kotita Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Sonia ma 10 lat i straciła dom wraz ze śmiercią swojej jedynej właścicielki. Od około miesiąca przebywa w szpitalu/hotelu na Stefczyka w Lublinie. Ma wygolony tył grzbietu ze względu na jakąś infekcję skórną, ale już sierść jest ok i sierść ładnie odrasta.Mimo sytuacji w jakiej się znajduje (i całkiem całkiem dojrzałego wieku) nadal jest bardzo pogodna i chętna do zabawy. Od znajomej zmarłej właścicielki wiem, że była wzięta ze schroniska, że jest bardzo spokojna i grzeczna, przyzwyczajona do spokojnego trybu życia, bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Pani doktor, która ją prowadzi, mówi, że uwielbia słodycze, spacery, zabawę w noszenie i rzucanie kamieni, i bardzo bardzo ludzi (na suki zdarza jej się warknąć). Byliśmy z nią na małym spacerze, na którym m.in. uparcie próbowała wyciągnąć jakiegoś wielkiego badyla ze sterty ściętych brzózek :razz:. Psica jest po prostu bardzo bardzo kochana. Ma śliczną mordkę, miłą sierść, pięknie chodzi na smyczy, słucha się, jest ufna i pogodna. Idealne stworzenie dla starszej, spokojnej osoby. Jedyne co jej trzeba to ciepły kąt, micha i czochranie na uchem. Znajoma właścicielki, o której pisałam gotowa jest łożyć na utrzymanie Soni - byle tylko znalazła dobrego właściciela. BARDZO PROSIMY WSZYSTKICH DOGOMANIAKÓW O POMOC W ZNALEZIENIU DOMU DLA TEJ WSPANIAŁEJ SUNI. ROZEŚLIJCIE PROSZĘ LINKA DO TEGO WĄTKU WSZĘDZIE GDZIE MOŻNA. NA PEWNO JEST GDZIEŚ JAKAŚ DOBRA DUSZYCZKA, U KTÓREJ SONIA ZNAJDZIE SCHRONIENIE. Ps. Zdjęcie dołączę mam nadzieję jeszcze dziś, jak mi ktoś pomoże, bo jakoś nie bardzo wiem, jak to zrobić :oops: .... Quote
kotita Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Już idą do Kasi, zaraz powinny do niej dojść. Quote
kotita Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Jest piękna i taka kochana. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Ja jutro wyjeżdżam i do niedzieli będę bez neta. Póki co - rozesłałam gdzie tylko można link do tego wątku. Znajdziemy dom dla psiny. Quote
Kasia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Jak długo ona moze pozostać w tym szpitalu/hotelu? Nie grozi jej schronisko? Quote
kotita Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Z tego co mówiła ta pani, schronisko w ogóle nie wchodzi w grę, bo ona już stamtąd była wzięta. Na razie hotel jest opłacany i nie mówi się o tym, że limit się kończy. Lepiej jednak o tym nie myśleć, bo dom trzeba znaleźć jak najszybciej. Będę ją odwiedzać najczęściej jak się da i z nią wychodzić, żeby nam kochana nie zaczęła dziczeć. Rozesłałam też wiadomość do wszystkich na naszej klasie (w końcu to jest ostatnio najczęściej odwiedzane miejsce...) Jutro rano podjedzie tam ze mną kumpelka, która się zna na weterynaryjnych sprawach i ją też trochę obejrzy okiem fachowca :) Quote
Kasia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Zrób jej aukcje ogłoszeniową na allegro. To pomaga, dużo. ;) Tymczasem podnosimy! Quote
Masza4 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Sunia jest przepiękna! :loveu: Nie można dopuścić, żeby trafiła do schronu. Miejmy nadzieję, że znajoma zmarłej pani będzie opłacać przez jeszcze jakiś czas hotelik. Czy ktoś mógłby zrobić suńce Allegro? Można porobić plakaty i porozwieszać w lecznicach/gabinetach. Quote
Kasia Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Do góry piękna panienko!!! Prosimy o allegro dla suńki :modla: Quote
Masza4 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Byłam dziś z kotitą u Soni. To przepiękna (!!!!), wrażliwa, całuśna sunia! Nie spodziewałam się, że pies, który właściwie trafia z rąk do rąk może być tak wdzięczny za każde odwiedziny w hoteliku... Suńka ma wygoloną pupinę, ze względu na jakieś zmiany skórne, ale sierść już ładnie odrasta, a zadek ani nie swędzi, ani nie wygląda jakoś podejrzanie. Sonia bardzo ciągnie do facetów. Byłam u niej z TZtem-suńcia stała przy jego nodze i ani na krok się nie ruszyła dopóki on nie poszedł. Bardzo mi jej szkoda, bo wprawdzie jest w hotelu (a właściwie szpitalu, ze względu na dupinę), ale opieki nie ma tyle ile powinna mieć. Ona jest za wrażliwa na takie warunki... Komu kochanego ONka???? Quote
Kasia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Prosimy o allegro dla tej ślicznotki!!!! Ona musi znaleźć nowy domek, szkoda aby reszte życia spedziła w hoteliku albo nie daj boże w schronisku...:shake: Quote
Masza4 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Czy możemy prosić kogoś z dogomaniaków o allegro dla Soni? Quote
Masza4 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Ponawiam pytanie :oops: Zależy nam na czasie, bo w hotelu sunia jest bardzo osamotniona, a to starsza dama, ktora potrzebuje dużo miłości i ciepła. Miała to wszystko przez 10 lat, aż do śmierci swojej ukochanej właścicielki...:-( Nagle-z dnia na dzień, spokojny, bezpieczny świat prysł jak mydlana bańka :-( Quote
Masza4 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Treść ogłoszenia oczywiście się skleci, ale czy ktoś mógłby jedynie to wstawić? Quote
Masza4 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Podnoszę...Sonia w potrzebie!!! Czemu nikt nie uczestniczy nawet w prowadzeniu wątku?:shake: Quote
Kasia Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Trzeba tytuł zmienić i wpisać prośbę o ogłoszenia i allegro! Quote
kotita Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Podnosimy, podnosimy kochaną Sonię!! Dzięki za wszystkie sugestie (m.in. odnośnie zmiany tytułu). Jako że nie jestem zbyt obczajona w tych klimatach, potrzebuję pomocy specjalistów. Jutro popołudniu pójdę odwiedzić Sonię w hotelu. Masza podsunęła pomysł plakatów. Ja myślę, że zorganizowałabym druk (sama bądź z pomocą znajomej byłej właścicielki, lub/i Maszy:) i porozwieszałabym w klinikach weterynaryjnych. Prośba o pomoc w zaprojektowaniu samego plakatu ! Trzeba próbować wszystkiego, bo po pierwsze taki długi pobyt w szpitalu/hotelu wpływa źle na tą kochaną psinę, a poza tym znajoma byłej właścicielki wtopiła już w to naprawdę masę kasy. Niby mówi, że Sonia nie może trafić do schroniska, i też szuka jej domu wszędzie gdzie może, ale wiadomo, że to sprawy nie załatwia. SPOKOJNY DOM DLA SPOKOJNEJ KOCHANEJ SONII!!! Quote
Masza4 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Kotita zmień tytuł, może ktos się zgłosi do allegro :) Odnośnie plakatów-mogę zrobić. Co z drukiem? Czy mogę robić plakaty na kolorowym tle, czy na biełej kartce? (te pierwsze wyglądają znacznie lepiej-dlatego pytam o druk. Jedna strona wydruku kosztuje coś koło 2 zł, więc całkiem sporo, zwłaszcza, że trzeba plakatów zrobić kuuupę, ale jeśli miałabyś dostęp do kolorowej drukarki, najlepiej laserowej, to byłoby extra!) Quote
Recommended Posts