Wisełka Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Chcę puki co tylko zasygnalizować że moja przyjaciółka w sierpniu wychodzi za mąż i postanowiła poprosić gości o przynoszenie rzeczy dla piesków zamiast kwiatów. Wiem że jest jeszcze sporo czasu ale ona się już martwi czy wszystko dotrze do schroniska, bo problem w tym żeby ktoś w dniu ślubu zjawił się autkiem pod kościołem i zawiózł dary do Celestynowa. W pierwszej wersji miał to być Paluch ale wiem że w Celestynowie są o wiele gorsze warunki więc Ilona bez problemu zgodziła się żeby karma etc trafiła właśnie tam! :) :) :) Quote
kosu32 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Wisełko To świetny pomysł :lol: Dziękujemy serdecznie że chcecie pomóc właśnie Celestynowiakom :loveu: To schronisko ma OGROMNE potrzeby przy tak dużej ilości zwierząt-niestety ... W kwestii logistycznej można to rozwiązać zupełnie inaczej - tak bardziej na spokojnie (wiem to z doświadczenia). Proponuję by przyszła Młoda Para po ceremonii zaślubin zebrała wszystkie dary dla psiaków i kotów ze schroniska w Celestynowie w jednym miejscu (trzeba będzie poprosić jakiegoś silnego faceta by zajął się akcją zbiórki). Myślę że goście nie będą targać ze sobą koców ani posłań a przyniosą zamiast kwiatka np duży worek suchej karmy. Wyznaczona osoba spakuje całość do auta i odstawi np na parking. Cel będzie osiągnięty i nie będzie zamieszania ani nerwówki związanej z transportem. Zachęcam, by zebrane dary Młoda Para mogła osobiście przekazać dla czworonogów z Celestynowa - to rzut beretem od Warszawy a pracownikom schroniska będzie miło poznać nowych darczyńców. Młodzi mogą zawieść dary kiedy chcą - np po podróży poślubnej lub w innym dogodnym terminie dla nich (wcześniej można ustalić konkretną datę z Panią Dyrektor). W ubiegłym roku podczas wizyty w schronisku byłam świadkiem jak Nowożeńcy przyjechali autem wypchanym workami z suchą karmą. Pani Młoda wyglądała bardzo fajnie pośród psiaków z pięknym kokiem przybranym w wyszukane zdobienia. Czasu jest jeszcze sporo więc wszystko można na spokojnie ustalić. Quote
ania14p Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Przy okazji przekazywania prezetów dla schroniska Państwo Młodzi, będą mogli wybrać dla siebie najcudowniejszego psa:eviltong:! Już dzisiaj życzę im wszystkiego najlepszego:loveu:, bo dobrzy ludzie powinni być szczęśliwi:loveu:! Quote
Wisełka Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Państwo Młodzi to mają już 2 psy :evil_lol: Nie wiem jak oni chcą to zebrać, w dniu ślubu czy jak? Jeszcze jest sporo czasu, ale pewne jest że Ilona sama tam nie pojedzie, pomijając fakt że nie dysponuje autem, to zwyczajnie nie będzie w stanie prawodopodnie psychicznie wejść do schroniska :roll: dlatego będzie prośba żeby ktoś jakoś to zawiózł i tyle :p Pieski się ucieszą :) Quote
ania14p Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Jak będzie czas dowożenia, to ja mieszkam na Powiślu, a mam działkę koło Celestynowa (rzut beretem od Pani Izy Działakowej), dajcie znać, my jeździmy tam przynajmniej raz na dwa tygodnie, albo częściej (zależnie od pogody). Pierwsza wizyta w schronisku jest trudna, ale później już jest łatwiej, przetestowałam! Niechcący mamy trzy psy i dwa koty, ale po pięćdziesiątce nie polecam tak dużego stada, sądzę, że Państwo młodzi są młodsi od nas :evil_lol:!!! Quote
Wisełka Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Państwo są młodsi ;) kochają zwierzęta - jednak sądze że kolejnego nie planują, a szkoda ;) W sprawie transportu itp. będziemy myśleć bliżej sierpnia :p Ja kiedyś byłam w Celestynowie, ale to było tak na oko 14 lat temu!! :evil_lol: Ostatnio byłam na chwilę na Paluchu i ten widok mi wystarczył, do dziś mam przed oczyma te maleńkie klatki.... i szczek wszystkich piesków jak wyprowadzałyśmy jednego :roll: a z tego co mi wiadomo w Celestynowie mają jeszcze gorsze warunki zwierzaki :-( Quote
ania14p Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 No to pamiętaj o mnie, jak trzeba będzie coś wozić z Centrum Warszawy do Celestynowa, to jestem do dyspozycji. Na Paluchu byłam dwa razy, szukałam mojego zaginionego psa, może tam jest teoretycznie lepiej niż w Celestynowie, ale nigdy nie byłam tak źle potraktowana jak na Paluchu, biuro było zajęte internetem i wcale nie były to psie strony, mój mąż chciał kogoś pobić, ale nie było kogo, a po awanturze dostaliśmy informację, że mamy sobie szukać naszego psa gdzie chcemy! Quote
Sylwia K Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Suńka Ma ok 4-5 lat. Jest małego wzrostu. Bardzo lubi ludzi. Jest spokojna. Biega luzem w części przy lesie. Zawsze podczas naszych wizyt przybiega do nas i oprowadza po schronisku:p Uwielbia pieszczoty. Quote
Sylwia K Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 zajrzyjcie tam proszę: http://www.dogomania.pl/forum/f28/amstaffka-przywiazana-do-drzewa-potrzebuje-pomocy-136491/ Quote
Wisełka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 A czy w Celestynowie są szczeniaki? Konkretnie ktoś poszukuje suczki, żeby wyrosła na dużego psa, najlepiej z taką grubszą sierścia bo mieszkałaby na dworku ale na dużej posesji w dobrych warunkach, żaden pies na łańcuch. Jednej Pani sunia odeszła za TM i chciałaby do swojej fereajny kolejnego pieska. Mam podesłać zdjęcia, więc gdyby ktoś chciał coś zaporoponować to czekam :lol: Quote
kosu32 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Witaj Wieczorem podeślę Ci linki do zdjęć ze szczylkami. W kociarni pomieszkuje teraz kilka maluchów - może Pani zdencyduje się na jakiegoś z nich. Quote
Sylwia K Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 [FONT=Arial]kosu wstaw linka na wątek tutaj to inni obserwatorzy też zobaczą, a nóż widelec ktoś się w którymś zakocha[/FONT]:cool3: W kociarni jest chyba jeden szczeniak który będzie większy -w typie onka krótkowłosego (nie sprawdziłam płci) reszta za wielka nie urośnie;) -takie średniaki z nich będą jest jeszcze samiec w wieku ok 2 miesięcy, który będzie duży i w typie długowłosego onka maści wilczastej. Adoptowany Najprawdopodobniej będziemy w ten weekend w schronie to się rozejrzę jeszcze. Czy musi być koniecznie to szczeniak? Jeśli ta Pani ma łagodne psy to mogę poszukać dorosłej dużej łagodnej suni -jest ich wiele niestety i ciężko im dom znaleźć:-( Quote
kosu32 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Szczylki przebywające aktualnie w kociarni (LUNA) Luna jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29928-0.html LUNA - ADOPTOWANA !!! Słodka 3-miesięczna dziewczynka o bardzo ciekawym umaszczeniu. Lubi zabawy ze swoimi współmieszkańcami. Jest zaszczepiona i odrobaczona. Quote
kosu32 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Szczylki przebywające aktualnie w kociarni (FALA) Fala jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29930-0.html FALA - ADOPTOWANA !!! Kolejna śliczna 3-miesięczna dziewczynka. Jest zaszczepiona i odrobaczona. Ma dłuższą sierść. Będzie średnim pieskiem. Bardzo lubi rozrabiać z resztą ferajny z którą pomieszkuje. Ma przezabawne brązowe łapki. Quote
kosu32 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Szczylki przebywające aktualnie w kociarni (DZIDZIA) Dzidzia jest n stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29931-0.html Kolejna mała kobietka. Jest delikatna i spokojna. Ma piękne oczy i uroczy pyszczek. Tak jak inne szczenięta została odrobaczona i zaszczepiona. Quote
Wisełka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Dzięki :) Przesyłam link do szczeniaczków zainteresowanej :p Quote
kosu32 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 To jeszcze nie wszystkie. Później dorzucę jeszcze kilka fotek. Quote
Ninka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Jejku jaki wysyp szczeniakow!!! Zaznaczam! Moge jakos pomoc? Quote
Soema Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Jejku, Kosu :crazyeye: ile bid...:-( pamiętaj, jak będziesz stawiała ten dom to zamów mi działkę obok :diabloti: Quote
kosu32 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Oczywiście Soemo - trzymam Cię za słowo. :mad: A teraz do roboty - lecę obrabiać kolejne zdjęcia psiaków. Miło mi bardzo że zaglądasz do naszych Celestynowiaków :lol: Quote
Soema Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Wstyd, że wcześniej tu nie trafiłam..:oops: ale poprawię się i nadrobię jak najszybciej :) Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Dorzucam jeszcze kilka fotek sympatycznego malca. Chłopczyk ORSON pomieszkuje w kojcu N21 i jest przeuroczy. Zaszczepiony i odrobaczony czeka na swoich nowych właścicieli. Mam nadzieję że znajdzie ich jak najszybciej. Orson jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja28971-2.html ORSON - ADOPTOWANY !!! Quote
kosu32 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Szczylki przebywające aktualnie w kociarni (LADY) Lady jest na stronie schroniska: http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja29932-0.html Śliczna sunieczka ma około 3 miesięcy. Bardzo ruchliwa i wesoła. Uwielbia rozrabiać. Jest jedną z trójki rodzeństwa. Zaszczepiona i odrobaczona czeka na swój dom. Quote
LALUNA Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 http://img5.imageshack.us/img5/1119/dscf5706.jpg czy mozna sie dowiedziec cos wiecej o tej psince czarno białej w typie border collie? Zróbcie jej zdjecia Quote
Ninka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='kosu32']Dorzucam jeszcze kilka fotek sympatycznego malca. Chłopczyk pomieszkuje w kojcu N21 i jest przeuroczy. Zaszczepiony i odrobaczony czeka na swoich nowych właścicieli. Mam nadzieję że znajdzie ich jak najszybciej. Jesli uda mi sie mojej tymczasowiczce dobry domek znalezc niebawem ( a jestem na dobrej drodze ;)) chetnie wezme na DT chlopaka :) Quote
Recommended Posts