Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, te sto złotych potrzeba tylko na razie. Psiak jest intensywnie badany i stąd koszty. Jak się stwierdzi, co mu jest i ustawi leczenie koszty spadną. A tytuł zmieniłam, bo mi mówili, że tamten za mało dramatyczny jest... Zaraz dzwonię i będzie info o stanie pacjenta ;)

Posted

Miło mi donieść, że wyniki badania krwi Velveta są absolutnie w normie! I teraz trzeba mooocno trzymać kciuki, żeby skórne zmiany okazały się wynikiem grzybicy, a nie nużycy. Nie ukrywajmy, że pewnie ta nużyca jest, ale może... może...

Posted

Przed chwilą dzwoniła Emir. Po zakończeniu dignozowania Black Velvet pojedzie do nich! :loveu: Ulżyło mi niesamowicie, bo wizja odstawienia go w tym stanie do zwykłego schroniska totalnie mi nie odpowiadała. No i to blisko Warszawy, więc będzie można go odwiedzać :multi:

Posted

[quote name='zofia&sasza']Przed chwilą dzwoniła Emir. Po zakończeniu dignozowania Black Velvet pojedzie do nich! :loveu: Ulżyło mi niesamowicie, bo wizja odstawienia go w tym stanie do zwykłego schroniska totalnie mi nie odpowiadała. No i to blisko Warszawy, więc będzie można go odwiedzać :multi:

Wspaniale!!:multi::multi: To jak tylko zacznę chodzić to go odwiedzę z pewnością! :multi:

Posted

[quote name='zofia&sasza']Ale kasę trzeba zbierać dalej. Z pustego, to i Emir nie naleje ;)

Zbieramy. Bazarek juz ruszył- ogłaszajcie. oby jak najwiecej chetnych było :)
Jak wrócę na swoje smieci to wystawię juz z własnych rzeczy i wszystko pojdzie na Velveta :)

Posted

Miło mi donieść, że otrzymałam dla Velveta pierwszą wpłatę - 100 PLN wpłaciła Marta, moja koleżanka z pracy :multi: Zaraz przeleję to na konto. Postanowiłam też kupić Velvetowi "obrożę szczęścia". W przypadku "sforowego" trzyłapka Liska podziałała bez pudła. Założyłam mu, a na drygi dzień Lisio odmeldował się do DS! Oby i Velvetowi przyniosła szczęście...
Ja teraz znikam z netu do poniedziałku. Jakby co, mój telefon jest w pierwszym poście.

Posted

Zosiu, jak tylko będzie wiadomo, co wyszło ze skórą Velveta, wrzucaj.
Czy coś mu jeszcze dolega?
W jakim, pi razy drzwi, jest wieku?
Wiadomo cokolwiek jak długo był w tamtym cyrku?
Na kogo podawać kontakt - imię, kom. mail (bo mail zdecydowanie się przyda, a w 1 poście podajesz tylko kom.)
Jakie podawać, docelowo, miejsce pobytu? W-wa, schronisko EMIR?

Posted

Zofia przekazuje, że poza skórą piesek jest prawdopodobnie zdrowy, ma około roku, a w Krężelu mógł być od urodzenia (tam było parę podobnych do niego piesków). Co do miejsca pobytu to jeszcze nie wiadomo co wpisać ;) Zofia mówiła, żeby wykorzystać też tekst jaki został wysłany i ma być umieszczony na stronie o psach uratowanych z Krężela. Tyle wiem :)

Posted

[quote name='izzie1983'](...) Zofia mówiła, żeby wykorzystać też tekst jaki został wysłany i ma być umieszczony na stronie o psach uratowanych z Krężela. Tyle wiem :)
Jestem już po rozmowie z Zosią.
Dziękuję i Tobie Izzie za odpis.
Mam prośbę, bo o tym tekście Zosia nie wspomniała. Jeśli to nie kłopot, a śledzisz wiadomy wątek, bardzo proszę podeślij mi (jeśli ów tekst już jest) link z podaniem konkretnej strony tamtego wątku. Walczę z kompem i strony mi się przywieszają więc odszukanie tekstu to dla mnie droga przez mękę.

Posted

Ja tamtego wątku za bardzo nie czytam, ale postaram się pogrzebać. Tylko nie wiem, czy ten tekst jest już opublikowany na stronie, czy jest tylko w posiadaniu jej twórcy. No nic, idę szukać :)

Posted

izzie1983 napisał(a):
Zofia przekazuje, że poza skórą piesek jest prawdopodobnie zdrowy, ma około roku, a w Krężelu mógł być od urodzenia (tam było parę podobnych do niego piesków). Co do miejsca pobytu to jeszcze nie wiadomo co wpisać ;) Zofia mówiła, żeby wykorzystać też tekst jaki został wysłany i ma być umieszczony na stronie o psach uratowanych z Krężela. Tyle wiem :)

Rany boskie, przeczytałam cały watek od a do z - z postu na post ręce mi się trzęsły, czy aby nic Velvetowi nie będzie. Gdzie w chwili obecnej przesłac pieniądze na Velveta-do Strazy dla zwierząt, czy emira:cool2::cool2:

Posted

Zosia i to dziś wieczorem, mówiła mi, że dane do wpłaty to Straż.
Jednakże...może mimo wszystko warto chwilkę poczekać na Zosię i jej wpis potwierdzający.
Głowa do góry. Ten psiak wyjdzie z tego. Piekiełko już za nim. Młody organizm przy odpowiednim leczeniu, opiece i diecie podoła wyzwaniu.

Posted

izzie1983 napisał(a):
MaBo a skąd wiesz czy Zofia nie wspomaga psiaków finansowo itp? Może po prostu o tym nie pisze, bo nie robi tego, żeby się potem na forum chwalić. Każdy pomaga jak może. Ja na przykład nie mogę dać tymczasu temu psu, ani żadnemu innemu, chociaż bardzo bym chciała, jedną z dwóch rzeczy, jakie w tej chwili mogę zrobić jest właśnie to "hopanie", które tak Cię śmieszy.

Nie wiem, co takiego śmiesznego jest w "hopaniu", przypuszczam że nie tylko ja trafiłam na wątek Black Velveta przez "hopanie". Ale czasem ktoś lubi byc taki ok, ale niezbyt wylewny.

Posted

majqa napisał(a):
Jednakże...może mimo wszystko warto chwilkę poczekać na Zosię i jej wpis potwierdzający.
Głowa do góry. Ten psiak wyjdzie z tego. Piekiełko już za nim. Młody organizm przy odpowiednim leczeniu, opiece i diecie podoła wyzwaniu.

Dzięki majga - fajne z was ludzie.:loveu:

Posted

Bambino napisał(a):
Dzięki majga - fajne z was ludzie.:loveu:

Wyłącznie takiej wersji należy się trzymać! :evil_lol: :loveu: ;) Juterkiem tekścik dla niuńka będzie gotowy (zwalczę tylko gorączkę i ból głowy, bo mi się zwoje mózgowe palą).

Posted

majqa napisał(a):

Zofia może być na wątku dopiero w poniedziałek, bo w domu nie ma netu, więc trochę niestety poczekamy :(

Posted

izzie1983 napisał(a):
Zofia przekazuje, że poza skórą piesek jest prawdopodobnie zdrowy, ma około roku, a w Krężelu mógł być od urodzenia

Nie sadze aby Velevet byl tam od urodzenia. Tam nikt psami jako takimi sie nie zajmowal, jak wiadomo-czasami micha i woda i koniec. Gdyby sie tam urodzil bylby dzikim psem. Velvet jest bardzo zywioly, przyjazny pies do ludzi, moim zdaniem moze miec ok. 10 m-c, taki duzy mlodzieniec, chyba ze sie myle, co do wieku.