Ninka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Mam sunie na tyczasie, ktora dla jednych jest za mala, dla innych za duza, ostatnio zbyt krotkowlosa... Ech:-( Ale niejako dzieki temu, mam kontakt do 2 domkow. !Psiak z gruba sierscia, wiekszosc czasu spedzalby na ogrodzie. Ogrodzenie, ocieplana buda, milosc do pieskow - wszystko na miejscu. Taki sredni.. do 5-6miesiecy, zgodny z innymi psami, bezproblemow wychowawczych. !! Malutki piesek, koniecznie wielkosci ratlerka/yorka, musi byc uroczy.. I nie agresywny. Quote
leni356 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 A z tą sunią co jest nie tak że jeszcze nie ma domku? Nadal jest na stronie adopcji :-( Quote
tanitka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 ona i wiele dziesiątek ślicznych piesków tkwi w celestynowie:-(, nikt tam nie przyjeżdża po psy:shake:. Z tego co wiem, ta suczka z powodu braku zaintersowania nadal jest w schronisku, nic jej nie dolega, ma rok, jest śłiczna i zdrowa. Nikt się nią w POlsce nie zaintersował, ale spodobala sie tu nikomu, ma jechac do domu ,który czeka już na nią za granicą. Quote
Wisełka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='leni356']A z tą sunią co jest nie tak że jeszcze nie ma domku? Nadal jest na stronie adopcji :-( http://www.zdjecia.adopcje.org/adopcje/28968.jpg Boszzzzzzzzzzzz ja byłam pewna że to cudo już dawno w domku :placz: :placz: :placz: Na pewno w schronie nadal tkwi?? Poryczałam się aż :shake: Mam teraz na tyczasie szczote i po prostu po 2 dniach wrócił mu uśmiech na pysczek!! Jest wiecznie uśmiechnięty, ta suńka też taka powinna być już dawno :-( Quote
leni356 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 No jak ja ją zobaczyłam to też grzebałam i grzebałam czy domek znalazła.. Taka urocza szczoteczka Quote
leni356 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Tanitka napisała że czeka na nią domek w Niemczech. A gdzie ona teraz jest? Nadal w schronie? Jeśli tak to ile jeszcze tam będzie zanim nie pojedzie do domku? Quote
Sylwia K Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 ja też czekam z niecierpliwością na odpowiedź Tatiany... sunia jeszcze 2 tyg temu była w schronisku:-( Quote
tanitka Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 suczka jest nadal w schronisku, z tego co wiem to ma jechac za ok.dwa tygodnie. Quote
leni356 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 A co to za domek w ogóle jest? I jak ona ma pojechać do tych Niemiec? Może jakaś pomoc potrzebna? Quote
tanitka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 domek dobry, sprawdzony i pewny. Pojedzie samochodem. Wszystko jest już dograne i ustalone, ale dzięki za chęci.:lol: Quote
Wisełka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Dla mnie to nieprawdopodobne żeby tak piękne psy tkwiły tak długo w schronisku! Chyba nikomu nie chce się jechać po psa do Celestynowa bo jak inaczej to tłumaczyć? Quote
Sylwia K Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 tym, że są mało ogłaszane...?:roll: Tym, że dzwonią ludzie i rezerwują i nie przyjeżdżają potem... tym, ze ludzie przyjeżdżają, chcą psa a tu słyszą "zamówiony, jedzie do Niemiec".... Quote
Sylwia K Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 tym, że są mało ogłaszane...?:roll: Tym, że dzwonią ludzie i rezerwują i nie przyjeżdżają potem... Quote
Sylwia K Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 ach i tym, ze wakacje się zbliżają pewnie...:cool1: Quote
Wisełka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Wakacje owszem zgodzę się, ale kurcze w Celestynowie ogólnie adopcji mało jest - tak mi się wydaje :roll: Quote
tanitka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 wszystkiego po trochu: - chyba nie wiele osob w Warszawie wie że jest poza Paluchem i pomniejszymi schroniskami fundacyjnymi taki moloch jak Celestynow; - wiele osob boi sie nawet wejśc do schroniska widząc biegajace luzem psy - ludzie rezerwują, obiecują i nie przyjeżdżają - ludzie przyjeżdżają i odjeżdżają bez psa bo akurat wybrany coś tam, coś tam.... Quote
ania14p Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 W zeszłym roku wysłałam znajomych do Celestynowa, przyjechali pod schronisko i telefon do mnie, czy możemy wysiąść z samochodu, bo tu biega masa psów i nie wiemy czy nie są agresywne! Niestety, to jest schronisko dla prawdziwych psiarzy, nie każdy odważy się na wejście do takiego schronu. Mój kuzyn dostał takiego psa o jakim marzył, ale z DT, a to co przeszłam z jego żoną, to oddzielna historia. Teraz dziewczyna tak kocha swojego psa, że aż miło, ich córki też, ale nie można zrażać ludzi tym co się pod schroniskiem i na terenie działo, nie każdy potrafi to zrozumieć. Quote
Sylwia K Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 zaktualizowałam 1 i 2 stronę wątku i zamieściłam na niej nowe psy i stare, które nadal siedzą w schronie zapraszam do obejrzenia [SIZE=3] Quote
Sylwia K Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 szczeniak jamniczek tez zamówiony -jedzie do Niemiec, tak jak każda dorosła malutka suczka z kociarni i jeden szorstkowłosy piesek. a suczki w kociarni są przepiękne... np. sunia bardzo delikatna, w typie spaniela, ma nawet krótki ogonek. szczeniak jamnik Quote
Sylwia K Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 [quote name='kosu32'] Malizna jest jedynym ocalałym szczeniakiem z czwórki rodzeństwa. Razem z mamą jedzie do niemiec w przyszłości -jest zamówiona i nie da się jej zaadoptować. Quote
Sylwia K Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 ciekawy temat http://www.dogomania.pl/forum/f28/co-powinnismy-wiedziec-wyadoptowujac-poza-granice-polski-89321/ Quote
leni356 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 [quote name='Sylwia K'][FONT=Arial]tutaj zdjecia samej koleżanki. Jest ona małego wzrostu, jest bardzo kochana i milusia. [/FONT] Czy ktoś mógłby napisać coś więcej o tym piesku? Skąd się wzięła ta bida, ile ma lat? Quote
Sylwia K Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 Ona ma ok 2 lat, sięga przed kolano -jest mała. Bardzo przyjazna i sympatyczna. nie wiem skąd jest, ale nie ma szczęścia i już od dłuższego czasu siedzi w schronisku niestety niezauważona.:-( Może dlatego, że jest mała a jej boks znajduje się praktycznie w samym rogu gdzie mało kto chodzi... Bardzo garnie się do człowieka. Jest wysterylizowana. Quote
Recommended Posts