supergoga Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Dotarła do nas prośba o pomoc w sprawie znalezionej psicy: nie wiem z fotki czy to pit bull czy astka (wygląda na pitkę). Oto co o niej wiem: Psa znalazłam w poniedziałek rano na Warta, najpierw rozpytywałam miedzy ludźmi którzy przynajmniej raz dziennie tam bywają ale jej w ogóle nie kojarzyli. Zadzwoniłam do schroniska na ul. Bukowskiej i wysłałam im plakat . Sprawdziłam pies nie ma tatuażu z numerem.(miała ładną delikatna kolczatkę). Plakat tego samego dnia wysłałam do gazety echo miasta i głosu oraz do dziewczyny która pracuje w radiu Merkury i obiecała pomóc. Następnego dnia (wtorek) wywiesiłam ogłoszenia nad Warta i na ścieżkach dochodzących do niej oraz umieściłam ogłoszenia na stronach internetowych Gazety Wyborczej, portalu 4lapy. Nikt się nie odzywa, myślę jednak ze ktoś ja specjalnie zostawił. A ja jestem ograniczona czasowo, jeżeli chodzi o opiekę nad tym psem, bo w przyszłym tygodniu będę się opiekowała jeszcze jednym dużym psem mojej mamy i z 3 psami nie dam rady się zająć. Na spacerach mogę podchodzić zarówno do suk jak i do psów jest bardzo zabawowa. Ma bardzo wiele ufności w sobie do ludzi, nie ma problemu z podchodzeniem obcych a po chwili są jej najlepszymi znajomymi. Ogląda się ciągle czy na drugim końcu smyczy na pewno idę za nią, czy jej przypadkiem nie zostawię. Z jej pobytu u mnie widzę że się nie boi przeróżnych odgłosów(mam psy które boja się wielu rzeczy) można śmiało zabierać jej jedzenie nie dba o to, nie boi się parasoli oraz nowych sytuacji. Była trzymana na pewno w domu bo wie doskonale ze na tapczanie jest najwygodniej ale jak każe się jej zejść to wykonuje to bez problemu a właściwie teraz juz jak tyko widzi mnie w drzwiach to zeskakuje. Szybko się uczy i zapamiętuje. [SIZE=3]Proszę o pomoc w znalezieniu jej domu zastępczego ponieważ sama mam już dużego psa i nie posiadam warunków do opieki nad dwoma psami. Tel.kom. 508 45 25 20 A to sunia Dziewczyny - RATUNKU!!! Quote
majqa Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 O jasny gwint. Piękna. Pit red nose. Wątek w górę. Nie do wiary, że porzucona. Musiała się zgubić. :-( Quote
supergoga Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Też myślałam że to red nose. Koleżanka ma podobną sunię. Dziwne że nikt jej nie szuka. Nie ma ogłoszeń. Nikt na odzew nie odpowiada. Nie wiem co z nią zrobimy po weekendzie? Przecież do schronu takiej sunieczki nie damy. Dlatego szukam tymczasu dla niej. Quote
supergoga Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Jeszcze podniose, mamy tylko kilka dni na znależienie czegoś dla suni. To niewiele, a pomysłu brak. Quote
supergoga Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Zaraz napiszę do niej. Niech sprawdzi. Quote
supergoga Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Jeszcze nie. Ale dzisiaj wet ustali, już idą do niego. Jak tylko się dowiem, napiszę. I nie wiem, co z nią zrobić. W schronisku - ślad po niej zaginie niebawem i nawet nie będzie wiadomo kto wziął i na co. Szkoda jej, sunia ze świetną psychiką. No totalna załamka. Nie wiem tez, czy robić ogłoszenia. Skoro nie mam wiele czasu i w przyszłym tygodniu traci dom tymczasowy. Quote
supergoga Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Sunia nie ma chipa, ma około 1,5 roku i właśnie ma pierwszą cieczke. Pani Ania, która opiekuje się psicą zalogowała się na dogomanii i myślę że sama napisze nam o suni. KOniecznie potrzebujemy dla sunieczki domku. Doddy - czy możesz ją umieścić gdzieś w swoich stronach astkowych. Proszę!!!:oops: Quote
nika28 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Ona jest cudna, a jakie ma piękne umaszczenie... :-( Quote
majqa Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 :-o :-o :-o Zniknął mój wcześniejszy post. Mniejsza. Dobrze, że Pani, opiekunka suni, tu wejdzie. Hm...Marzę, by udało się dać małej troszkę więcej czasu niż do przyszłego tygodnia. :-( Wtedy ma sens robienie ogłoszeń. Z adopcją pit bulla, dobrą adopcją, zawsze jest problem (mit psa killera). Czas do przyszłego tygodnia to jak odroczony wyrok. Schronisko sunię zniszczy...:-( Supergogo, daj cynk Isadorze7 o suni. Robiła aukcje dla Pixie z mojego podpisu i Perry. Może miała, poza cegiełkami, jakiś odzew chętnych domków, godnych rozważenia? Pixie nie jest jeszcze do adopcji (w trakcie leczenia) ale źle by było gdyby domek przepadł. Quote
GoniaP Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Pani Ania dzwoniła do mnie w jej sprawie, ale nie mogłam Jej pomóc...:-( Zastanawiam się , bo na forum amstaff - pit bull są dwa wątki dotyczące tej suni... W jednym z nich napisano, że już jest w nowym domu. Czy to prawda? Quote
majqa Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Łooo matko. :-o Mam nadzieję, że to jakieś niedomówienie. Quote
supergoga Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Sunia nadal szuka domu. Niestety nie znalazła go dotąd. Nie wiem skąd te wieści. Pani Ania pisała do mnie przed chwilą. Mamy trochę czasu więcej, Pani Ania załatwiła sobie mozliwość przebywania z 3 psami w miejscu które się do tego nadaje. Ale trzeba szukać. Do Isadory napiszę zaraz. Dziękuję. Quote
Isadora7 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Zainteresowanie Pixie i Perry jest bardzo duże. Niestetynie było zapytań adopcyjnych (nie liczę zapytań od idiotów). Ale będę miała na uwadze. Quote
a.s Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 dzięki za rozkręcenie tematu ale udało mi sie zorganizować miejsce (dom za miastem) gdzie będe mogła być z trzema psami.Poszukuje oczywiście dalej chętnego do adopcji ale już nie muszę tego robić tak nerwowo.Weterynarz potwierdził to co zaproponowali w schronisku a mianowicie ze jest to mieszanka amstaffa z staffordem bo ja też myślałam ze to może być rednos. jestem również w Grupie 3 Staffordshire Bull Terrier i tam zapytałam gdzie można jeszcze uderzyć w poszukiwaniu odpowiedniego opiekuna. Quote
majqa Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 W związku z zupełnie innym bullkiem ale dostałam taki namiar mailowy: amstaff@civ.pl Proszę napisać na ten adres z prośbą o pomoc w znalezieniu domku (koniecznie opis suni i fotki). Quote
supergoga Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Witaj a.s. - napisz prosze na namiar podany przez Majqę - bo najwięcej wiesz o suni. A swoją drogą - nie wiem, czy nasi weci i schroniskowcy nie kojarzą ras, czy my się znamy coraz mniej. Może... Ważne że szukamy dobrego domku. Quote
majqa Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Pani Aniu, proszę w jednym poście zrobić zbiorówkę info o suni (coś mi się przywiesza z dogo, może wirus na kompie, co któryś post nie wchodzi i strony otwierają się długo), rzeczy ważnych, które przyjdą Pani do głowy. Zrobię jej tekst ogłoszeniowy i piorunem ogłaszamy. Jeszcze raz wypunktuję pewne rzeczy (może coś mi umknęło?): imię wiek zachowanie - wobec innych psów, ludzi; może miała Pani szansę zaobserować, jak reaguje na koty; zachowanie w domu, sygnalizowanie potrzeb, posłuszeństwo, chodzenie na smyczy, pozwalanie na zabiegi pielęgnacyjne, znoszenie jazdy autem etc.etc. zdrówko wreszcie dane kontaktowe do ogłoszenia - Pani imię, kom. mail Isadorko, wiesz, co mi będzie potrzebne...fotki w skali mikro... Plizzz...nie wywdzięczę Ci się pewno jeszcze przez ładnych parę wcieleń. Quote
a.s Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 dzięki za adres, opisałam sunie i załączyłam zdjęcia Quote
a.s Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 weterynarz nie wykluczał ze to może być mieszanka z rednosem tylko ja myślałam ze to jest "czysty" rednos ale ja sie nie orientuje w tej grupie psów rozpoznawałam tylko po zdjęciach w necie i początkowo myślałam ze jest to amerykański pitt bull terrier;) Quote
majqa Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Pani Aniu, proszę zerknąć stronę wcześniej, na moją prośbę, o ile życzy Pani sobie pomocy w ogłoszeniach. Jeśli nie i zechce Pani sama ogłaszać sunię służę, w razie potrzeby, zestawem stron ogłoszeniowych. Pzdr. Quote
a.s Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 wiek: około 1,5 roku prawdopodobnie teraz dostała pierwszej cieczki, stan zdrowia:Bardzo dobry,suczka jest zadbana, profilaktycznie dostała tabletki na odrobaczenie a o zaszczepieniu trzeba będzie pomyśleć po zakończeniu cieczki zachowanie:bardzo ufna,nowych ludzi wita z ciekawością i odrazu chce być głaskana, mogę z nią spokojne podchodzić zarówno do suk jak i samców;pozwala sobie zabierać jedzenie,zabawki;na razie nie zauważyłam żadnych fobii (nie boi sie parasoli,szeleszczących worków,nietypowych odgłosów),nie goni ptaków ale koty tak. chodzenie na smyczy:jeżeli w pobliżu jest pies do zabawy to ciągnie,i jak widzi kota tez ciągnie ale jest to pies szybko uczący sie który potrafi sie podporządkować. Z moich skromnych obserwacji wynika ze była trzymana w domu (wie ze na tapczanie jest najwygodniej),która potrzebuje człowieka,głaskania,przytulania,zabawy, Wizyta u weterynarz pokazała ze jest ciekawa nowych sytuacji i miejsc (lekarz badał ja bez kagańca,pozwalała na sprawdzanie sobie zębów,uszu itd.) mój e-mail aniasiemaszko@tlen.pl tel.kom. 508 45 25 20 Quote
majqa Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 O to szło! ;) Zrobię tekst i wrzucę go na wątek. Mam nadzieję, że ktoś się przyłączy i pomoże w ogłaszaniu. W osobnym poście zrobię zestaw linków do ogłoszeń. Supergogo, zmodyfikuj może tytuł na np. Młoda pit bullka - Poznań. DT/ DS, ogłoszenia - POMOCY! ... coś w tym stylu byle zawierało prośbę o pomoc w domkach i ogłoszeniach. Quote
Recommended Posts