Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kosu32 napisał(a):
Wisełko

Rozmawiałam właśnie z Panią Dyrektor i przypominałam - (pamiętała) :lol:
Samochód będzie :loveu: Prośba tylko, by na tydzień przed ślubem dodzwonić się do schroniska i przekazać Pani Dyrektor godzinę ślubu i dokładny adres.

Ja ze swojęj strony poproszę o przesłanie do mnie na private dokładnych namiarów związanych ze ślubem oraz telefonu kontaktowego do osoby od "zbiórki".

SUPER!! Zbiórką zajmę się już ja. Myślę że nowożeńcy będą mieli tyle przeżyć że nie ma co im głowy dodatkowo zawracać. Oni wiedzą że mam załatwić transport spod kościoła do Celestynowa :). Na zaproszeniach jest napisane że proszą o karmę dla zwierząt więc mam nadzieję że sporo się tego uzbiera :) Nie wiem ilu będzie gości, wesele planowane na ok 90 osób, oby dużoooooooo psiego jedzonka przynieśli :)
Ja w ogóle myślałam żeby zrobić zbiórkę u siebie w klatce wśród sąsiadów; żeby przynieśli niepotrzebne koce, kołdry, garnki... tylko żeby wszystko było uprane. Tylko tego nie uda mi się połączyć ze ślubem Ilony, za dużo zamieszania by było :roll:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

możesz to zrobić w dowolnym czasie:p

w wawie mieszka sąsiadka dyrektorki i już raz tutaj na wątku zaoferowała transport wiec pewnie nie miała by nic przeciwko gdybys jej podrzuciła troszkę rzeczy.
tanitka mieszka też w wawie...
a kossu jadąc do schronu może przejechać przez wawę

ja czasem tez jeżdżę do wawy autem

więc jakby co to transport się skombinuje;)

Posted

Zrobiłam argentynce ogłoszenia.
Allegro: DOG ARGENTYŃSKI (mix), MŁODA suka szuka domu !!! (683836126) - Aukcje internetowe Allegro alegratkę i gumtree. Podałam Sylwio_K Twój numer z zaznaczeniem, że telefon często jest wyciszony, więc żeby dzwonić kilka razy, podałam swój numer, maila i gg.
Teraz pozostaje czekać...

Proszę o takie info (bo ludzie mogą pytać):
- czy można przyjechać po psa z biegu czy trzeba się jakoś umawiać
- czy suka na pewno zostanie wysterylizowana przed wydaniem
- czy przy wydaniu podpisywana jest jakaś umowa adopcyjna czy coś w tym guście
- jaka jest opłata za adopcję

Posted

śliczne to allegro, bardzo bardzo bardzo dziękuję:Rose:

suka na 100% zostanie wysterylizowana.
można ją adoptować z biegu
nie ma żadnych umów:( ale trzeba wziąść dowód bo są spisywane dane osobowe
ok 120 zł

Posted

Sylwia K napisał(a):
możesz to zrobić w dowolnym czasie:p

w wawie mieszka sąsiadka dyrektorki i już raz tutaj na wątku zaoferowała transport wiec pewnie nie miała by nic przeciwko gdybys jej podrzuciła troszkę rzeczy.
tanitka mieszka też w wawie...
a kossu jadąc do schronu może przejechać przez wawę

ja czasem tez jeżdżę do wawy autem

więc jakby co to transport się skombinuje;)

Ja już powinnam wrócić z urlopu wtedy to też bym mogła

Posted

KAMA mieszka teraz w boksie N-21.
Bardzo chciałby wyjść z klatki -mieszka w małym boksie z dużym psem.
Piszczy na widok ludzi (z jednej strony z radości z drugiej błaga w ten sposób, żeby ją zabrać:-()

adopcja - adopcje - psy - Kama - Schronisko Dla Zwierząt
zamieszczam troszkę lepszych jej zdjęć (postaram się niedługo podmienić te na stronie oraz wpisać tam numer kojca)

Maksio boks N-21
Duży przepiękny młody pies. Spokojny i opanowany. Nie lubi dominujących samców. Bez problemu dogaduje się z sukami. Jest łagodny i przyjacielski.

Posted

Wisełka napisał(a):
SUPER!! Zbiórką zajmę się już ja. Myślę że nowożeńcy będą mieli tyle przeżyć że nie ma co im głowy dodatkowo zawracać. Oni wiedzą że mam załatwić transport spod kościoła do Celestynowa :). Na zaproszeniach jest napisane że proszą o karmę dla zwierząt więc mam nadzieję że sporo się tego uzbiera :) Nie wiem ilu będzie gości, wesele planowane na ok 90 osób, oby dużoooooooo psiego jedzonka przynieśli :)
Ja w ogóle myślałam żeby zrobić zbiórkę u siebie w klatce wśród sąsiadów; żeby przynieśli niepotrzebne koce, kołdry, garnki... tylko żeby wszystko było uprane. Tylko tego nie uda mi się połączyć ze ślubem Ilony, za dużo zamieszania by było :roll:

Wisełko

Działaj w temacie zbiórki - i to ostro :diabloti:
Ja już kilka razy organizowałam takie zbiórki (z reguły dwa razy do roku: w okresie letnim i zimowym). Wielu ludzi chce pomagać - mają różne przesłanki. Jedni robią to z potrzeby serca, inni dla świętego spokoju ... Najważniejszy jest jednak efekt - zebrane dary. Sama wiesz jak wiele zwierząt przebywa w Celestynowie i jak ogromne są tam potrzeby.
Zachęcam Cię do tego gorąco. Ja najbliższą letnią zbiórkę przewiduję na koniec lipca. Kochana Isadora już przygotowywuje mi jakiś piękny i zwracający na siebie uwagę plakat. Mi zostaje agitowanie całej akcji, rozwieszanie plakatów, wybieranie docelowych punktów zbiórki no i oczywiście logistyka. Ostatnia zbiórka była bardzo udana - przyjechałam wypchanym po sufit autem. Sucha karma, puszki, makaron, ryż, stare koce, kołdry, pościele, poduszki, ręczniki, zimowe kurtki, posłania dla psiaków, wykładziny, dywany - było tego trochę ...

Warto pomagać :lol:

Jeżeli będziesz potrzebowała jakiś wskazówek - dzwoń do mnie - chętnie pomogę.

Posted

Ja to planowałam u siebie na klatce po prostu wywiesić kartkę że organizuję zbiórkę dla zwierzaków. Karmę to nie sądzę żeby ktoś kupował, chodzi mi głównie o takie rzeczy które są ludziom niepotrzebne, które nieraz bez sensu wystawiają przed blok żeby śmieciarka je zabrała, a tam by się przydały, granki, koce, jakieś materace etc.

Posted

Słuchajcie, jak wygląda w Celestynowie sprawa adopcji? Czy są kłopoty z wydawaniem psów, można liczyć na minimalną pomoc pracowników?(vide rozmaite incydenty paluchowe). Za tydzień planuję się w końcu wybrać do Celestynowa - Sylwia była tak uprzejma, że prawdopodobnie będzie moim przewodnikiem(w ten weekend nikt się nie wybierał) - robię rekonesans przed wzięciem psa - tylko ze schroniska. Już się tyle naczytałam i nasłuchałam o antypodejściu do gości/potencjalnych opiekunów w schroniskach(z wyjątkiem Psiego Azylu i Korabiewic, w których byłam :) Zapadła mi bardzo w pamięć jedna sunie ze strony i muszę Ją zobaczyć! adopcja - adopcje - psy - Kaja - Schronisko Dla Zwierząt Chcę się już przygotować do adopcji po urlopie, jedynie boję się podejścia schroniskowego :razz:

Posted

moim zdanie tym bardziej trzeba wyciągac psa - tam gdzie pracownicy nie są mili, bo to juz zupełnie zmniejsza szansę psa na adopcje - przecież chcesz przygarnąć pieska - i ludzie nie powinni mieć tu znaczenia :roll:, bo coz zwierzę winne ze trafilo akurta do takiego czy inne schronu. Oczywiscie nie ma pojecia jacy są pracownicy w tym schronisku, tylko to tak ogolnie

Posted

pracownicy to tylko pracownicy...
jak w każdym zakładzie/firmie/sklepie/urzędzie/szkole itd. są i mili i niemili
niektóre wolontariuszki oraz dogomaniacy też mili nie bywają...

nie martw się na zapas, dobrze będzie

Posted

wiem dziewczęta i wcale nie zamierzam się zrażać - jak zobaczę właśnie Ją, to nic mnie nie powstrzyma. Jednak i tak dużo zdrowia i nerwów kosztują mnie wizyty w schroniskach, dlatego nie rozumiem sytuacji, o których mówi się tak często - utrudniania adopcji, niechęci, znieczulicy tam, gdzie nie powinno jej być - mimo ciężkiej pracy i codziennego patrzenia na psie cierpienie. Chyba, że po krótkiej analizie możemy poznać, że danej osobie w żadnym wypadku nie powinno się dawać psa. Piszę o tym, ponieważ poważnie już nastawiam się do adopcji i analizuję różne rzeczy, mimo, że jeszcze opłakuję swoją Dronję, ale życie bez psa u boku jest nie do zniesienia.. :-( pozdrawiam

Posted

borzo napisał(a):
Słuchajcie, jak wygląda w Celestynowie sprawa adopcji? Czy są kłopoty z wydawaniem psów, można liczyć na minimalną pomoc pracowników?(vide rozmaite incydenty paluchowe). Za tydzień planuję się w końcu wybrać do Celestynowa - Sylwia była tak uprzejma, że prawdopodobnie będzie moim przewodnikiem(w ten weekend nikt się nie wybierał) - robię rekonesans przed wzięciem psa - tylko ze schroniska. Już się tyle naczytałam i nasłuchałam o antypodejściu do gości/potencjalnych opiekunów w schroniskach(z wyjątkiem Psiego Azylu i Korabiewic, w których byłam :) Zapadła mi bardzo w pamięć jedna sunie ze strony i muszę Ją zobaczyć! adopcja - adopcje - psy - Kaja - Schronisko Dla Zwierząt Chcę się już przygotować do adopcji po urlopie, jedynie boję się podejścia schroniskowego :razz:

Witam serdecznie,
w Celestynowie rzadko się zdarza, by komuś psa nie wydano, ale takie sytuacje tez bywają, bo jak wiadomo różne są powody "adopcji" zwierząt i na to są w schronisku wyczuleni.
Każdy pracownik w Celestynowie, który jest odpowiedzialny za jakiś rejon, ma obowiązek oprowadzić i opowiedziec o psach, którymi sie zajmuje. Jeśli zdarzy się inaczej, radziłabym powiedzieć o tym p.Dyrektor. Radzę też podpytać ją o psa, którego chce sie adoptować. Moje wszystkie psy są z Celestynowa. Raz wzięłam jednego wbrew temu, co mówiła i był problem, bo pies zupełnie nie nadawał sie do stada.

PS: Mam nadzieje że kolejny Celestynowiak znajdzie dom i swojego człowieka :multi:

Posted

Witam.

Na prośbę Sylwii K wątek został "technicznie" zmodyfikowany.
Na trzech pierwszych stronach są wyłącznie posty Sylwii K - w związku z takimi a nie innymi możliwościami technicznymi "zniknęły" posty dzodzo, tanitki, salibinki, Tundry.

Pozdrawiam.

Posted

Czy ta starsza, pręgowana boksia poszła do domu? Nie chodzi mi o tą preguskę co jest w poście nr 14, tylko o Nuszkę - tą ciemno pręgowaną co kiedyś była bodajże w boksie N-50.