Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie nie wiem .... a ta na zdjęciu poniżej to jest Babunia? Ja tą sunię znam jako Nuszkę i teraz nie wiem czy to ta sama ... Chyba, że jest jeszcze inna starsza boksia?

Super, że staruszka znalazła dom :)

Posted

to jest jedna i ta sama suka

najpierw mieszkała właśnie w boksie N-21 a potem w biurze i jego okolicach, gdyż kilkakrotnie dzwoniono w jej sprawie i ktoś miał ją odebrać i nikt się długo nie zgłaszał...

Posted

W budynku biura - NUTKA

NUTKA jest na stronie schroniska:

http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja32693-0.html

Nutka przeurocza sunieczka mieszka wraz z innymi psiakami w schronisku. Można ją znaleść w budynku biura lub przed nim. Jak każdy szczeniak uwielbia bawić się ze swoimi współmieszkańcami. Lubi głaskanie i pieszczoty jakie daje Jej człowiek. Siedzi wtedy grzeczna na kolanach w oczekiwaniu na przyjemności.

Posted

W budynku biura - BAJA

BAJA jest na stronie schroniska:

http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja32698-0.html

Baja jest bardzo żywym szczeniakiem. Uwielbia zabawy z innymi psiakami-nawet tymi, o wiele większymi od Niej. Jest sprytna i rezolutna. Ktoś przerzucił Ją przez ogrodzenie i właśnie w taki sposób zamieszkała w schronisku. Docelowo będzie średnim pieskiem który da właścicielowi wiele radości i uśmiechu.

Posted

Dostałam 2 maile w sprawie argentynki. Pierwszy odrzuciłam od razu, bo pani chciała ją do kojca, na psa stróżującego. Na drugi odpisałam obszerniej zadając szereg pytań. Zobaczymy czy państwo odpiszą.

• 2 weeks later...
Posted

dziewczyny mam pyatnie czy od was psiaki tez jezdza na dt lub do hotelikow?jak wogole wyglada sytuacja w schronisku?jak z wolontariatem?przepraszam za tyle pytan ale chcialam sie dowiedziec czegos wiecej:)

Posted

wolontariat polega głównie na ogłaszaniu psów i szukaniu im domów.
psiaki mogą jeździć do dt, tylko że nikt ich na dt nie chce brać:cool1:
a na hoteliki nie ma sponsorów

Posted

to moze by jakiegos psiaka wytypowac na dt i zaczac robic zbiorke?ja sluze pomoca w zanlezieniu miejsca w hoteliku.my tak z fizia zaczynalysmyz psiakami ze schronu w klomnicach..zapomniane ,male miejsce w srodku lasu..zaczelo sie od jednego na ktorego udalo sie zebrac deklaracje..czekal w schronie dwa lata pojechal do hotelu i po miesiacu mial nowy dom:)od poczatku roku udalo sie juz wyciagnac 30psow i wszystkie maja domy teraz kolejna 4 jest w hotelikach z czego 2 zaraz jada do ds..niestety ale ludzie z dt biora duzo chetniej:(takie przynajmniej sa moje obserwacje...gdybym tylko mogla sama posluzyc dt..ale niestety mam juz dwa psy i frete na b.malej powierzchni:(

Posted

a ciotki jamnikowe wiedzá o jamniku?
nie wiem czy ludzie duzo chétniej biorá z Dt - to chyba zalezy od urody psa - bo generalnie jak ludzie widzá , ze pies bezpieczny to juz chetnych brakuje. My tez oglaszamy psiaki ze schrosniaka - no i czasami chétni sié znajdujá

Posted

no to zalezy u nas w tym roku juz 30szczesliwcow sie przez dt,hotele przewinela..niestety platne to fakt wiec kasy zbierac potrzeba;/ ale w hotelach na dt czekaly miesiac,dwa a w schronie mimo wielu naprawde wielu ogloszen dwa lata,trzy lata i nic...a urody np zorrusiowi czy hebankowi odmowic nie mozna bylo...ale ja tak tylko proponuje,ze moze mozna by tez w ten sposob jakos zaczac dzialac..i zbierac deklaracje chociaz na 1 na poczatek..ale jak mowie to jest tylko propozycja

Posted

nigdy jeszcze nie zbierałam pieniędzy i nie mam w takich akcjach doświadczenia...
no nie wiem...
kilka psów z celest. znalazło darmowe dt -ale to dosłownie kilka...
jeden obecnie przebywa w hoteliku, ale kto inny zajmuje się jego 'sprawami' i dogomaniacy sami stwierdzili, że trzeba mu pomóc:multi:

osobiście nie podejmę się na dzień dzisiejszy zbieraniem pieniędzy i wyciąganiem psów na płatne dt czy hoteliki -są jeszcze inne wolontariuszki, może one zaczną działać w taki sposób...