Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
W te wakacje byłam [przez 1 dzień] w Gałdowie - to maleńka wioska znajdująca się ok 15 km od Iławy... Był tam budynek [w stanie surowym], z którym podobno hodowane są psy [z daleka było słychać szczekanie dużej ilości psów :angryy:] ponieważ ani ja [mieszkam na Śląsku, w Gliwicach :shake:], ani osoba u której byłam [z powodów prywatych może jej to baaardzo zaszkodzić... bardziej niż to sobie wyobrażacie, więc nie osądzajcie] nie możemy nic zrobić bardzo bym prosiła kogoś, żeby sprawdził czy przypadkiem faktycznie nie znajduje się tam jakaś pseudohodowla, ew. w jakich warunkach żyją psy.... Właścicielem tego podobno jest jakiś pijaczek [widziałam go z daleka], więc jest bardzo duże ryzyko, że o psy nie dba, do tego zwierzaki znajdują się w nieocieplonym budnyku [nie było nawet okien!] :angryy:....

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem gdzie jest Gałdowo, ale wątpię, że blisko mnie. Może ktos kto mieszka blisko mógłby tam podejść i udawać zainteresowanego kupnem szczeniaka... niestety ja nie mogę pomóc :(

Posted

Szukaj Iławy, łatwiej znaleźć ;)... później jak dojechać do samego Gałdowa i gdzie były psiaki to już mogę wytłumaczyć [z palcem na mapie :D]... w okolicy jest jeszcze Ostróda [leży dokładnie na trasie Warszawa-Gdańsk, jakieś 150 km od Gdańska]

Posted

Ok, mam nadzieję, że się odezwie :). Od Ostródy to jest jakieś 40 minut jazdy samochodem [chyba, że już przebudowę głównej drogi w Iławie skończyli ;)], bo właśnie stamtąd jechałam :)

Posted

[quote name='jaanna019']Wpis z mapy dogo:

ILAWA
blackberyl
e-mail: blackberyl[malpa]wp.pl
NET
POMOC W INTERWENCJACH
TRANSPORT do 120 km

[SIZE=2]OSTRODA

Aga_Mazury
kom. 0 505 222 207
e-mail:babeki[malpa]wp.pl
NET
AUTO
FOTO
ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI - CZLONEK ZALOZYCIEL - PREZES AFN

mam prosbe pusc mi linka mapy dogo ...

Posted

Wiadomości wysłane :)

Mama nadzieję, że chociaż jedno z nich będzie mogło sprawdzić, co tam się dzieje i czy przypadkiem nie histeryzuję [a chciałabym, żeby się tak okazało]...

Posted

Powiadomiłam też basie0607 ze stowarzyszenia z Pasłęka...

postaram się dwiedzieć cokolwiek o tym kimś.... najlepiej byłoby podjechać i chcieć kupić psiaka....tylko gdzie jest czas?...bo mi go brakuje...

właśnie wróciłam z pracy :p

...potrzebowałabym dokładnego adresu i nazwiska tego jegomościa :)

Posted

Na nazwisko nie licz, dokładny adres też niestety nie :(... Osoba u której byłam [rodzina rodziny] nazwiska na 100% nie znam, numer domu pewnie też będzie nieznany... A szukanie o tym pijaczku jakich informacji, a niedługo później "najazd" na niego może jej naprawdę bardzo zaszkodzić :(.
Gałdowo to bardzo mała miejscowość, w której są [naprawdę] 3 drogi [tzn. skrzyżowanie, gdzie 1 droga łączy się z drugą]. Do tego dom dość charakterystyczny, bo jedyny w trakcie budowy. Mogę za to dość dokłandnie wytłumaczyć jak dojechać...

Posted

No właśnie ale nawet jego nazwisko będzie ciężko zdobyć, może to być nawet dla mnie niemożliwe :(...

Ja wiem, że to bardzo utrudnia sprawę, ale osoba u której byłam może być postawiona przed tak ciężkim problemem, że nawet ja [mająca dużo większe serce dla zwierząt, a zwłaszcza psów] nawet bym się nie zastanawiała na jej miejscu - olała psy na parę lat, aż wszystko [u mojej rodziny] się wyjaśni... a dopiero za 3-4 lata nie będzie już takiego ryzyka :(

Posted

Sprawe trzeba zbadać na miejscu. Czy jest ktoś z okolicy kto podejdzie do faceta i uda że szuka zaginionego psa ? , nie chce kupić bo nie wiemy czy facet psy sprzedaje., mozna go wystraszyć.MUsi być ktos cwany.
Ja jestem dosyć daleko , pojade tam z policja gdy będzie uzasadnione wewanie .Za mało faktów aby podjąć interwencje. Ze swojego podwórka wiem, że jest dużo nieuzasadnionych zgloszeń.
Aga ile to kilometrów od Ciebie ?

Posted

Basia dobry pomysł :). Ja niestety mam jeszcze dalej, więc jeszcze trudniej mi coś pomóc :(... w sumie jedyne co mogę zrobić to założyć temat na dogo, żeby ktoś inny mógł to sprawdzić :(

Posted

Dziewczyny znalazłam stowarzyszenie działające na rzecz zwierząt działające w Iławie, to chyba będzie najbliżej, co?
To jest Towarzystwo Ochrony Praw Zwierząt w Iławie ul. Komunalna 2 a, tel. (089) 648 29 21

Posted

Bonsai już powiadomiłam babkę z TOZ z Kwidzyna, to chyba najbliżej i prosiła żebyś się z nią skontaktowała
Podaję Ci jej numer tel. 055 612 52 24, lub kom. 697 052 322
Mówiła, że gotowi są to sprawdzić, więc koniecznie zadzwoń i wytłumacz jak tam dojechać.

Posted

Właśnie rozmawiałam z panią.. zgłosiła sprawę na policję, więc nie ma problemu z adresem. Niestety bardzo przydało by się nazwisko tamtego pana, ale prywatnie wytłumaczyłam dlaczego moja rodzina nie może tego poszukać - pani zrozumiała :razz:. Niestety nie mogłam odpowiedzieć na prawie żadne pytanie - dokładna ilość psów [nie wiem, "na słuch" ok 20], rasy psów [nie wiem], stan psów [nie wiem]... jedyne co wiem, to to co widziałam [stan budynku] i słyszałam [dużo psów] i to co się dowiedziałam od rodziny [że tam są hodowane psy, że są w złych warunkach, że zajmuje się nimi tylko 1 pijaczek].... powiedziałam też [uczciwie], że może to byc fałszywy alarm, ale bardzo zalezy mi żeby to sprawdzić.. pani obiecała mi, że sprawdzi to na pewno :multi:.