Zofia.Sasza Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Pretensja to była dopiero jak mu nie pozwoliłam prowadzić, zmieniać biegów i zakazałam gryźć lusterko wsteczne :evil_lol: Jak tylko stawaliśmy w korku, Velvet rozpoczynał spacer po samochodzie. Samochód jest mały, a on duży. Ja, kurka, myślałam, że żywi do tej Emir nie dojedziemy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Jak mogłaś mu nie pozwolić choćby na moment poprowadzić! :shake: Quote
Zofia.Sasza Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Wiesz, tam są straszne koleiny, mógłby jednakowoż nie dać rady ;) Quote
siekowa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 [SIZE=2]Cudowny Velvet[SIZE=2] :loveu:[SIZE=2] i super zdjęcia :) Serio nie można odwiedzać psów? :shocked!: Quote
Zofia.Sasza Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Chyba, że się chce adoptować. Są tam przecież wolontariusze, a azyl to w końcu nie ZOO. Każdy psiak myślałby, że przyszliśmy po niego, a potem - rozczarowanie :-( Lepiej im tego oszczędzić... Od mojej koleżanki Ani dostałam na Velvecika 20 par cudnych kolczyków na srebrnych zawieszkach (własnej roboty). :loveu: Jak je pofotografuję i rozkminię jak zrobić bazarek pójdą - mam nadzieję - do ludzi. Jeśli ktoś wie, jak się to robi - będę wdzięczna za info na pw! Quote
izzie1983 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Jak kolczyki to ja pewnie połowę wykupię :evil_lol: Takie małe czy wiszące? Quote
Bachnach Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 zofia&sasza napisał(a):No i Velvet już nie mój :shake: Ale za to w dobrych rękach :multi: Nie bardzo chciał się rozstawać z miłymi paniami na SGGW. Jak brałam rachunek (nawiasem mówiąc licznik wybił 623 PLN) zaglądał na ladę w rejestracji, czy aby wszystko dobrze policzone. Potem był mały spacerek po campusie: Spójrzcie na ten pychol! Nie ten sam pies... Do czego służy smycz? To proste: DO SZARRRRPANIA! Ostatni rzut oka na Klinikę Małych (?) Zwierząt I znowu mnie wepchnęli do samochodu :shake: Biała plama u góry zdjęcia jest wynikiem polizania przez naszego bohatera filtru UV :mad: Zofia , fakt ze ja po piwie jestem ale :jumpie: Quote
Zofia.Sasza Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Wydarłam z SGGW informację o wynikach badań. Nie ma nużeńca i świerzbowca w zeskrobinie, za to w badaniu mikrobiologicznym strzępki grzyba :shake: Czyli chyba to jednak grzybica, tak jak u Szansy... Dzięki kochanej Selendze już wkrótce powstanie bazarek z kolczykami. Muszę je tylko obfocić, co zrobię w sobotę (muszę mieć światło, bo studia i stołu bezcieniowego niet, niestety) Ciekawa jestem jak się Velvecik u Emir sprawuje... Wyślę potem pw, bo nie chcę przeszkadzać. Quote
j3nny Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 to pewnie wiekszosc psiakow z Krezla bedzie miec grzyba :shake: Quote
majqa Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 zofia&sasza napisał(a):(...) Nie ma nużeńca i świerzbowca w zeskrobinie, za to w badaniu mikrobiologicznym strzępki grzyba :shake: (...). Dobre i to, że nie ma tamtych cholerstw. Quote
Belula Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 majqa napisał(a):Dobre i to, że nie ma tamtych cholerstw. O welwecie myślę nie od dziś, mam inne psy i koty i dzieciaki, ale, jak go się trochę podleczy, to będę mieć go na uwadze. Chodzi o tydzień, dwa nie za pół roku :) Wyprowadziłabym go na "człowieka"! Chyba, że do tego czasu ktoś inny go zechce, jak nie, to jestem. Hawk! Quote
Zofia.Sasza Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 W kwestii adpocji Velvecika trzeba kontaktować się z Emir. Oczywiscie jeśli ktoś jest bardzo, bardzo odważny :evil_lol: Quote
majqa Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 zofia&sasza napisał(a):W kwestii adpocji Velvecika trzeba kontaktować się z Emir. Oczywiscie jeśli ktoś jest bardzo, bardzo odważny :evil_lol: Błahahahaaaaaaaaaa !!! Udało Ci się !!! :evil_lol: Quote
Belula Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 zofia&sasza napisał(a):W kwestii adpocji Velvecika trzeba kontaktować się z Emir. Oczywiscie jeśli ktoś jest bardzo, bardzo odważny :evil_lol: No i "zatkałyście" wątek! Pięknie! oj, życie, życie.... Odblokować mi tu natychmiast!! Quote
majqa Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Blokada zdjęta !!!!!!!! Velvet na sam top !!! :razz: Quote
ARKA Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 :roll: a kto tu zablokowal Velveta?:cool3: Chlopak potrzebuje swojego pana a od blokad jest Lepper:evil_lol: Quote
Belula Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 No i znowu cisza! Ale może jakies zdjątko Welweta? Coś o leczeniu, jak idzie? No i co z adopcją??? Cisza???? No nie!! Quote
Zofia.Sasza Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 No to wie tylko Emir. Puściłam jej pw z prośbą o informacje. Pewnie odpowie jak znajdzie wolną chwilkę. Quote
Zofia.Sasza Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Super! Miło go widzieć w tak dobrej formie! A smycz oczywiście odgryzł, co?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
izzie1983 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Wypiękniał chłopak. Zupełnie inny pies. Quote
Zofia.Sasza Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Ten sam, ten sam... Przecie przegryzł smycz :evil_lol: Quote
Ania W Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Smycz ogryzł on albo jakiś przyjaciel boksowy ;) On nie był na niej uwiązany -nowe psy w fundacji(zwłaszcza większe) mają często przyczepiane smycze, które służą jako tzw. lonże, łatwiej wtedy wyłapać takiego delikwenta kiedy biega po terenie i odmawia współpracy np. nadeptując na smycz. To także bardzo pomaga w przypadku spięcia. Velvecik jest bardzo przyjacielski i kontaktowy. Poza tym to bardzo energiczny pies. Fajny jest. Jak odrośnie to jeszcze będzie piękny....czyli ideał ;) Quote
Zofia.Sasza Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Dzięki Aniu za wieści. Jak znam Velveta - sam se odgryzł. Przez te kilka dni kiedy miałam z nim kontakt załatwił 3 smycze :evil_lol:. Teraz będę Cię nieustannie męczyć o nowinki o cielaczku - bądź na to przygotowana ;) Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Zosiu, czy tekst mój lub czyjkolwiek inny został wykorzystany i allegro dla Velveta doszło do skutku? Pewno przeoczyłam jakiś wpis na wątku. Quote
Recommended Posts