Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Na tyłach budynku biura (okolice boksu 31) biega luzem sunia.
Czarna jest bardzo sympatycznym psiakiem. Podchodzi blisko i zaczepia łapą zachęcając do zabawy. Gdy ktoś udaje że chce ją dogonić, wieje na całego po czym rozwala się brzuchem do góry i czeka na pieszczoty. Czarna ma chyba dwie osobowości: zadziornej wojowniczki i delikatnej damy. Ona po prostu potrzebuje swojego Przewodnika - Człowieka.
Czy będziesz nim właśnie Ty ???

Posted

Zaglądam systematycznie, ale dopiero w sezonie wiosenno letnim zacznę Was odwiedzać, jak już pojade na działkę, ale co robić, w zeszłym roku tylko od Pani Ali coś tam zabrałam, a w tym roku musiałam jej dorzucić. Ciężko i często niesympatycznie to wszystko wygląda :placz:!

Posted

Już weekend !!!

Może ktoś właśnie jutro lub w niedzielę pojedzie do Celestynowa po swojego Przyjaciela ???

ZAPRASZAMY SERDECZNIE !!!

W górę Celestynowiaki !!!

Posted

[quote name='kosu32']Już weekend !!!

Może ktoś właśnie jutro lub w niedzielę pojedzie do Celestynowa po swojego Przyjaciela ???

ZAPRASZAMY SERDECZNIE !!!

W górę Celestynowiaki !!!

:modla::kciuki::modla::kciuki: :modla: :kciuki:

Posted

Byłam dziś w Celestynowie. Od jutra postaram się zamieszczać kolejne psiaki do adopcji. Podczas mojej wizyty nikt nie przyjechał po pieska ...

Ludzie - co z Wami ???...

Posted

tanitka napisał(a):
a ja wiem o tym, ze jedna przemiła suczka z boksu nr 21 zamieszkała w sobotę w nowym domu jako moja sąsiadka:lol:

U la la

Jaka miła wiadomość na koniec poniedziałku :loveu:

Wrzuć jej fotki na Dogo - konieczie !!!

Posted

Podczas ostatniej wizyty w Celestynowie przywitał mnie uroczy psiak. Nazwałam go Baruś. Mimo tego że piecho należy raczej do tych większych i wzbudza respekt, okazało się że to straszna przylepa. Na początku powoli podszedł do mnie z ogonem podniesionym do góry. Gdy zeszłam do parteru (w kucki) i wyciągnełam w jego stronę dłoń, obwąchał ją i zaczął lizać. Gdy głaskałam jego kark on po chwili delikatnie kąsał moją dłoń i zachęcał do zabawy. Po paru minutach takich pieszczot Baruś wylądował na ziemi "kołami do góry" z nadzieją na dalsze wielbienie jego osoby. Nie mogłam odmówić ani jemu ani sobie takiej przyjemności. Pod koniec zabawy powiedziałam mu że czas zabrać się do pracy. Piecho jakby dokładnie zrozumiał to co do niego mówię odszedł na bok i zaległ na ziemi. Bacznie mnie obserwował i nie miał nic przeciwko temu że stał się modelem. Baruś jest dużym psiakiem i jak już wspominałam budzi respekt. Biega luzem przed budynkiem biura. Może ktoś chce takie cudeńko do domu ???

Posted

Fakt - trochę się przeluźniło ale czeka nas jeszcze daleka droga - psiaków jest niestety cała masa...
Do bernardynki nie zaglądałam. Upatrzyłam sobie za to kilka boksów które wziełam pod lupę. Teraz będę się starać każdego dnia wrzucać psiaki na Dogo i nie tylko ...

Posted

Chciałabym dziś przedstawić Wam Morusa. Ten piesek zapadł w mej pamięci. Nigdy nie zapomnę naszego pierwszego spotkania. Morus podszedł do mnie wolniutko, zatrzymał się i spojrzał głęboko w oczy. Ten wzrok, to spojrzenie zmroziło mnie jakoś ... i zostało do dziś. Obserwowaliśmy siebie przez dłuższą chwilę, po czym pies odszedł. Był tak zrezygnowany i smutny że serce mi pękało z bólu. Zastanawiałam się, co on teraz może sobie myśleć: "kolejny zainteresowany przyjechał po psa i z pewnością nie zabierze mnie ..." Postanowiłam że przy kolejnej wizycie w schronisku odnajdę go, zrobię zdjęcia i napiszę kilka słów z nadzieją że ten psi emeryt znajdzie na swe stare lata kochający dom.

Morus-bo tak go nazywają pracownicy schroniska, przebywa w nim od przeszło 15 lat !!! Nie znam jego historii- nie wiem skąd i dlaczego właśnie tu się znalazł. Czy zmarł jego Pan, czy nagle stał się niepotrzebny ...
Nie dziwi mnie więc fakt że jest tak zrezygnowanym psiakiem skoro do tej chwili nie znalazł swojego przewodnika. Marzę o tym by znalazł kochający dom i w końcu zaczął uśmiechać się do ludzi.

Bardzo proszę wszystkie osoby które zaglądają tu na wątek Sylwii o psiakach z Celestynowa, by pomogły w ogłoszeniach tego psiaka. Może znajdzie się ktoś, kto zapragnie pomóc Morusowi i tym samym zyska przyjaciela na całe życie.

Morus jest kochanym staruszkiem. Można go znaleść w okolicy biura przy schodach. Nie jest dużym psiakiem-raczej średniakiem. Niestety do chwili obecnej nie dane mu było zamieszkać u boku swego Pana.

POMÓŻMY MU !!!

W tym samym dniu w którym zamieszczałam info o Morusie na wątku Celestynowiaków, zgłosiłam go również na stronę o adopcjach staruszków (post 114)

Posted

Przypominam że w boksie numer 44 czeka na swojego Pana przesympatyczny Miodek. Psiak jest mały i ma bardzo fajowy pyszczek. To kochany czworonóg który szaleje na widok człowieka. Lubi się bawić i delikatnie podgryzać wyciągniętą w jego kierunku dłoń. Uwielbie drapanie pod pyszczkiem.

Posted

[quote name='Sylwia K']Czy jakiś z psów z tego wątku lub umieszczony na stronce trafił do adopcji?

Przy psach które są na wątku i które znalazły dom jest podane info (w czerwonym kolorze-wyadoptowane, znalzały dom itd )-ja staram się tak robić przy tych psiakach które znam. Niestety jak wiesz jest tam ich tyle że czasem może nam coś umknąć...

Posted

Dziś chcę przypomnieć o suni która już wcześniej pojawiła się na wątku Celestynowiaków. Nazwałam ją Sporti (nie przypadkowo). Sunia mieszka na tyłach biura w boksie numer 23 i dzieli go wraz z innymi sypmatycznymi czworonogami. Sporti to śliczna dziewczynka średniej wielkości (śięga do połowy uda) o smukłej "sylwetce". To istny wulkan energii o niespożytych siłach. Za każdym razem wita nas z uśmiechniętym pyskiem i czeka na pieszczoty (szczególnie upodobała sobie mą drugą-rzecz jasna brzydszą połowę). Sunia jest wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona. Dobrze dogaduje się ze swoimi współlokatorami. Myślę że ze względu na jej "sportowy" charakter powinna znaleść się u kogoś, kto lubi długie spacery i spędza dużo czasu na swieżym powietrzu. To "małolat" który da wiele szczęścia i radości swoim nowym opiekunom. Czy zostaniesz nim właśnie Ty ???

Niech Was nie zwiodą zdjęcia. Sporti leżakuje po właśnie skonsumowanym obiadku ...

Posted

[quote name='kosu32']Przy psach które są na wątku i które znalazły dom jest podane info (w czerwonym kolorze-wyadoptowane, znalzały dom itd )-ja staram się tak robić przy tych psiakach które znam. Niestety jak wiesz jest tam ich tyle że czasem może nam coś umknąć...

oh, anka, ale odkrycie -sama cie uczyłam, ze tak się robi i wielokrotnie przypominałam...:roll:
chodziło mi o to czy poszedł do adopcji jakiś piesek, który jest tu jako poszukujący domu...
trzeba to sprawdzać jak się jest i aktualizować i stronkę schroniska i wątek...

powklejaj zdjęcia psów których jeszcze nie ma a a nie tych które już są

a byłaś może w części tej pod samym lasem?