Wisełka Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Spokojnie, pewnie Sylwia tuli swoją córeczkę :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Sylwia K Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Tundra napisał(a):No i gdzie te foty? na moim komputerze:diabloti: Quote
Sylwia K Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 sunia zostanie w schronie do sterylki więc dzień czy dwa nic tutaj nie zmienią... sunia jest w typie pitt-bulla pittbull to nie amstaff więc proszę nie mylić tych 2 ras jeśli rzeczywiście ma w sobie domieszkę tej krwi to powinna znaleźć się w rękach doświadczonego przewodnika. Pittbull to pies sportowy, bardzo karny (o ile ma inteligentnego właściciela, który umie go uczyć), kochający ludzi, inteligentny, pojętny, energiczny, o bardzo dużej sile fizycznej, zazwyczaj nie lubiący innych psów (ale zdarzają się wyjątki) z tego co wiem w Niemczech trzeba mieć pozwolenie na tego typu psy i nie mogą być w posiadaniu osób karanych (nie wiem jak to jest z psami w typie, ale to może Tundra rozwinie temat skoro interesuje się suką) Quote
Tundra Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Jesli to rzeczywiscie pies w tym typie to adopcja nie moze byc "przypadkowa" .:mad: W Niemczech posiadanie takiego psa jest obostrzone surowymi przepisami i wysokimi podatkami. Quote
Sylwia K Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 ten kij to na mnie?:evil_lol: jak dla mnie to pies w typie. Oczywiście w typie polskiego pittbulla a nie amerykańskiego. Suka ma już chyba ok 4 miesięcy i p. Dyrektor bardzo ją lubi więc w przypadkowe ręce raczej nie wpadnie Quote
Tundra Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Kij to na takich co nieprzemyslane adpcje robia. Quote
scheena Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Proszę o informacje jak dojechac komunikacją miejską do schroniska w Celestynowie Quote
Sylwia K Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 pkp albo autobusem firmy TRAKS z waitraków (ze wschodniego chbya on rusza) a potem z buta bliżej jest zdecydowanie od przystanku autobusowego niż od pkp. a którego pieska chcesz adoptować? radziłbym jednak po psiaka przyjechać autem, gdyż jest to mniejszy stres dla psa, nie wiadomo w końcu jak pies zareaguje na pociąg albo na autobus z masą obcych ludzi... no chyba że będzie nieduży i wsadzi się go w transporterek. Quote
Onaa Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Chciałam zapytać o Kudłacze w schronisku w Celestynowie. Np. ten biedak :-(, co z nim ? Quote
Sylwia K Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 tego psa fotografowała Tanitka i ona zamieściła na stronie -więc jej należy zapytać. (ja pamiętam i kojarzę tylko 'swoje' psy:oops:) Quote
Onaa Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 A Tanitka prowadzi swój wątek piesków z Celestynowa ? Quote
Wisełka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Pozdrowienia dla zwierzaczków - celestynowiaczków :loveu: Quote
kosu32 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Dogo07 napisał(a):A Tanitka prowadzi swój wątek piesków z Celestynowa ? http://www.dogomania.pl/forum/f28/celestynki-tu-znajdziesz-najpiekniejsz*****-107169/index51.html Quote
Sylwia K Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 to nie jest tak, ze Tatiana prowadzi swój a ja swój, kiedyś Tanitka miała temat "rasowce z celest" więc ja założyłam dla kundelków, potem się to wymieszało i powstały 2 wątki... Quote
tanitka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 ten piesek kudłaty jest nadal w schronisku i niestety stracił oczko:-( Quote
Onaa Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 tanitka napisał(a):ten piesek kudłaty jest nadal w schronisku i niestety stracił oczko:-( Ale dlaczego ? Wiadomo coś ? Może trzeba go wyciągnąć ze schroniska na dt/hotelik ? Bo na zdjęciu taki zaniedbany strasznie wygląda, a tu jeszcze się okazuje że oczka nie ma :-(. Tanitka, możesz coś więcej o nim napisać ? Quote
tanitka Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Ten piesek mieszka w samym kącie schroniska, gdzie rzadko ktoś zagląda z chętnych na pieski. Mieszka w kojcu z 2 albo 3 innymi psami. Na pewno jest w schronisku od 2 lat, ile wcześniej nie wiem. Oko stracił z powodu innego psa ok miesiac-dwa temu. Piesków nie wyprowadza sie na spacery więc nie potrafię o nim nic więcej napisać. Na pewno nie jest to dziki pies, zawsze jest zaciekawiony jak podchodzi się do boksu, nie szczeka, nie chowa się. Wygląda na psa zrównoważonego i raczej spokojnego. myślę że ma ok 55 cm w kłębie. Quote
Onaa Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Czytałam gdzieś że Celestynów to dobre schronisko, to dlaczego tam nie wyprowadza się psiaków na spacery, przecież to dla nich tak wiele. A to oczko to zaleczone jakoś ? Mam nadzieję, że psiak nie cierpi :(. Quote
Sylwia K Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 w boksie nr 16 mieszka tylko taki kudłacz: (na mój gust to nie jest ten wstawiony przez Tanitkę, nie pasuje tez do opisu zachowania. Może tamtego przenieśli albo nie mieszka w 16.) nawet nie wiem czy to samiec czy suczka, siedzi na budzie w prawie nigdy z niej nie schodzi:-(... nigdy do nas nie podszedł. Będę w tygodniu w schronie to zrobię mu nowe fotki i zobaczę czy ma oczka. to młody osobnik, jakby go ostrzyc to będzie boski. W typie owczarka nizinnego i tego typu ras. Quote
Onaa Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Tanitka, wiesz dlaczego ? Biedny psiak :(. Jak będziecie w schronisku to zobaczcie na tego kudłacza bez oczka proszę, może zdjęcia mu porobić, to by do ogłoszeń były. A może innego kudłaczka w potrzebie odkryjecie przy okazji ? Teraz na dogomanii było kilka domków zainteresowanych kudłatymi pieskami. Tylko że jak psiak zaniedbany czy się ciągle chowa to go trudno wypatrzyć, ale jak Wy tam możecie pójść i sprawdzić, zdjęcia porobić, to zawsze jakaś szansa dla psiaka jest. Quote
Sylwia K Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 tanitka napisał(a):niestety ten jest za TM a kiedy to się stało? Quote
Sylwia K Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 nowe owczarki w poście nr 20 na 2 stronie rzeczywiste nie ma już tego puchatego psiaka:-( Quote
rita60 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Dogo07 napisał(a):Chciałam zapytać o Kudłacze w schronisku w Celestynowie. Np. ten biedak :-(, co z nim ? Witajcie,czy cos wiadomo o tym piesku,poza tym,ze stracił oczko:roll:wyglada jak mix AT/chyba,ze sie myle/ Quote
Recommended Posts