Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sunia zostanie w schronie do sterylki więc dzień czy dwa nic tutaj nie zmienią...

sunia jest w typie pitt-bulla
pittbull to nie amstaff więc proszę nie mylić tych 2 ras
jeśli rzeczywiście ma w sobie domieszkę tej krwi to powinna znaleźć się w rękach doświadczonego przewodnika.
Pittbull to pies sportowy, bardzo karny (o ile ma inteligentnego właściciela, który umie go uczyć), kochający ludzi, inteligentny, pojętny, energiczny, o bardzo dużej sile fizycznej, zazwyczaj nie lubiący innych psów (ale zdarzają się wyjątki)

z tego co wiem w Niemczech trzeba mieć pozwolenie na tego typu psy i nie mogą być w posiadaniu osób karanych (nie wiem jak to jest z psami w typie, ale to może Tundra rozwinie temat skoro interesuje się suką)

Posted

Jesli to rzeczywiscie pies w tym typie to adopcja nie moze byc "przypadkowa" .:mad:
W Niemczech posiadanie takiego psa jest obostrzone surowymi przepisami i wysokimi podatkami.

Posted

ten kij to na mnie?:evil_lol:

jak dla mnie to pies w typie.
Oczywiście w typie polskiego pittbulla a nie amerykańskiego.

Suka ma już chyba ok 4 miesięcy i p. Dyrektor bardzo ją lubi więc w przypadkowe ręce raczej nie wpadnie

Posted

pkp albo autobusem firmy TRAKS z waitraków (ze wschodniego chbya on rusza) a potem z buta
bliżej jest zdecydowanie od przystanku autobusowego niż od pkp.

a którego pieska chcesz adoptować?

radziłbym jednak po psiaka przyjechać autem, gdyż jest to mniejszy stres dla psa, nie wiadomo w końcu jak pies zareaguje na pociąg albo na autobus z masą obcych ludzi...
no chyba że będzie nieduży i wsadzi się go w transporterek.

Posted

to nie jest tak, ze Tatiana prowadzi swój a ja swój, kiedyś Tanitka miała temat "rasowce z celest" więc ja założyłam dla kundelków, potem się to wymieszało i powstały 2 wątki...

Posted

tanitka napisał(a):
ten piesek kudłaty jest nadal w schronisku i niestety stracił oczko:-(

Ale dlaczego ? Wiadomo coś ?
Może trzeba go wyciągnąć ze schroniska na dt/hotelik ?
Bo na zdjęciu taki zaniedbany strasznie wygląda, a tu jeszcze się okazuje że oczka nie ma :-(.
Tanitka, możesz coś więcej o nim napisać ?

Posted

Ten piesek mieszka w samym kącie schroniska, gdzie rzadko ktoś zagląda z chętnych na pieski. Mieszka w kojcu z 2 albo 3 innymi psami. Na pewno jest w schronisku od 2 lat, ile wcześniej nie wiem. Oko stracił z powodu innego psa ok miesiac-dwa temu. Piesków nie wyprowadza sie na spacery więc nie potrafię o nim nic więcej napisać. Na pewno nie jest to dziki pies, zawsze jest zaciekawiony jak podchodzi się do boksu, nie szczeka, nie chowa się. Wygląda na psa zrównoważonego i raczej spokojnego. myślę że ma ok 55 cm w kłębie.

Posted

Czytałam gdzieś że Celestynów to dobre schronisko, to dlaczego tam nie wyprowadza się psiaków na spacery, przecież to dla nich tak wiele.
A to oczko to zaleczone jakoś ? Mam nadzieję, że psiak nie cierpi :(.

Posted

w boksie nr 16 mieszka tylko taki kudłacz:
(na mój gust to nie jest ten wstawiony przez Tanitkę, nie pasuje tez do opisu zachowania.
Może tamtego przenieśli albo nie mieszka w 16.)

nawet nie wiem czy to samiec czy suczka, siedzi na budzie w prawie nigdy z niej nie schodzi:-(... nigdy do nas nie podszedł.

Będę w tygodniu w schronie to zrobię mu nowe fotki i zobaczę czy ma oczka.

to młody osobnik, jakby go ostrzyc to będzie boski.

W typie owczarka nizinnego i tego typu ras.

Posted

Tanitka, wiesz dlaczego ? Biedny psiak :(.
Jak będziecie w schronisku to zobaczcie na tego kudłacza bez oczka proszę, może zdjęcia mu porobić, to by do ogłoszeń były. A może innego kudłaczka w potrzebie odkryjecie przy okazji ?
Teraz na dogomanii było kilka domków zainteresowanych kudłatymi pieskami.
Tylko że jak psiak zaniedbany czy się ciągle chowa to go trudno wypatrzyć, ale jak Wy tam możecie pójść i sprawdzić, zdjęcia porobić, to zawsze jakaś szansa dla psiaka jest.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Chciałam zapytać o Kudłacze w schronisku w Celestynowie.
Np. ten biedak :-(, co z nim ?

Witajcie,czy cos wiadomo o tym piesku,poza tym,ze stracił oczko:roll:wyglada jak mix AT/chyba,ze sie myle/