Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tundra napisał(a):
" Pytanie na sniadanie" TV 2 we wtorki, sa adopcje
kiedy prowadzi p. Olszanski.
To jest chyba od 8 00 do 10 30.

Celestyniaki tam bywaja, ale nie regularnie.

Dzięki za info ;)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzeba będzie szczylkom zrobić zdjęcia i opisy (Boże - ile ich się tam namnożyło) :placz:
Aż się nie chce wierzyć że ludzie nie potrzebują piesa do domu...:shake:
Przecież to świetny kompan a przy tym daje tyle radości człowiekowi...

Posted

kosu- precyzyjniej- tp ich tam tyle przybylo!
( a nie tam sie rozmnozylo:shake:)

Ja mysle, ze ludzi co chca miec przyjaciela jest nie malo, ale psow jest
za DUZO!
Dlaczego?
Bo nie wszyscy rozumieja na czym polega prawdziwa przyjazn- na odpowiedzialnosci.

Posted

Tundra napisał(a):
kosu- precyzyjniej- tp ich tam tyle przybylo!
( a nie tam sie rozmnozylo:shake:)

Ja mysle, ze ludzi co chca miec przyjaciela jest nie malo, ale psow jest
za DUZO!
Dlaczego?
Bo nie wszyscy rozumieja na czym polega prawdziwa przyjazn- na odpowiedzialnosci.

Wiem że gromadka się powiększyła z tytułu nowych-kolejnych szczylków (specjalnie tak to ujełam).
Co do tej przyjaźni i odpowiedzialności-to masz całkowitą rację. Pies jest przyjacielem człowieka. Posiadanie psa wiążę się z obowiązkiem opieki nad nim i brania za niego odpowiedzialności. Szkoda tylko że nie wszyscy ludzie myślą takimi kategoriami.:shake:

Posted

Mała śliczniutka Pikolina:loveu: adoptowana
Ma ok 4 miesiące, jest wielkości i budowy pinczerka. Ma zakręcony, śmieszny ogonek. Jest bardzo towarzyska i wesolutka:thumbs:

Dwie siostrzyczki, malusieńkie, w typie ratlerka. Obie są malutkie i drobniutkiej budowy. Będą niewielkie w przyszłości. Obie maja ok 2 miesięcy. adoptowana

siostra nr 1

siostra nr 2 adoptowana

Posted

Jest jeszcze taka suczka:
mała biała kuleczka z dwoma czarnymi łatkami na mordce. Też jest malusia i będzie małym psem. Ma dłuższą sierść. Ma ok 2 miesięcy
adoptowana

I taka czarna podpalana. Też niewielka, ma ok 2 miesięcy.
adoptowana

Sunieczka. Będzie średnia bądź mała docelowo. Ma ok 2 miesiące.adoptowana

Ze szczylkami oprócz Zuzi jest jeszcze taka śliczna sunieczka. Ma ona ponad rok. Jest beżowa, maleńka i troszkę nieśmiała. adoptowana

Posted

Nie wiemy jeszcze dokładnie. Myślę że na miejsce dotrzemy między 10.00. a 11.00. Musimy jeszcze wpaść po Sylwię a wcześniej podrzucić do schroniska suchą karmę ze zbiórki. Podsyłam Ci kontakt do mnie na private. Jutro gdzieś do 10.00. mam dostęp do netu - później będę się logować w niedzielę wieczorem.

Posted

Witam, mam pytanie do osób, które prezentują w tym wątku pieski chyba do Sylwii K. czy piesek ze str.5 (mały, podpalany podobny do jamnika szorstkowłosego, na tamten czas- szczeniak) jest jeszcze w schronisku czy został już zaadoptowany? Strona schroniska chyba nie ma galerii ze zdjęciami psów do adopcji albo ja ich nie umiem znaleźć. Nie mam gdzie poszperać dlatego pytam u źródła.
pozdr.monika z.

Posted

znalazłam stronę Schronisla w Celestynowie ze zdjęciami psów do adopcji ale tego pieska tam nie było dlatego moje pytanie jest aktualne. Jakby ktoś coś wiedział o nim.
pozdr.

Posted

Jesli masz na mysli tego mini jamniora( post 43) to jest wsrod pieskow ktore znalazly dom( str. 10 schroniska)- Mini.

Ale tam z pewnoscia!!!!!
sa inne rownie atrakcyjne

Posted

[quote name='lenaadams'] czy piesek ze str.5 (mały, podpalany podobny do jamnika szorstkowłosego

nie ma go już.
Był ostatnio jeszcze jeden jamnikowaty, ale tez już znalazł domek.

Ale tam duużo psiaków strasznie:-(... wiec jest w czym wybierać.
Tutaj jedyna aktualizowana stronka schroniska:
Schronisko Dla Zwierząt

Napisz jakiego psiaka szukasz to na pewno jakiegoś Ci wybierzemy, ewentualnie powiadomimy, jeśli spełniający kryteria przybędzie do schroniska.
Jeśli mieszkasz blisko to możesz sama się wybrać do schroniska albo w asyście którejś z nas;)
Pozdrawiam serdecznie!

Posted

Dziękuję za odpowiedzi, właściwie to nie jest tak, że ja szukam jakiegoś konkretnego psa. Przypadkowo trafiłam 2-3 tygodnie temu na stronę paluchową, potem psiego anioła ,no i Celestynowa. Najlepiej by było się przejechać do schroniska ale taka okazję będę miała dopiero za tydzień. Więc w oczekiwaniu przeglądam zdjęcia i opisy piesków do adopcji. I ewentualnie pytam się o tego lub owego psiaka. Czasem, któryś tak jakoś przypadnie do gustu więcej bo mnie wszystkich tych psów szkoda. Generalnie piesek dla nas powinien być mniejszy (nieduże mieszkanie), powinien lubić dzieci (syn,lat osiem), najlepiej jakby był przyzwyczajony aby zostawać czasem samemu w domu (w warunkach schroniskowych to pewnie nie sposób stwierdzić) i do jeżdżenia samochodem. To tak w zarysie ale tak jak powiedziałam czasem człowiek zobaczy i już wie: "to ten". Ja z psami i kotami w domu wyrosłam jednak od czasu śmierci (babeszia) ostatniego psa ,tj. od jakiś 7 lat i późniejszej zmiany mieszkaniaw domu psa nie było. Trochę się odzwyczaiłam to prawda ale psiego towarzystwa jednak brak. Mieszkam w okolicach Warszawy i jestem warunkowo zmotoryzowana (mąż) tak więc dojechać-dojadę wszędzie.
pozdr.MonikaZ

Posted

Jak się widzi psy na żywo, to nie sposób się nie zakochać w jakimś:p
Myślę, ze jeśli podejmie Pani decyzję o adopcji to na 100% podczas wizyty znajdzie Pani ukochanego przyjaciela.
A łagodnych piesków niewielkich rozmiarów jest tutaj cała masa.

Posted

kosu32 napisał(a):
Dziękujemy za zaproszenie :cool3:
Zdzwonimy się jakoś na spokojnie bo jak na razie to nie wiem co i jak.

No jak chcesz. A ja tu już transparent powitalny przygotowałam :razz: