kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Ninka napisał(a):Jejku jaki wysyp szczeniakow!!! Zaznaczam! Moge jakos pomoc? Dzięki :lol: Pomoc przy ogłoszeniach mile widziana. Psiaków jest cała masa i wszystkie są cudowne (każdy na swój sposób). Niestety gorzej z adopcjami ...:placz: Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Szczylki przebywające aktualnie w kociarni (ZONIA) Zonia jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29934-0.html Sunia ma około 5 miesięcy. Jest już sporawą dziewczynką. Uwielbia zabawy z innymi psiakami przebywającymi w kociarni. Ma uroczy pyszczek. Jest zaszczepiona i odrobaczona-gotowa by zabrać ją do kochającego domu. Quote
tanitka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 czy mozna sie dowiedziec cos wiecej o tej psince czarno białej w typie border collie? Zróbcie jej zdjecia Laluna ta suczka jest już dorosła i malutka. W schronisku są dwa psy- samce w typie borderów zobacz: adopcja - adopcje - psy - Border - Schronisko Dla Zwierząt adopcja - adopcje - psy - Colaczek - Schronisko Dla Zwierząt Quote
Soema Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kosu, a ta malizna obok niej? Wszystkie by się chciało zabrać... Nie tak powinien wyglądać pyszczek szczenięcia...:shake: gdzie radość i beztroska :-( Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Tą "Malizną" jak ją nazwałaś też się zajmiemy - już wkótce. Co do suni i jej minek to po prostu trema przy pozowaniu do zdjęć. Ta mała ma w sobie tyle energii że hej. Quote
Wisełka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Soema napisał(a): Jakie one mają warunki, są na zewnątrz czy w pomieszczeniu? Pytam akurat z ciekawości.. bo jeden schron 'zapewnia' tragiczne warunki maluchom..:shake: A które schronisko w Polsce ma dobre warunki dla jakiegokolwiek zwierzaka? :shake: Psy potrzebują przestrzeni, ciepła, przytulasków, swojego Pana a nie betonowej posadzki za kratami na 3m2 z 10 wspólokatorami! :placz: Quote
Soema Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 kosu32 napisał(a):Tą "Malizną" jak ją nazwałaś też się zajmiemy - już wkótce. Co do suni i jej minek to po prostu trema przy pozowaniu do zdjęć. Ta mała ma w sobie tyle energii że hej. Ja też nie lubię zdjęć :eviltong: ile w sumie teraz w schronie jest szczeniorów? Jakie one mają warunki, są na zewnątrz czy w pomieszczeniu? Pytam akurat z ciekawości.. bo jeden schron 'zapewnia' tragiczne warunki maluchom..:shake: Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 W kociarni z tego co pamiętam jest około ośmiu. W biurze widziałam jeszcze dwa. Być może jest ich więcej ale podczas ostatniej wizyty skupiłam się głównie na szczylkach z kociarni. Co do warunków panujących w schroniskach to nie oszukujmy się... Nie są to pałace przybrane w marmury ale najważniejsze że psiaki są pod opieką i mają pełne brzuchy. Wiadomo że każdy pies powinien mieć własnego Pana - ale czy my tego kiedyś dożyjemy ???... Koniec rozmyślań. Trzeba działać cioteczki i pomóc w szukaniu domków docelowych. Quote
Soema Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 kosu32 napisał(a): Koniec rozmyślań. Trzeba działać cioteczki i pomóc w szukaniu domków docelowych. A i owszem :) Cioteczko, one allegro mają? Trzeba kogoś pomęczyć o ogłoszenia.. Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Szczylki przebywające aktualnie w kociarni (DINGO) Dingo jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29933-0.html DINGO - ADOPTOWANY !!! 3 miesięczny piesek dzielnie pozował do zdjęć. Jest przemiłym psiakiem tryskającym energią - istny dzikus. Pomieszkuje wraz ze swoim bratem i resztą szczeniąt. Zaszczepiony i odrobaczny czeka na swojego przewodnika. Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Szczylki przebywające aktualnie w kociarni (RANCZO) Ranczo jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29935-0.html RANCZO - ADOPTOWANY !!! Kolejny piesek. Mimo że tu na zdjęciach ma minę niewiniątka, nie odbiega temperamentem od swojego brata. Wesoły, pełen werwy i lubiący zabawy czeka na swojego Pana. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Soema napisał(a):A i owszem :) Cioteczko, one allegro mają? Trzeba kogoś pomęczyć o ogłoszenia.. Co do Allegra to czekam na tekst. Zdjęcia już są i mam umówioną osobę która je zrobi. Myślałam o zbiorowym Allegro dla kilku z nich. Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Szczylki przebywające aktualnie w kociarni (i nie tylko)... Malizna jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29936-0.html MALIZNA I JEJ MAMA - ADOPTOWANE !!! Przeurocza 2 -miesięczna sunieczka (Malizna). Ma bardzo ciekawe umaszczenie. Docelowo będzie małym pieskiem. Jest zadziorna. Przysłowie "nie daje sobie dmuchać w kaszę" w jej przypadku jest jak najbardziej na miejscu. Mała to istny wulkan energii-wszędzie jej pełno. Toczy "walki" nawet z największymi szczylkami ze swojego terenu. Pomieszkuje razem ze swą mamą 1,5 roczną sunieczką (patrz na ostatnie zdjęcie). Quote
Soema Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Jaka urocza :loveu: mam nadzieję, że domy się szybko znajdą.. Allegro zbiorowe, przy takiej liczbie to chyba najlepsze wyjście. Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Też mi się tak wydaje choć przyznam że może warto zrobić jej jakieś indywidualne...nie wiem jak będzie się komponować przy tych innych większych psiakach Quote
Soema Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Allegro najlepiej dać jedno wyróżnione, bo za dużo tych maleństw żeby każdemu z osobna robić. A ta mała, jest taka rozkoszna :) sama nie wiem.. Ona moment dom znajdzie, jak się ją zacznie ogłaszać. Nie miała rodzeństwa? Quote
kosu32 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 W schronie przebywa jedynie z mamą. Nie pytałam - całą uwagę skierowałam na nią. Quote
Sylwia K Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Zajrzyjcie tam proszę: Temat bardzo ważny! i drugi: Quote
Kasia Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Wyróżniona aukcja celestynowskich szczylków: SZCZENIAKI - Celestynów. Podaruj im nowe ŻYCIE!! (651300336) - Aukcje internetowe Allegro Quote
esperanza Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Tanitko podesłałam do ciebie pana chętnego na coś biszkoptowego, może znajdzie się takie szczenie w Celestynowie? Quote
Ninka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='kosu32']Szczylki przebywające aktualnie w kociarni (i nie tylko)... Malizna jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29936-0.html Przeurocza 2 -miesięczna sunieczka (Malizna). Ma bardzo ciekawe umaszczenie. Docelowo będzie małym pieskiem. Jest zadziorna. Przysłowie "nie daje sobie dmuchać w kaszę" w jej przypadku jest jak najbardziej na miejscu. Mała to istny wulkan energii-wszędzie jej pełno. Toczy "walki" nawet z największymi szczylkami ze swojego terenu. Pomieszkuje razem ze swą mamą 1,5 roczną sunieczką (patrz na ostatnie zdjęcie). Wyslalam zdjecia Malizny do Pani, ktora moze byc zainteresowana adopcja. Czekam na odpowiedz... Quote
Sylwia K Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 młoda sunia, małych rozmiarów, już po sterylce biega luzem w części pod lasem (tam gdzie były wilczarze) może ona się Panu spodoba:cool3: Quote
kosu32 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Dzięki Malizna jest naprawdę słodka (jak nic poszła w mamę). Przyznam że juz kilka osób się nią intensywnie interesuje... Quote
Recommended Posts