Zofia.Sasza Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Velvecik przebywa obecnie w szpitalu SGGW (oddział zakaźny). Zajechaliśmy tam z fasonem, bo psiur uznał za stosowne podróżować obejmując mnie łapami za szyję :evil_lol:. Tę upojną woń będę pamiętać do końca życia... Pod kliniką spotkaliśmy ekipę z Psiego Anioła (suka w jeszcze gorszym stanie niż BV i dwa szczeniorki z podejrzeniem wirusówki), tak że mieliśmy raczej mocne wejście. Pani doktor - fakt że młoda - stwierdziła, że czegoś takiego w życiu nie widziała. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że Velvet ma i grzybicę, i nużycę i zapalenie skóry :shake: Dzisiaj będzie miał wykonane badania. O wynikach poinformuję, jak tylko je dostanę. Prognozowane wydatki (do soboty włącznie) wyglądają tak: - Badania laboratoryjne (morfologia, zeskrobina) - 63 PLN - Leki&robocizna - 300 PLN - Hospitalizacja - 4x40 PLN = 160 PLN Razem - 523 PLN (Ta kwota może ulec zmianie) Jeśli nie będzie wsparcia finansowego - wytrzymam (z trudem) do poniedziałku. Oczywiście rozsyłam wici po znajomych, ale proszę też Was o pomoc w gromadzeniu funduszy (konto Straży dla Zwierząt jest w pierwszym poście)! Na koniec chciałabym gorąco podziękować koledze z Psiego Anioła za podciągnięcie tego, co mi opadło :evil_lol:. Quote
Wyjątek Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Zofia&Sasza w moim podpisie adres do bazarku dla Velveta :) Przyda się? ;) Pieniądze na pewo nie będą do poniedziałku, ale na późniejsze wydatki lub zwrot poniesionych przez Ciebie kosztów czy coś podobnego :roll: p.s. Czy moge sobie tak wybrać jednego psa z Krężęla 'pod opiekę'? Jak będę wpłacać te pieniądze z bazarku to chciałabym aby cała ta kwota była na tego jednego psa. To mozliwe? Quote
Zofia.Sasza Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Dzięki Wyjątek. Na głównym wątku Krężela Emir pisała, że darczyńca może wybrać psa, któremu chce pomóc. Tak uzgodniło grono kierownicze. ;) Quote
izzie1983 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Z tym pierwszym rzutem oka na Velveta to masakra. Najgorsze jest to, że weci z SGGW mają dobre oczy... Oby się jednak okazało, że jest lepiej. P.S. Co Ci opadło? :evil_lol: Quote
Zofia.Sasza Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Niestety nie. Ja mam w tyrce poblokowane, więc nie mogę :shake: Jakby co, to zwracam koszty. Mnie już i tak wszystko jedno :evil_lol: Quote
izzie1983 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Ile takie allegro kosztuje? Jak facet wróci to może zrobimy, bo ja nie umiem :oops: Mogę mu fundnąć wyróżnione, jeśli z mojego konta jest taka opcja, ale to dopiero koło 18. Daj znać Zofio jaki tekst umieścić i zdjęcia. Quote
Lulka Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 zofia&sasza - kochana poniewaz masz teraz pod opieką Velveta nie wplacaj na Slodziaka bez łapy, na ten czas mamy wszystko oplacone, tak wiec przeznacz te pieniadze na Velveta ;) Quote
Zofia.Sasza Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Lulka - jakby było można wyrównać w październiku, będę Wam dozgonnie wdzięczna. Mam nadzieję, że ktoś to jednak dofinansuje, ale pewności nie mam. Nie chcę dzwonić do Grześka i Emir, bo są na pewno skrajnie zalatani. Gamoń - ten psiurek ze zdjęcia to raczej nie Velvet. On jest całkiem czarny, a ten ma taki beżowy rzucik. A skąd ten pies? Izzie ja dziś wieczorkiem coś spłodzę i Ci wyślę, teraz nie dam rady. Jutro postaram się odwiedzić chłopaka. A przed 17.00 zadzwonię i spytam, czy są wyniki badań. Wyróżnione allegro chyba 12 zeta Quote
izzie1983 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Jasne. Mogę zrobić jutro, a dziś się tylko zorientuję jak to wszystko wygląda. Quote
Zofia.Sasza Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Dzięki. Dzwoniła miła osoba z propozycją datku na Velveta. Oby więcej takich. Zaraz dzwonię na SGGW. Quote
Zofia.Sasza Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Próbki pobrane. Inkubują się. Wyniki posiewu powinny być po weekendzie. Jutro rano mam dzwonić do doktora, który powie mi więcej. Trzymajcie kciuki kochani! Quote
Cockermaniaczka Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 trzymamy kciuki i lapki za psiaka:p Quote
bonsai_88 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 trzymam kciuki, żeby to było "tylko" jakieś uczulenie ;) Quote
Wyjątek Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Co oznacza zmiana tytuły wątku? Potrzebne 100zł dziennie? O co chodzi? Przeraziłam się!:shake: Quote
izzie1983 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Zofia będzie dopiero jutro to powinna koło 9 napisać. Teraz nie ma dostępu do netu. Quote
agusiazet Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 100 zł za dzień, cholera strasznie dużo. To chyba leczenie i utrzymanie. We wrześniu niestety nie wyrobię już nic, szkoła. POMOCY!!! Quote
Recommended Posts