Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zrobiliśmy USG.
Niestety mimo tego, że Sonia od wczoraj głoduje, miała bardzo zapchane jelita :shake: W hotelu, tak jak wspominałam, psy są wypuszczane jedynie bo betonowych boksów. Przypuszczam, że Sonia może wstrzymywać kooo...

Przez ogromną ilość mas kałowych w jelitkach udało nam się zobaczyć tylko trzon macicy. Jest on powiększony i z płynem...
Na jajniku jest cysta.
Na wątrobie też-ale radiolodzy stwierdzili, że przez nią nic nie powinno się Soni dziać.

Zaniepokoił nas ten płyn. Pojechaliśmy więc do wetki, żeby podjąć jakąś decyzję (radiolodzy mówią, że dla pewności ciachnęliby macicę), ale wetka przychodzi dziś na drugą zmianę :shake: Zostawiliśmy opisy, bo Sonię trzeba było odstawić do hotelu (w końcu wyszła tylko na spacer :eviltong:).

Skontaktujemy się z wetką po weekendzie. I trzeba będzie podjąć w końcu jakąś decyzję...

Coś pecha mamy do tych badań...

A Sonia...Przerażona leżała na tym stole :placz:

Posted

Dopiero trafiłam na wątek...Może by się dało antybiotykiem wyleczyć niż ciąć tą macicę, piesek już niemłody więc i narkoza w tym wieku może źle na nią zadziałać, nerki i wątroba wtedy najbardziej dostają...biedna suńka :shake:

Posted

Masza a co z kotka? jezdzila autobusem, ktos ja musial tam zostawic specjalnie, liczac na ..dobra dusze czyli Masze...

masz DT?

Sonia hmmm ze tez nie przyszlo nam do glowy by ja hmmm oczyscic z tego koooopska solidna lewatywa
no ale kto to przewidzial
bidulka to zaleganie tez ja meczy zapewne

Posted

Tak tak...bidulka wygłodzona, ale ciasteczka w drodze powrotnej nie chciała. To nie głód tej Psicy dolega, tylko samotność.

Sonia w ogóle to niezła bystrzacha. Bardzo szybko pojęła, że hałasowanie w samochodzie nie przynosi żadnego efektu (a potrafi morda hałasować oj potrafi :evil_lol:...). W drodze powrotnej już siedziała spokojnie, naprawdę jestem pod wrażeniem postępów.

Rozmawiałam z panią Basią - w poniedziałek, jeśli dobrze zrozumiałam Sonia ma pójść "na próbę" do domu jakiejś wybłaganej znajomej pani Basi. Na próbę, bo w tamtym domu już jest jakaś duża suka i istnieje spore prawdopodobieństwo, że się z Sonią nie polubią. No ale trzeba próbować. I wierzyć, że się uda.

Posted

Dobrze by było jednak jakby się polubiły. Sonia bądź grzeczna! :mad:

Nad antybiotykami myślę, że też warto się zastanowić. Na pewno pochopnie nikt nie podejmie decyzji o ciachaniu.

Pixie znalazłam DT dla kociny. Niestety nikt nie dzwonił z ogłoszenia na przystankach. Ludzie sa beznadziejni i nic na to nie można poradzić :angryy:
Szukam teraz DS dla kotki.

Posted

No jest on w podpisie :lol: ale nie podlinkowany, czyli, że jak ktoś klika na niego na innym wątku, na którym coś piszesz, to nie przeskakuje automatycznie na wątek Soni.
Dostałaś tego priva gdzie Ci pisałam jak podlinkować?

Posted

Właśnie próbuję się do pani Basi dodzwonić. Jak już będę coś wiedziała, to napiszę Ci smsa, bo zaraz wychodzę do pracy.

Z tego co pamiętam, jutro nasza pani Basia gdzieś wyjeżdża, ale jeszcze nie wiem na jak długo. Jesteśmy w kontakcie.

Posted

:-(kurde niestety próba zaprzyjaźnienia Sonii się nie udała. Podobno nawet nie ona była agresywna, tylko ten drugi pies...i to bardzo agresywny...

Walczymy dalej.

Posted

Przynajmniej tamten pies nie zrobił nic Soni?
Biedna staruszka :placz:
Nie dałam rady dziś podjechać do wetki na konsultacje niestety. Miałam adopcję kociaka do Białegostoku.