Wisełka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 No psiaki za m-ąc będzie dostawa "ślubnych" darów :loveu: Quote
kosu32 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='Kluska4']Czy ta starsza, pręgowana boksia poszła do domu? Nie chodzi mi o tą preguskę co jest w poście nr 14, tylko o Nuszkę - tą ciemno pręgowaną co kiedyś była bodajże w boksie N-50. Pytasz o Babunię boksereczkę ? adopcja - adopcje - psy - Babunia - Schronisko Dla Zwierząt Jeżeli tak, to Ona znalazła już swój dom :lol: Quote
Kluska4 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 No właśnie nie wiem .... a ta na zdjęciu poniżej to jest Babunia? Ja tą sunię znam jako Nuszkę i teraz nie wiem czy to ta sama ... Chyba, że jest jeszcze inna starsza boksia? Super, że staruszka znalazła dom :) Quote
kosu32 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Ja pamiętam Ją jak pomieszkiwała ze szczylkami i jeszcze inną sunią w boksie N-21... (to było na końcu października ubiegłego roku)... Quote
Sylwia K Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 to jest jedna i ta sama suka najpierw mieszkała właśnie w boksie N-21 a potem w biurze i jego okolicach, gdyż kilkakrotnie dzwoniono w jej sprawie i ktoś miał ją odebrać i nikt się długo nie zgłaszał... Quote
Kluska4 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 To bardzo się cieszę :multi: staruszki tak rzadko znajdują domy :shake: ... ale jednak czasem znajdują :lol: Quote
kosu32 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 W budynku biura - NUTKA NUTKA jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja32693-0.html Nutka przeurocza sunieczka mieszka wraz z innymi psiakami w schronisku. Można ją znaleść w budynku biura lub przed nim. Jak każdy szczeniak uwielbia bawić się ze swoimi współmieszkańcami. Lubi głaskanie i pieszczoty jakie daje Jej człowiek. Siedzi wtedy grzeczna na kolanach w oczekiwaniu na przyjemności. Quote
kosu32 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 W budynku biura - BAJA BAJA jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja32698-0.html Baja jest bardzo żywym szczeniakiem. Uwielbia zabawy z innymi psiakami-nawet tymi, o wiele większymi od Niej. Jest sprytna i rezolutna. Ktoś przerzucił Ją przez ogrodzenie i właśnie w taki sposób zamieszkała w schronisku. Docelowo będzie średnim pieskiem który da właścicielowi wiele radości i uśmiechu. Quote
Sylwia K Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 sunia (przebywa na razie u mnie) jej temat: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/malutka-grzeczna-sunia-prosi-o-domek-143297/ mała -wysokości beagle'a, drobnej budowy, młoda, niekłopotliwa Quote
maciaszek Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Dostałam 2 maile w sprawie argentynki. Pierwszy odrzuciłam od razu, bo pani chciała ją do kojca, na psa stróżującego. Na drugi odpisałam obszerniej zadając szereg pytań. Zobaczymy czy państwo odpiszą. Quote
Sylwia K Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 podnoszę wątek, postaram się udać w najbliższym czasie do schronu to zaktualizuje wątek Quote
Sylwia K Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 [quote name='Sylwia K'] PRĘGUSEK szczeniak w typie pińczera miniatury. Ma krótki ogonek. Ma ok 4-5 miesięcy [SIZE=5] LADY http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29932-0.html już w nowych domach:multi: Quote
Sylwia K Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 [quote name='Sylwia K'] adopcja - adopcje - psy - Suka - Schronisko Dla Zwierząt sunia mieszka teraz w boksie 42, jest brudna, wyraźnie schronisko jej nie służy... teraz wygląda tak: Quote
maciaszek Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Fatalnie wygląda... :( Wznowiłam allegro, inne ogłoszenia wciąż aktualne. Cisza :(. Quote
clo Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 dziewczyny mam pyatnie czy od was psiaki tez jezdza na dt lub do hotelikow?jak wogole wyglada sytuacja w schronisku?jak z wolontariatem?przepraszam za tyle pytan ale chcialam sie dowiedziec czegos wiecej:) Quote
Sylwia K Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 wolontariat polega głównie na ogłaszaniu psów i szukaniu im domów. psiaki mogą jeździć do dt, tylko że nikt ich na dt nie chce brać:cool1: a na hoteliki nie ma sponsorów Quote
clo Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 to moze by jakiegos psiaka wytypowac na dt i zaczac robic zbiorke?ja sluze pomoca w zanlezieniu miejsca w hoteliku.my tak z fizia zaczynalysmyz psiakami ze schronu w klomnicach..zapomniane ,male miejsce w srodku lasu..zaczelo sie od jednego na ktorego udalo sie zebrac deklaracje..czekal w schronie dwa lata pojechal do hotelu i po miesiacu mial nowy dom:)od poczatku roku udalo sie juz wyciagnac 30psow i wszystkie maja domy teraz kolejna 4 jest w hotelikach z czego 2 zaraz jada do ds..niestety ale ludzie z dt biora duzo chetniej:(takie przynajmniej sa moje obserwacje...gdybym tylko mogla sama posluzyc dt..ale niestety mam juz dwa psy i frete na b.malej powierzchni:( Quote
Sylwia K Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 hmm, ale kto weźmie tego wybrańca najpierw na dt??:cool1: tutaj temat Loczka, nikt nie zgłasza się jako chętny... http://www.dogomania.pl/forum/f28/loczek-jamnik-szorsktowosy-marnieje-w-schronisku-143976/ Quote
GoskaGoska Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 a ciotki jamnikowe wiedzá o jamniku? nie wiem czy ludzie duzo chétniej biorá z Dt - to chyba zalezy od urody psa - bo generalnie jak ludzie widzá , ze pies bezpieczny to juz chetnych brakuje. My tez oglaszamy psiaki ze schrosniaka - no i czasami chétni sié znajdujá Quote
clo Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 no to zalezy u nas w tym roku juz 30szczesliwcow sie przez dt,hotele przewinela..niestety platne to fakt wiec kasy zbierac potrzeba;/ ale w hotelach na dt czekaly miesiac,dwa a w schronie mimo wielu naprawde wielu ogloszen dwa lata,trzy lata i nic...a urody np zorrusiowi czy hebankowi odmowic nie mozna bylo...ale ja tak tylko proponuje,ze moze mozna by tez w ten sposob jakos zaczac dzialac..i zbierac deklaracje chociaz na 1 na poczatek..ale jak mowie to jest tylko propozycja Quote
Sylwia K Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 nigdy jeszcze nie zbierałam pieniędzy i nie mam w takich akcjach doświadczenia... no nie wiem... kilka psów z celest. znalazło darmowe dt -ale to dosłownie kilka... jeden obecnie przebywa w hoteliku, ale kto inny zajmuje się jego 'sprawami' i dogomaniacy sami stwierdzili, że trzeba mu pomóc:multi: osobiście nie podejmę się na dzień dzisiejszy zbieraniem pieniędzy i wyciąganiem psów na płatne dt czy hoteliki -są jeszcze inne wolontariuszki, może one zaczną działać w taki sposób... Quote
Recommended Posts