kotita Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 [LEFT]Wczoraj rozmawiałam z panią Basią. Ona z kolei przedwczoraj z wetką. Operacja jest konieczna, ale wiadomo, że nie Sonia nie może dochodzić do siebie w hotelowym kojcu. Musimy koniecznie złapać jakiś tymczas, chociaż na tydzień. Jeśli chodzi o ogłoszenie w kurierze, to widocznie nic nie wypaliło ze względu na cenę (z tego co się orientuję, to takie małe ogłoszonko to koszt ok. 1500 zł:crazyeye:, więc wątpię, żeby było kogokolwiek na to stać. Zresztą skutek też nie gwarantowany... Podnosimy, ja zmienię jakoś tytuł. Pani Basia jak wczoraj z nią gadałam, była strasznie załamana. Boję się, że zaczyna myśleć o najgorszym...:-( [/LEFT] Quote
kotita Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 PILNIE POSZUKIWANY DOM TYMCZASOWY NA CZAS OPERACJI BARDZO PROSIMY O POMOC SONIA MUSI BYĆ PILNIE ZOPEROWANA, A PÓKI JEST W KOJCU HOTELOWYM - OPERACJA JEST DLA NIEJ ZBYT RYZYKOWNA TYDZIEŃ DLA SONII !!!:modla::modla::modla::modla::modla::modla: Quote
Masza4 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 kotita napisał(a): Pani Basia jak wczoraj z nią gadałam, była strasznie załamana. Boję się, że zaczyna myśleć o najgorszym...:-( no to super :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
LadyS Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Zaraz zaraz - o jakim najgorszym? Że operacja nic nie da czy żeby wycofać się z pomocy? Quote
kotita Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Myślę, że zaczyna myśleć o schronie...Narazie nic nie mówi, ale głos miała taki zdołowany... Koniecznie trzeba ją zoperować. Kurde, ciepły kąt na tydzień!!! Jak trzeba, ja jej nagotuję jedzenia, żeby kosztami nie obciążać...plizzzz:modla: Quote
LadyS Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 No to trzeba ją wprost spytać, czy zamierza pomagać czy nie - bo jeżeli nie, to trzeba szybko załatwić pieniądze. Quote
kotita Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Pieniądze nie są potrzebne. Wszystkie koszty związane z operacją i leczeniem pokrywa pani Basia. Chodzi tylko o DT na czas operacji... Quote
kotita Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 A są takie? Gdzie tego szukać? Tak przy okazji: http://www.mmlublin.pl/advert/315/DOM+TYMCZASOWY+DLA+SONII.html Quote
Masza4 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Nie mam pojęcia. Można na mapie pomocy dogo zobaczyć. Ja niestety przed kompem jestem pare razy po 2 minuty na dzień, bo nie wyrabiam się czasowo z niczym. Kotita, sprawdź może w zakładkach domy tymczasowe-bezpłatne i płatne. Quote
pixie Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='Masza4']Nie mam pojęcia. Można na mapie pomocy dogo zobaczyć. Ja niestety przed kompem jestem pare razy po 2 minuty na dzień, bo nie wyrabiam się czasowo z niczym. Kotita, sprawdź może w zakładkach domy tymczasowe-bezpłatne i płatne. jest hotelik u pati, niedaleko warszawy moze jeszcze sa miejsca? domowe warunki podaje gg 7545238 hotelik platny...ile zalezy od wielkosci psa o ile pamietam:roll: wysle pati link do watku i moze sie pojawi o okresli co moze i za ile nie bylam kilka dni tutaj nie wiem co sie stalo..widze tylko alarm w tytule wiec od razu podaje co moge..a teeraz spokojne:cool3:...hmmmm....poczytam widze ze operacja w lublinie hmmm no to i domek powinien byc w okolicy chyba ze macie mozliwosc dowiezienia jej do pati jesli sa miejsca nop i nie wiadomo czy nie bedzie komplikacji wiec wizyt dodatkowych....hmmm raczej wiec odpada u pati, chyba ze operacja w warszawie? oj nielatwa sprawa... Quote
kotita Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 Operować już chciałybyśmy u naszej wspaniałej wetki, Sonka swoje lata ma, więc bardzo by nam zależało na turboprofesjonalnym podejściu do sprawy... Dlatego DT przydałby się w Lublinie, albo chociaż okolicy. Ja też na Dogo pojawiam się z doskoku, ale dziś po południu przelecę mapę pomocy i popytam, gdzie tylko można. Sonia na samą górę !!! Quote
LadyS Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Oglądałam mapę pomocy Dogo, tam są może ze dwie osoby :shake: Napisałam pw i na gg do nich. Quote
pixie Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 [quote name='ladySwallow']Oglądałam mapę pomocy Dogo, tam są może ze dwie osoby :shake: Napisałam pw i na gg do nich. anielicy nie widzialam juz od lat... no od miesiecy...moze ona cokolwiek by poradzila moze outsi..choc na te kilka dni nie wiem czy jedna badz druga sa w nowej Mapie Lady Swallow zajrzyj do starej mapy dogo..te "na piechote" / ona jest na dole pierwszego postu..wiec trzeba wejsc w przyklejony watek a nie w Mape KLIK....w lubelskie i napisz jeszcze do pozostalych ktore wpisane do starej mapy:lol: Ja posluguje sie nia jeszcze - celowo nie wycinam wpisow -bo bywa ze nie wszyscy mieli czas na zaktualizowanie wpisow, czytaj: zarejestrowanie sie w nowej a skoro kiedys chcieli pomagac, moze teraz..i nawet jesli nie ma tam w ich wpisach DT warto spytac czy nie widza kogos na te kilka dni, by sunia miala dobre warunki do rekonwalescencji:roll: martwi jednak bardzo ta cisza w eterze...chodzi mi o domek oczywiscie staly....szkoda suni...:roll: byl taki kiedys watek ktory zgromadzil wszystkich nie mal lublinian o zastraszonym psiaku w schronisku, znajomi outsi go wyadoptowali...moze do tego watku siegnac i wysuplac pozostalych lublinian do pomocy Masza4 wiesz o ktorym watku pisze..kto wtedy byl zaangazowany...a co z rybcia...rybka...zapomnialam dokladny nick Quote
polciuaa Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 A w Lublinie nie macie hoteliku dla psów żadnego? podejrzewam,że musi byc jakiś. Jeśli już była o tym mowa to przepraszam,ale czytam narazie `po łepkach` bo zaraz musze leciec na zajęcia. Quote
LadyS Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Jest hotelik u Murki, jednak to w Janowie. Hotelik tez jest w klinice, tam, gdzie jest teraz sunia - ale tam nie ma sensu :shake: Pixie - zaraz zobacze starą mapę. Quote
Masza4 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Pixie kojarzę wątek-o malutkim Reksiu. Outsi tez dawno nie wiedziałam, a z tego co wiem, jej znajomi (którzy wtedy adoptowali Reksia) wybyli na granicę. Hotelik jest, owszem, teraz siedzi w nim Sonia, ale tam jest niezły syf jak na psa, który ma dochodzić do formy po operacji. Dlatego szukamy koniecznie czegoś poza tym hotelem, jedynym w Lublinie. Tzn znam jeszcze jeden, ale tam wcale nie lepiej... Quote
paros Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Może ktoś z Lublina da na tydzień tymczas Soni :-( Sonia musi być pilnie operowana!!! :modla::modla::modla::modla: Quote
Kasia Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 nie ma nikogo kto mógłby ją przetrzymać przez tydzień? :shake: Quote
Masza4 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Byłybyśmy baaaardzoe wdzięczne! Niestety nikt z ogłoszeń jak do tej pory się nie pojawił-nawet, żeby wziąć Sonię na 2 tygodnie, ale może jeszcze jedno ogłoszenie coś zmieni. A ropomaczicze się rozwija... Quote
Recommended Posts