LadyS Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Masza, masz rację ;) Ja zwołam trochę osób do wątku, może się rozkręci. Quote
Masza4 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 pisałam do kilku osób privy, reszta jutro Quote
LadyS Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Panienko nasza starsza, do góry! Jutro będziesz miała śliczna ogłoszenia w całym necie :) Martwię się tym jej ropomaciczem.. Quote
Korenia Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Dostałam PW, więc jestem - szkoda tylko, że tak daleko ;) ale będę podrzucać sunie! Quote
pixie Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 czywidzialas sie z pania Basia? czy cos wiadomo na temat tych badan? trzeba ja leczyc ponadto nie moze pojsc do nowego domu z podejrzeniem ropomacicza i sprawic bol swoim odejseim ludziom Quote
kotita Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Z p. Basią chce osobiście porozmawiać Masza - i ja też myślę, że ona ze swoim weterynaryjnym podejściem może więcej na kobiecie wskórać. Jeśli tylko ją namówi - od razu umawiamy usg i zabieramy Sońkę. Będziemy robić co się da. Quote
kotita Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 A tak w ogóle to ja z p. Basią widziałam się tylko raz: zawsze rozmawiamy telefonicznie i to też dosyć ciężko ją złapać (jest dosyć zapracowaną osobą...). Sonia hopamy !!! Quote
Isadora7 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Ciotki nie obiecuję systematycznego wchodzenia, nie daję rady ze wzgledu na dużą ilość robionych aukcji i grafik dla psiaków. Ale w wolnych chwilach wejdę podbiję, pomyśle o banerku itd. Quote
Masza4 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Rozmawiałam z p. Basią. Ta ma pogadać ze swoją siostrą, która też opiekuje się Sonią (czy płaci za hotel?) Czekam więc jutro na telefon. Odniosłam wrażenie, że p. Basię bardziej przeraża 24 godzinna głodówka Soni, niż same badania. Mam nadzieję, że dobitnie uświadomiłam p. Basi to, że pies wolałby być głodny przez 24 h niż miałby umrzeć na ropomacicze. Trzymamy kciuki... Quote
pixie Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 czy naprawde nie mozecie poprosic wiecej osob do tego watku kokita pisalam jak to sie robi jest tyle zgloszen opiekunow watku Korenia dzieki ze Cie tu widze! moze ty wrzucisz na gg osobom kilku ja mam nowy numer i kazdeog musze pytac o autoryzacje strasznie dlugo to trwa bo ie zawsze sa ludzie prosze bardzo ona musi wedrowac ta sunia, choc jest ta sprawa niepokojaca ropomacicza - moze wlasnie tym bardziej.. Quote
LadyS Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Pixie - ja obiecałam jutro jej zrobić ogłoszenia. Prosiłam parę osób na wątek, no ale... Quote
Isadora7 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Jakby był tekścik (bo ja juz nie mam pomysłów chwilami) to mogę zrobić allegro. Quote
Asia & Ginger Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Niestety nie znam nikogo, kto szuka onka. :shake: Dobrze chociaż, że suńka ma fajny charakter, to łatwiej znajdzie domek niż psiak z problemami. ;) Quote
Masza4 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Isadora, sunia ma allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=433860435 o tu. Pixie, spokojnie :) Strasznie mnie cieszy, że chcesz nam pomóc :loveu: ale poczekaj aż pojawią się na wątku ludzie. Pisałam do jakiejś połowy z mapy pomocy dogo (z zakładki 'opiekun wątku') ale koło 18. Poczekajmy aż sami coś napiszą. Z drugiej strony nie chcę pisać do wszystkich dogomaniaków, żeby nam się zbyt duży tłok nie narobił. Jeśli jutro/pojutrze na wątku będzie cicho jak na cmentarzu :-? to dam znać kolejnym użytkownikom. Chociaż zobacz-już coś się ruszyło :cool3: Dzięki tu obecnym! :klacz: Quote
Isadora7 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='Masza4']Isadora, sunia ma allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=433860435 o tu. A to super :) no na czytanie watku nie miałam chwilki dlatego strzeliłam :). A ruch rzeczywiście sie zrobił i to już plus. Quote
Masza4 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Też tak uważam, tym bardziej, że przez dlugi czas nie było tu nikogo. I było Soni smutno :shake: Quote
kotita Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Pixie, po pierwsze wielkie dzięki za pomoc wszystkie rady. Jeśli chodzi o zaproszenia dla nowych osób do wątku, to jestem z Maszą też w kontakcie na bieżąco i wiem, do kogo ona je powysyłała i jeśli jutro będzie cisza o jakiej ona pisze, będę zaczepiać kolejne osoby. Jeszcze raz więlkie dzięki za wszystkie wskazówki - to naprawdę wielka pomoc. Och, żeby ta Sonka wiedziała ile osób o niej myśli... Dobranoc Quote
champion Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Podbijam! Mam nadzieję, że to nie jest ropomacicze. Quote
Korenia Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Czy zamiast badań - bo ma suńka mieć robione badania krwi, tak? Nie lepiej zrobić USG? Od razu ma się wynik, pies nie musi być naczczo. Quote
Masza4 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Krew to ona miała robioną ho ho ho razy i jeszcze więcej. W tym właśnie rzecz! Leukocytoza wychodzi spora, więc jakaś przyczyna tego musi być, więc USG rozwiałoby wszystkie wątpliwości. Niestety do USG też sunia musi być chociaż przegłodzona, bo ostatnio była tak nażarta, że nic nie było widać (oprócz jelitek z koo :evil_lol: ) Quote
Masza4 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Sońka pokaż się na górze!!! A ja czekam na telefon od p. B. Quote
Recommended Posts