Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzień dobry Soniu!

Sonia coraz gorzej się czuje, popada w depresję, jakby schroniskową.
Mimo tego, że jest w hotelu, znajduje się za kratami, wśród innych psów.

Wśród psów występuje rotacja, a Sonia siedzi już blisko dwa miesiące i nikt po nią nie przychodzi.
Ona czuje, że jest niczyja...Na starość przyszło psu tak żyć. Pewnie wolałaby umrzeć razem ze swoją ukochaną panią :-(

Czy nigdzie nie znajdzie się malutki kącik dla tej starszej suczyny? Ona nie pociągnie już długo, nie ma się co oszukiwać. Ale jednak bardzo przywiązuje się do każdego, kto okazuje jej zainteresowanie. Szkoda, żeby umarła w tym hotelu,a tym bardziej w schronisku :shake:

Posted

Sonia na samą górę proszę!!!

Wczoraj rozlepiłam 8 plakatów. Nawet mój "średnio-prozwierzęcy" ;) ojczulek jeden przy tesco przyczepił.

Dalej liczę na Waszą pomoc w plakatach...Błagam, w imieniu Sonii:placz:

Posted

USG dziś nie wyszło, bo psica nie była przegłodzona. Nie wiemy, czy w ogóle będzie możliwe, żeby w hotelu ją przegłodzić tyle ile trzeba (dosyć zawiła sprawa z tym naszym hotelem:/ ale zobaczymy, co da się zrobić).

Jeśli chodzi o allegro, to na 5-tej stronie tego wątku Masza napisała, że allegro już jest - zachęcam do obejrzenia i rozsyłania linka do strony.

Posted

Soneczka do góry kochana...:-(

Pilnie potrzebujemy domku dla Sonii.

Będziemy ogromnie wdzięczni chociaż za tymczas, żeby suka mogła chociaż na trochę odetchnąć od klimatu szpitalnego.

Tak naprawdę nie wiadomo co dzieje się w hotelu po stronie boksów. Oczywiście jak się płaci tyle kasy, to się wydaje, że ho ho ho, z pieskiem obchodzą się jak z jajkiem. Ja szczerze mówiąc w to nie wierzę i wiem, że trzeba psicę jak najszybciej stamtąd wyciągnąć.

Posted

Hej ludzie co z tymi plakatami? Znajdzie się chociaż kilka dobrych duszyczek, które pomogą Sonii znaleźć dom?

Błagamy o pomoc...nie wiemy już co mamy robić, prosimy o jakieś wskazówki i pomoc...:cry:

Posted

Allegro suńki jest
http://allegro.pl/show_item.php?item=433860435

A z tym USG to niestety doopa straszna, bo właśnie w hotelu napchali w nią żarcia. Jednak mimo, że Sonia była najedzona-radiolog powiedziała, że nie podoba jej się ta macica i ma podejrzenie o najgrosze.

Także kotita-trzeba im nakazać w hotelu, żeby nie karmili suki przez dobę.
W końcu płaci się, to się wymaga to jasnej anielki! Złość mnie wzięła jak zobaczyłam dziś Sonkę. Niby tak się troszczą hohoho a nawet dreadów z doopy nie powycinali, tylko wisiały takie zasrane :angryy:

Posted

Rozmawiałam z panią Basią odnośnie USG: wychodzi na to, że na stefczyka Sonia miała robione bardzo dokładne badanie pod kątem ropomacicza, bo było takie podejrzenie, wykluczyli jednak to bankowo. Jako że dodatkowo głodówka na stefczyka wydaje się być też "mało możliwa", pani Basia postanowiła zdać się na opinię stefczykowców, i narazie odpuścić sprawę USG. Ja tu do gadania za wiele nie mam - postanowiłam tylko pomóc pani Basi choć trochę w nagłośnieniu sprawy i chcąc niechcąc robię za pośrednika :/

Co do dredów na doopie itp. - oczywiście powiem jej, żeby zwróciła na to uwagę pracownikom. Ona lub jej siostra są u Sonii codziennie, więc interwencja powinna być szybka.

Kuna wkurza i dołuje mnie już to wszystko, najgorszy jest brak jakiejkolwiek perspektywy i bezradność. Tyle psiaków znajduje domy, dlaczego Sonii nikt nie chce wziąć nawet na dwa tygodnie... :-(

Co jeszcze można zrobić?

Posted

Dzięki wielkie ladySwallow!!!

Kotita, namów koniecznie p. Basię na USG, bo dwóch (a nawet trzech) lekarzy twierdzi, ze to ropomaczicze! A w hotelu logiczne, że nie chcą oddać, bo każde badanie dla nich to kasa.
Ja mam wątpliości odnośnie specjalistów tam...

Posted

lady Swallow dziekuje za sokoli wzrok i wskazanie mi tego watku

masza4
widze ze zapomnialas o Mapie pomocy Dogo, fakt nie bylo mnie jakis czas, ale to nie znaczy ze Mapy nie ma

ogloszenia dziesiatki ofert
allegro takze iles tam osob oglasza ze moze zrobic

do ogloszen plakatowych zglosila sie i robi je znakomicie w/ w lady i jej TZ
spojrzcie w jej podpisie z ogloszen umieszczonych w necie ktore tworzy w mig / spojrzcie na liste tych ogloszen w watku ktory ma w popisie i za glowe sie zlapieci - ja bylam pod wrazeniem - tylko tekst i foto - tekst jest bardzow azny - ale lady to tez jest i fachowiec od tekstow, kto wie moze przyszly Nobel...

co do druku, tj XERO
takze w mapie pomocy jest taka zakladka Xero kolor/cz-b i mozna prosic ludzi by wydrukowali i ew tylko koszt przesylki bedzie jesli nikogo z Lublina w tym temacie nie ma

szkoda pieniedzy pani BASI, LEPIEJ PRZEZNACZYC NA BADANIE SUCZKI! NIEPOKOI MNIE TE WSTEPNA DIAGNOZA ROPOMACICZA lepiej sprawdzic
nie moze sie stac tak, ze suczka znajdzie dom ludzie ja pokochaja a odejdzie za miesiac przez to zaniedbanie!
pomijajac sprawe kosztow leczenia i komplikacji, a jest to bardzo grozne

kokita witaj na dogo - temat nielatwy bo suczka starsza no i niby w schronieniu wiec tak hmmm no bezpieczna

masza 4 sa opiekunowie watkow, / Mapa Pomocy Dogo/ jesli zakalda sie watek samotnie i nie ma pomocy z nikad to po to jest taka oferta pomocy, by dogomaniacy chetni do uczestnictwa niezaleznie od swoich watkow lub tacy ktorzy nie maja swoich tematow mogli bywac w innych i pomagac ionnym wlasnie taki watek jak ten wymaga wsparcia
a ofert pomocy takich osob jest multum w mapie Pomocy Dogo
wystarczy juz teraz tylko kliknac - jeszcze nad nia pracujemy ale juz jest duzo latwiej niz kiedys

Domki Tymczasowe/ Domki Stale
hmmm no z tym wiekszy problem ale naglosnienie w necie jest konieczne, moze sie znalezc
mamy teraz taki dramatyczny watek suczki z drowej do uspienia w tarnowie bo pani wyjezdza za granice /!/ ogloszenia w necie, od trzech dni i dzis oferta domku stalego w Jastrzebiu Zdroju - a suczkaw tarnowie ...oczywiscie jeszce daleka droga sprawdzanie domku, potem transport o ile ocena pozytywna, szczesciem mamy tam kogos nawet dwie osoby do sprawdzenia rozmowy przedaopcyjnej..przypomina o tym wszystkim bo to sa oferty pomocy z mapy Pomocy Dogo

siegajcie do niej do wolo a my ja ulepszamy jak tylko mozemy dzieki Waszym wpisom

Oglosic sunie trzeba wszedzie gdzie sie da / lady swallow spojrz prosze gdzie sa dane ogloszenia a gdzie nie, masz cala liste ekspresowych Twoich - i ewentualnie uzupelnij, nawet jeli tekst bedzie inny to nie ma znaczenia, moze nawet i lepiej ze beda rozne/

ale i

sprawdzic stan jej zdrowia dla jej dobra i dobra jej przyszlego domu
i to pani Basia musi wymoc na hmmm tym hotelu/szpitalu

Lady Swallow zobacz kogo mozna jeszcze zaprosic do watku
jest bardzo duzo osob / nowych wrazliwych / w watku uspionego dzis ciezko chorego Zenia..zwlaszcza w ostatnich postach z 4 czy 5 stron

tych osob nie ma w mapie Pomocy, ale to nie znaczy ze nie mozna sie do nich zwrocic o pomoc
wyslij pw/ czy gg z linkiem / pamietac trzeba ze jesli nie wprowadzony do listy kontaktow towje gg no to nie przejdzie
zapros do watku i popros o pomoc w czym sie da

W tytule nalezaloby napisac LUBLIN - lokalnie powinni sami ludzie z lubelskiego juz zwrocic na ten watek uwage
tak to dziala ze zawyczaj biegnie sie do swojego miejsca na ziemi najpierw, moze tam najszybciej potrzebna pomoc i bede mogla pomoc

uffff
pracy duzo
trzymam kciuki
Lady dziekuje jeszcze raz
Moze Charly, mru...hmmm a takze beda chcialy zajrzec, lecz spojrz na ten bardzo bogaty watek Zenia w podpisie mru jest banerek lub
/link znajdziesz poprzez moj wpis dzisiejszy do tego watku/ czyli poprzez klikniecie w moj nick i posty - podpowiadam na glos bo w ten sposob nowi odkrywaja tajniki - jesli sie ich nie zna - ja tez nie od razu to wiedzialam

Posted

WOW :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Pixie, przeszłaś samą siebie!
Wielkie dzięki za rady!
Myślałam, że na dogo poruszam się już sprawnie i jestem tu 'zadomowiona' ale podłapałam małego doła, gdy nikt nie uczestniczył w prowadzeniu wątku. Można pisąc w nieskończoność 'hop', czy 'podnoszę'-bez sensu!
Zajrzę na pewno do mapy, może to coś pomoże :cool3:

Posted

Będę naciskać, żeby USG przeprowadzić POZA hotelem. U dobrych radiologów. Skoro trzem wetom wydaje się, że suka może mieć ropomacicze, a w hotelu mówią, że nie, to trzeba to dokładnie sprawdzić. Nie na czuja. Tylko mieć przed oczami zdjęcia i zdiagnozować.