Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety Sonia kwalifikuje się do wycięcia macicy :-(

Podniesiony poziom leukocytów + powiększony trzon macicy + w nim płynna zawatość. Spore ryzyko, że to ropomaczicze.

Antybiotyki nie pomagają, a leukocyty ciągle rosną. Kiepskawo to wygląda.

Oczywiście operacja ma prawo się udać, bo zakażone macice też się wycina, a do tego znieczulenie na pewno byłoby umiejętnie podane.
Trzeba trzymać teraz kciuki za to, żeby p. Basia zgodziła się zabrać sunię do innego weta na zabieg...

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak sobie siedzę i myślę. Że skoro w hotelu są beznadziejne warunki, panuje kk i psy tak rzadko są wyprowadzane na prawdziwe spacery, to dla Soni po operacji może to może być gwóźdź do trumny.

Wprawdzie (może) będą podawać antybiotyk codziennie przez kilka dni, ale to i tak nie to, co warunki domowe.

Nie wiem więc czy w takiej sytuacji warto pchać się w wycinanie, skoro Sonia ma spędzić te pierwsze (i następne) dni po zabiegu w klatce z wirusem.

Przydałby się tymczas na jakieś dwa tygodnie. Ja totalnie nie mam pomysłu gdzie można taką sukę umieścić :shake:

Posted

No...za ciekawie nie jest...

Kotita, napisz może w tytule, że potrzebny choćby krótki tymczas po operacji...
Może trzeba dopisać to też w pierwszym poście? Ludziom nie chce się na ogół czytać całości.

Posted

Macie jakieś nowe zdjecia suni?
Jesli nie ma założycielki wątku to Masza napisz do moda jakiegos aby zmienił tytuł bo tu naprawdę jest totalna cisza i nikt nie zagląda :shake:

Posted

Przepraszam Sonię i Dogoaniaków za nieobecność. Mam ogromne problemy z dostępem do strony dogomanii, zanim się załaduje czekam nawet po 10 minut, a potem i tak nie mogę się zalogować na forum. Nie wiem dlaczeg tak się dzieje, bo tylko ta strona tak ne hce mi wchodzić.

Nieważne, tytuł narazie zmieniłam i dodałam mały wstęp w pierwszym poście. Dzisiaj postaram się zroć Sonii jakieś nowe zdjęcia (będę mogła byc na stefczyka dopiero ok 18, i nie wiem, czy dadzą mi ją na spacer...) Jesli nie dzis, to mówię się z nią na jutro po szkole, czyli ok. 17.

Najgorsze jest to, że pani Basia zostawiła mi numer do swojej siostry, a ja go oczywiście zamiast od azru wklepać w komórkę, zapiałam na kartce, a kartkę gdzieć posiałam.:/ Chociaż w sumie myślę, że i tak sama ta siostra nie podejmie decyzji o ewentualnym zabiegu psiny.

No i lipa z warunkami hotelowymi - wedlug mnie to też spore ryzyko. Póki co czekamy na panią basię, i może w międzyczasie znajdziemy jaś tymczas...

Ja dziś wieczorem popiszę do ludzi jeszcze więcej zaprozeń do wątku (jak do tej pory odzw był nawet nienajmniejszy, ale wzmocnię działania)

Posted

Wrr...znowu problemy ze stronką. Poza tym nie wiem dlaczego przestałam dostawać na maila powiadomienia o nowych postach na forum. Nie zmieniałam nic w żadnych opcjach, czy może ktoś wie co może się dziać z moim dostępem do strony ( a właściwie forum), bo jest to nie ukrywam dosyć uciążliwie.

Na ale tymczasem nieważne, teraz się udało. Niedawno wróciłam od Sonii. Wygląda pięknie, samopoczucie też wydaje się być całkiem ok (na tyle na ile może być ok samopoczucie seniority, która już tak długo siedzi w cholerniastym hotelu...) Połaziłam z nią po okolicznych trawnikach, panienka pięknie się załatwiła (podobno miała jakąś biegunkę, ale jak na moje oko;) w tej kwestii jest już w porządku :)

Ona jak wychodzi na spacer, to normalnie idzie przed siebie, prosto na przystanek człowieka by prowadziła...wszędzie byle w odwrotnym kierunku niż hotel. Wygłaskałam jej łysy zadek, dopiero wtedy widocznie poprawił jej się humor. Poszczekałyśmy trochę, nawet z nią trochę portuchtałam, bo wyraźnie miała na to ochotę (delikatnie bardzo, żeby się serduszko nie zmęczyło). Skubana znowu wsadzała ryja do torby szukając smakołyków...jest przy tym przeurocza :evil_lol:

Jeśli chodzi o decyzje zabiegowe, to jak rozmawiałam z siostrą pani Basi - mamy poczekać na powrót tamtej (wtorek/środa), i wtedy będziemy uzgdaniać wszystko na linii One - pani weterynarz. Miejmy nadzieję, że to tej pory znajdzie się ktoś, kto zgodzi się zabrać "pacjentkę" na kilka dni do siebie pod dach...

Dziś nie zrobiłam Sońce nowych zdjęć, bo jechałam do niej prosto do szkoły, a jak się zbierałam do szkoły, to było jeszcze przez sen i najzwyczajniej o aparacie zapomniałam. Jutro wezmę go już ze sobą i popykam piękności jakieś nowe zdjęcia.

Tymczasem podnoszę i podnosić nie przestanę...

Posted

Soniuchna wspinaj się na górę!!

Zaraz jadę do Ciebie, zerwałam się dziś ze szkoły, więc będę dziś wcześniej.

Lady Swallow - Ty piszesz, że "tylko tyle udało się zrobić", a ja jestem pod wrażeniem...ogromnym wrażeniem. Wielkie dzięki za wszystko.

Posted

Słuchajcie, a co myślicie o tym, żeby przygotować projekt prostej, nawet czarno-białej ulotki (hasło, zdjęcie i adres internetowy), takiej, żeby na 1 stronie A4 zmieściło się 4-6 sztuk. Każdy, kto mógłby sobie coś takiego druknąć, a koszt raczej byłby bardzo niewielki (ewentualnie ja mogę komuś wysłać już wydrukowane). Chodzi o to, żeby zawsze wszędzie gdzie by się nie wychodziło - do sklepu po śmietanę, do tesco na zakupy, czy do knajpy w piątkowy wieczór, czy na cmentarz do babci - żeby mieć przy sobie taki plik ulotek i wciskać i zostawiać komu i gdzie się tylko da. Nie każdy ma czas żeby robić objazdówkę po okolicy i przyczepiać plakaty (zwłaszcza, że żeby taki plakat się trzymał, to go trzeba i w koszulkę wsadzić, i dobrze przytwierdzić ...), ale mieć przy sobie zawsze kilkanaście ulotek.

Hej doświadczone Dogomanki, co o tym myślicie? Tak czy inaczej, spróbuję wieczorem przygotować prosty projetk (o dżizesss, już widzę moje zmagania komputerowe...:cool3: ale coż, będę walczyć...)

Dobra, lecę do Sonii na spacerek....
:painting: