Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chcę puki co tylko zasygnalizować że moja przyjaciółka w sierpniu wychodzi za mąż i postanowiła poprosić gości o przynoszenie rzeczy dla piesków zamiast kwiatów. Wiem że jest jeszcze sporo czasu ale ona się już martwi czy wszystko dotrze do schroniska, bo problem w tym żeby ktoś w dniu ślubu zjawił się autkiem pod kościołem i zawiózł dary do Celestynowa. W pierwszej wersji miał to być Paluch ale wiem że w Celestynowie są o wiele gorsze warunki więc Ilona bez problemu zgodziła się żeby karma etc trafiła właśnie tam! :) :) :)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wisełko

To świetny pomysł :lol:
Dziękujemy serdecznie że chcecie pomóc właśnie Celestynowiakom :loveu:
To schronisko ma OGROMNE potrzeby przy tak dużej ilości zwierząt-niestety ...
W kwestii logistycznej można to rozwiązać zupełnie inaczej - tak bardziej na spokojnie (wiem to z doświadczenia). Proponuję by przyszła Młoda Para po ceremonii zaślubin zebrała wszystkie dary dla psiaków i kotów ze schroniska w Celestynowie w jednym miejscu (trzeba będzie poprosić jakiegoś silnego faceta by zajął się akcją zbiórki). Myślę że goście nie będą targać ze sobą koców ani posłań a przyniosą zamiast kwiatka np duży worek suchej karmy. Wyznaczona osoba spakuje całość do auta i odstawi np na parking. Cel będzie osiągnięty i nie będzie zamieszania ani nerwówki związanej z transportem. Zachęcam, by zebrane dary Młoda Para mogła osobiście przekazać dla czworonogów z Celestynowa - to rzut beretem od Warszawy a pracownikom schroniska będzie miło poznać nowych darczyńców. Młodzi mogą zawieść dary kiedy chcą - np po podróży poślubnej lub w innym dogodnym terminie dla nich (wcześniej można ustalić konkretną datę z Panią Dyrektor). W ubiegłym roku podczas wizyty w schronisku byłam świadkiem jak Nowożeńcy przyjechali autem wypchanym workami z suchą karmą. Pani Młoda wyglądała bardzo fajnie pośród psiaków z pięknym kokiem przybranym w wyszukane zdobienia. Czasu jest jeszcze sporo więc wszystko można na spokojnie ustalić.

Posted

Przy okazji przekazywania prezetów dla schroniska Państwo Młodzi, będą mogli wybrać dla siebie najcudowniejszego psa:eviltong:! Już dzisiaj życzę im wszystkiego najlepszego:loveu:, bo dobrzy ludzie powinni być szczęśliwi:loveu:!

Posted

Państwo Młodzi to mają już 2 psy :evil_lol:
Nie wiem jak oni chcą to zebrać, w dniu ślubu czy jak? Jeszcze jest sporo czasu, ale pewne jest że Ilona sama tam nie pojedzie, pomijając fakt że nie dysponuje autem, to zwyczajnie nie będzie w stanie prawodopodnie psychicznie wejść do schroniska :roll: dlatego będzie prośba żeby ktoś jakoś to zawiózł i tyle :p Pieski się ucieszą :)

Posted

Jak będzie czas dowożenia, to ja mieszkam na Powiślu, a mam działkę koło Celestynowa (rzut beretem od Pani Izy Działakowej), dajcie znać, my jeździmy tam przynajmniej raz na dwa tygodnie, albo częściej (zależnie od pogody).
Pierwsza wizyta w schronisku jest trudna, ale później już jest łatwiej, przetestowałam!
Niechcący mamy trzy psy i dwa koty, ale po pięćdziesiątce nie polecam tak dużego stada, sądzę, że Państwo młodzi są młodsi od nas :evil_lol:!!!

Posted

Państwo są młodsi ;) kochają zwierzęta - jednak sądze że kolejnego nie planują, a szkoda ;)
W sprawie transportu itp. będziemy myśleć bliżej sierpnia :p

Ja kiedyś byłam w Celestynowie, ale to było tak na oko 14 lat temu!! :evil_lol:
Ostatnio byłam na chwilę na Paluchu i ten widok mi wystarczył, do dziś mam przed oczyma te maleńkie klatki.... i szczek wszystkich piesków jak wyprowadzałyśmy jednego :roll: a z tego co mi wiadomo w Celestynowie mają jeszcze gorsze warunki zwierzaki :-(

Posted

No to pamiętaj o mnie, jak trzeba będzie coś wozić z Centrum Warszawy do Celestynowa, to jestem do dyspozycji.
Na Paluchu byłam dwa razy, szukałam mojego zaginionego psa, może tam jest teoretycznie lepiej niż w Celestynowie, ale nigdy nie byłam tak źle potraktowana jak na Paluchu, biuro było zajęte internetem i wcale nie były to psie strony, mój mąż chciał kogoś pobić, ale nie było kogo, a po awanturze dostaliśmy informację, że mamy sobie szukać naszego psa gdzie chcemy!

Posted

Suńka
Ma ok 4-5 lat. Jest małego wzrostu. Bardzo lubi ludzi. Jest spokojna.
Biega luzem w części przy lesie.
Zawsze podczas naszych wizyt przybiega do nas i oprowadza po schronisku:p
Uwielbia pieszczoty.

Posted

A czy w Celestynowie są szczeniaki? Konkretnie ktoś poszukuje suczki, żeby wyrosła na dużego psa, najlepiej z taką grubszą sierścia bo mieszkałaby na dworku ale na dużej posesji w dobrych warunkach, żaden pies na łańcuch. Jednej Pani sunia odeszła za TM i chciałaby do swojej fereajny kolejnego pieska. Mam podesłać zdjęcia, więc gdyby ktoś chciał coś zaporoponować to czekam :lol:

Posted

Witaj

Wieczorem podeślę Ci linki do zdjęć ze szczylkami. W kociarni pomieszkuje teraz kilka maluchów - może Pani zdencyduje się na jakiegoś z nich.

Posted

[FONT=Arial]kosu wstaw linka na wątek tutaj to inni obserwatorzy też zobaczą, a nóż widelec ktoś się w którymś zakocha[/FONT]:cool3:

W kociarni jest chyba jeden szczeniak który będzie większy -w typie onka krótkowłosego (nie sprawdziłam płci)

reszta za wielka nie urośnie;) -takie średniaki z nich będą

jest jeszcze samiec w wieku ok 2 miesięcy, który będzie duży i w typie długowłosego onka maści wilczastej.

Adoptowany

Najprawdopodobniej będziemy w ten weekend w schronie to się rozejrzę jeszcze.
Czy musi być koniecznie to szczeniak? Jeśli ta Pani ma łagodne psy to mogę poszukać dorosłej dużej łagodnej suni -jest ich wiele niestety i ciężko im dom znaleźć:-(

Posted

Oczywiście Soemo - trzymam Cię za słowo. :mad:

A teraz do roboty - lecę obrabiać kolejne zdjęcia psiaków.

Miło mi bardzo że zaglądasz do naszych Celestynowiaków :lol:

Posted

[quote name='kosu32']Dorzucam jeszcze kilka fotek sympatycznego malca. Chłopczyk pomieszkuje w kojcu N21 i jest przeuroczy. Zaszczepiony i odrobaczony czeka na swoich nowych właścicieli. Mam nadzieję że znajdzie ich jak najszybciej.

Jesli uda mi sie mojej tymczasowiczce dobry domek znalezc niebawem ( a jestem na dobrej drodze ;)) chetnie wezme na DT chlopaka :)