lubi delikatnie podgryzać dłonie, łasi się i nadstawia do głaskania. W schronisku głównym jej zajęciem są zabawy i wyścigi z innymi współmieszkańcami. Quote
kosu32 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Budynek biura - GAJA (WYADOPTOWANA)!!! GAJA jest na stronie schroniska: http://celestynow.schronisko.net/adopcja35839-0.html Gaja jest dużym psem spragnionym bliskości człowieka. Jest miłą i łagodą suczką która natychmiast pojawia się tam, gdzie jest człowiek. Została zaszczepiona i wysterylizowana. Czeka na nowy, odpowiedzialny i kochający dom. Quote
Sylwia K Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 zaktualizuję dziś pierwsze 3 stronki tego wątku i poumieszczam tam zdjecia psiaków no i na stronkę schroniska pododaje Robimy zbiórkę przed zimą dla schroniska w Otwcku razem z figbast, Kossu czy ty też chcesz się przyłączyć? Jak będziemy mieć plakat to mogę Ci go przesłać i możesz go w swoich rewirach porozwieszać:cool3: Quote
kosu32 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Ja zbiórkę w swoich okolicach zrobię chyba na koniec października - początek listopada. Muszę załatwić samochód dostawczy i wciągnąć jeszcze kilka osób do pomocy. A plakacik chętnie zobaczę. A Wy kiedy organizujecie zbiórkę ? Quote
Sylwia K Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 jeszcze dokładnie nie wiemy, naradzamy się w tej sprawie, damy znać jak wymyslimy Quote
kosu32 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 To możemy zrobić to na dwa obozy (ja z tej, a Wy z tamtej strony Wisły). Muszę popytać również rolników o siano dla psiaków i zorganizować siły. Quote
figbast Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 ostatnie fotki z niedzieli: wesola rozszczekana banda:Dog_run: duży spokojny pies boks 27, sunia w typie onka, piękna pysia boks nr 32: biegająca luzem piękność - chyba suńka: Radosna dziewczynka z boksu za biurem: Jest jeszcze taka subtelna istotka troszkę a'la labcia oraz "puma"(spójrzcie na te oczy): luzem przy biurze są również dwa śliczne huskowate pieski, to jeden z nich: Przecudna duża sunia, na zdjęciu trochę smutna, chyba z winy sublokatora W budzie przy biurze taki piesek nie wiem czy pies czy suka, ale chyba kobitka, średnia, bardzo spokojna I na koniec Atosik: Quote
kosu32 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Budynek biura - LENKA (WYADOPTOWANA !!!) LENKA jest na stronie schroniska: http://celestynow.schronisko.net/adopcja35895-0.html Lenka jest delikatną suczką która na uboczu obserwuje człowieka. Jest spokojna i odrobinę bojaźliwa - nie lubi gwałtownych ruchów ani natarczywych pieszczot. Potrzebuje domu w którym będzie mogła się otworzyć i sobą dać szczęście innym domownikom. Quote
kosu32 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Boks numer 14 - DINO DINO jest na stronie schroniska: http://celestynow.schronisko.net/adopcja35896-0.html Dino jest młodym, kontaktowym i przyjaznym psem przypominającym rodwailera, lecz o delikatniejszej posturze. Szuka kontaktu z człowiekiem, zaczepia go szczekaniem. Nadstawia swój pyszczek i liże dłonie w oczekiwaniu na pieszczoty. Jest psem pełnym energii który z pewnością da wiele uciechy swoim nowym właścicielom. Quote
Recommended Posts