kotita Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Sonia jak zwykle wyjątkowo fotogeniczna :cool1:: Quote
kotita Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Kurcze, robię według instrukcji, kopiuję ostatni link tam gdzie trzeba, ale pojawia mi się tylko taka mała ikonka :/ coś pewnie źle robię ...wrrr Quote
kotita Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 No wreszcie będę mogła pokazywać naszą Senioritę :] Quote
kotita Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Lady Swallow, jednak będę wdzięczna za pomoc przy zrobieniu prostego projektu, bo ja jednak jestem wzorowym antytalenciem komputerowym :/ Ja to sobie wyobrażam mniej-więcej tak: stronka A4 poziomo, podzielona na 3 kolumny i 2 wiersze, żeby na jednej można było 6 sztuk zrobić. No a na takiej jednej: na górze czarno-białe zdjęcie Sonii (nie wiem, czy można przerobić któreś z tych z forum, czy może mam zrobić jakieś nowe). Pod spodem wyraźne hasełko w stylu "MOJA PANI ZMARŁA...SZUKAM DOMU I MIŁOŚCI NA JESIEŃ MOJEGO PIESKIEGO ŻYCIA" Do tego tylko małe info o telefonie/adresie mailowym w sprawie adopcji. Myślałam, żeby na odwrocie każdej ulotki zamieścić ten tekst, który wsadzałaś na ogłoszenia, bo jest bardzo konkretny + namiary na stronę forum Dogo. Tak jak pisałam, jestem totalnym laikiem, więc czekam na sugestie. Tymczasem Soniasta niech na górę się wspina!!! Quote
Masza4 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Przepraszam za długą nieobcność, ale byłam na wyjeździe bez kompa. Odnośnie ulotek. Nie wiem czy to jest dobry pomysł. Dawać je przypadkowym ludziom...Tacy w lecznicach, sklepach zoo, schroniskach-tak, ale w sklepie, czy aptece-nie. Chodzi o to, żeby ktoś niepowołany się nie trafił. Ja przynajmniej tak to odbieram. Ale można coś zrobić i zostawić na przykład właśnie w sklepach zoologicznych przy kasie. Wtedy zainteresowany DOBROWOLNIE weźmie ulotkę. Sonia jest naprawdę piękna! Czekam na tą p.Basię, bo martwię się o suczysko... LadySwallow-ukłony za ogłoszenia :modla: [SIZE="1"]Kotita, zapomniałam pogadać o Twoim TZcie...Jutro to zrobię. Quote
Masza4 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Znowu zapadła cisza na wątku... Sądziłam, że funkcja 'opiekun wątku' trwa dłużej, niż jednorazowe wejście. Sonia jest w beznadziejnej sytuacji :shake: Quote
kotita Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Jak widać, trzeba codziennie kogoś nowego do wątku zapraszać. Co do ulotek, to może faktycznie - trzeba znaleźć złoty środek między typowym rozdawaniem ulotek, a ulotek z prośbą o adopcję. Np mojemu ojcu wkleję kilka, bo on często jada u wegetarian, a myślę, że akurat to dobre miejsce żeby zostawić tam karteczki. I w ogóle myślę, żeby to traktować jako ulotki dobrowolnego brania - wtedy do ręki wezmą je tylko osoby, które zainteresuje psia mordka i hasło adopcyjne. Zostawiłabym też w okolicach centrum kultury (środowisko artystyczne + joga...). Masza, jak tylko skontaktuję się z panią Basią - dam Ci znać. Idę pozapraszam Dogomaniaków do wątku... Sonia hop do góry:-( Quote
kotita Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Gdyby ktoś chciał druknąć plakacik przez Maszę stworzony i go przykleić u siebie koło przysłowiowego warzywniaka - zapraszam - wyślę każdemu chętnemu. Zobaczcie jaki piękny plakacik... Quote
shirrrapeira Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 O pomoc na pewno trzeba poprosic cioteczke Isadore, ktora robi przecudowne bannerki i wie, gdzie oglaszac psiunke. Ja jedynie moge podnosic watek i patrzec co sie na nim dzieje niestety nie moge znalezc psiakowi domu a z plakatami to jest tak, ze u nas nnie bardzo jest gdzie Go zawiesic, bo zaraz albo zalepiaja swoimi reklamami, albo zrywaja. Niestety nie mam tez znajomych, ktorzy by mogli sunie wziac do siebie. Ja rowniez tez nie moge wziac psiaczka choc bym chciala, ale mam dwa psy, a moj psiak nie toleruje innych zwierzat. Ale watkiem moge sie opiekowac. Quote
wanda szostek Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='Masza4']Rozmawiałam z p. Basią. Ta ma pogadać ze swoją siostrą, która też opiekuje się Sonią (czy płaci za hotel?) Czekam więc jutro na telefon. Odniosłam wrażenie, że p. Basię bardziej przeraża 24 godzinna głodówka Soni, niż same badania. Mam nadzieję, że dobitnie uświadomiłam p. Basi to, że pies wolałby być głodny przez 24 h niż miałby umrzeć na ropomacicze. Trzymamy kciuki... Podnoszę, bo inaczej pomóc teraz nie mogę i jednocześnie proszę o wszelką możliwą pomoc http://www.dogomania.pl/forum/showth...0#post10982310 http://www.dogomania.pl/forum/showth...3#post10982223 Potrzebuję podnoszenia, porad, banerków i wszelkiej innej pomocy w szukaniu domków. Goni nas czas. Quote
paros Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Kokita jestem, melduję się na wątku :lol: Jak pomóc, oprócz opieki? Quote
LadyS Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Kotita, zrobię taki prototyp ulotki i wstawię na dogo - postaram się dziś :) Quote
wanda szostek Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='Masza4']Rozmawiałam z p. Basią. Ta ma pogadać ze swoją siostrą, która też opiekuje się Sonią (czy płaci za hotel?) Czekam więc jutro na telefon. Odniosłam wrażenie, że p. Basię bardziej przeraża 24 godzinna głodówka Soni, niż same badania. Mam nadzieję, że dobitnie uświadomiłam p. Basi to, że pies wolałby być głodny przez 24 h niż miałby umrzeć na ropomacicze. Trzymamy kciuki... Podnoszę, bo inaczej pomóc teraz nie mogę i jednocześnie proszę o wszelką możliwą pomoc http://www.dogomania.pl/forum/showth...0#post10982310 http://www.dogomania.pl/forum/showth...3#post10982223 Potrzebuję podnoszenia, porad, banerków i wszelkiej innej pomocy w szukaniu domków. Goni nas czas. Quote
kotita Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Dzięki za przybycie nowym opiekunom wątku - jesteście bardzo potrzebni. Paros - gdyby dało radę przywiesić gdzieś choć 1 -2 plakaty (owszem, koszt druku laserowego to 2 zł od sztuki, ale zwykła drukarka z tego co wiem - 1zł. Jeśli ktokolwiek jest w stanie ponieść taki koszt, to normalnie zmówię za niego 3 zdrowaśki ;) to chyba nie jest bardzo dużo...). Oprócz tego - jak widać - Lady Swallow przygotuje prototyp prostej i taniej w druku/powielaniu ulotki, które dobrze by było w miarę możliwości zostawiać w różnych miejscach (kliniki dla zwierząt, sklepy zoologiczne, bary wegetariańskie, itp...) Ziarnko do ziarnka i zbierze się kupa dogomaniastych pomysłów. Sonka, zabieraj swoją łysawą pupencję na saaaamą górę!!!:mad: Quote
LadyS Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Zmaltretowałam TŻta i ulotki będą na wieczór ;> Quote
Korenia Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Co do ulotek/plakatów - może porozwieszać w zoologach ? Np. Kakadu, zoocentrum itd[jak macie]? Quote
Masza4 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Ulotki w sklepach zoo właśnie to super pomysł. Do lecznic przychodzą ludzie już ze swoimi czworonogami, a do sklepów tacy, którzy może jeszcze coś by adoptowali ;) Quote
Selenne Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Poproszono mnie, więc wchodzę i podnoszę Quote
Masza4 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Witaj Selenne. Podnoszenie baaardzo nam się przyda :-( Quote
shirrrapeira Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 To ja znowu podniose, na razie nie mam czasu zajac sie ulotkami, bo mam goracy okres w szkole. Czekam na termin obrony. Ucze sie od jutra w bibliotece. Quote
Recommended Posts