Ewa i flatki Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Na kilku wątkach obserwuję takie sytuacje, ze nagle ktos wyskakuje jak Filip z konopi i drąży temat, judzi i atakuje :mad: Zreszta ja też, gdybym coś namieszała, to chciałabym się dowiedzieć, co ludzie o tym sądzą i czego mam się obawiać :razz: Quote
Belula Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Znalazłam sunię, która była w schronisku w Elblągu. W jakim stanie ją stamtąd "wyrwano" zobaczcie na wątku, daję link już ze stroną, gdzie jest opisana. i są fotki. Dobrze, że to już przeszłość. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111759 Quote
Charly Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 mnie ten watek prowadzi do schroniska w lomiankach;) Quote
enia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 [quote name='Belula']Znalazłam sunię, która była w schronisku w Elblągu. W jakim stanie ją stamtąd "wyrwano" zobaczcie na wątku, daję link już ze stroną, gdzie jest opisana. i są fotki. Dobrze, że to już przeszłość. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111759[/quotemnie mnie tez Lomianki sie otwieraja... co do stanu psow ze schronu to moge poświadczyć Nutka -moja tymczasowiczka byla zagłodzona, z glutem i wysoką temperaturą,lekarka nie mogła jej zastrzyku zrobić bo wszędzie sterczały kości, stękała jak stary człowiek , na jedzenie sie rzucała, ważyła niecałe 4 kg.......:-( Quote
basia0607 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Czytam to wszystko z zaciekawieniem ! mam swoje dowody ale piszcie proszę , wszystko może sie przydać. Osoby odpowiedzialne za to schronisko probują mi tlumaczyć , że czepiam się wszystkiego i wszystkich bo przecież psy tam mają tak dobrze a do pani kier. wyciagają przez kraty łapki, czyli lubia ją. Przecież gdyby jej nie lubily zachowywały by się inaczej !!Ja odpowiedzialam , że one bedą wyciągać lapki nawet do osoby, ktora niesie im śmierć aby tylko z tamtad wyszly. Nie mam skanera aby skopiować pismo TOZu, zarzucajace mi szkalowanie dobrej opinii temu schronisku. Na samą mysl cisnienie mi sie podnosi. Jadę szukać po wsi mamy suczki wczoraj wyrzuconej z maleństwem. ponoć suczka mini a jej dziecko maleńkie niewiele ponad miesięczne drecze za nią po wiosce. Trzymajcie kciuki ! Quote
Belula Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Charly napisał(a):mnie ten watek prowadzi do schroniska w lomiankach;) Dokładnie, i mają tam suczkę Effi, jest na tej stronie, do której prowadzi link trzecia od góry. Quote
Charly Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 wiem, ze nie powinnam tego pisac, sama sobie nawarzylam..jednak...w piątek pies z Elblaga jedzie do Warszawy....i w piątek mija kwarantanna Pinia----------------------------------------------------------------- Quote
mru Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Charly napisał(a):wiem, ze nie powinnam tego pisac, sama sobie nawarzylam..jednak...w piątek pies z Elblaga jedzie do Warszawy....i w piątek mija kwarantanna Pinia hmm... nie wiem, czy rozumiem:confused::hmmmm: Quote
Charly Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 gdyby żyl, to by tez pojechał:-(, bo akurat kwarantana się kończy i od razu jest transport. wiem to niczego nie zmienia, ale jak się dowiedzialam o tym, ze w piątek ide do schronu wyadoptowac innego psa, który jedzie do Warszawy to pomyslalam, ze Pinio też moglby przeciez jechać to:-( Quote
mru Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 czyli dobrze zrozumiałam niektóre psy tyle czekają a on na już miał domek :shake: życie jest tak tragicznie przewrotne a do tego... nie wiadomo jak to było... :glaszcze: Quote
Belula Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Biedny Pinio.... Wiecie, że ciągle o nim myślę... Tak strasznie żałuję.... Jak go nazwałaś? Pyrtuś? O mamo! Czasami nie daję rady..... nie daję..... Quote
Jagoda1 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 basia0607 napisał(a):Na dniach ma być ogloszony konkurs na prowadzenie tego schroniska. Konkurs jest zorganizowany na naszą prośbę/ nie bylo go od 12 lat ?/ My do niego przystepujemu co jest wszystkim wiadome. Ostatnio w gazecie regonalnej była ta sprawa opisana. Jeżeli wszystko uda nam sie tak jak planujemy zrobimy wszystko aby psom z tego strasznego miejsca wreszcie zaświecilo śłońce. Jezeli kierowniczka zacznie coś kombinowac aby zostać na tym stanowisku wówczas wytoczę jej sprawe ! Myslę , że komkurs jest celowo przeciagany aby ta pani mogla wyprowadzić swoje zaniedbania / dokumenty !!!/ Cały czas trzymam kciuki za zmiany w elbląskim schronisku. Quote
Belula Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 No właśnie, jestem ciekawa.. Bo jak powiedziałam, nie podaruję Pinia. Tyle psiaków znalazło u mnie DT, albo DS.... A On? Już mu przygotowałam kocyk.... A Charly?? Już nie wiem, kogo bardziej mi szkoda... Pinia, czy jej.... Quote
Charly Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 przyznam, ze chcialam zapomniec. Ale dzis zniknąl inny chory pies gotowy do adopcji. Tym razem Rybc!. Więc idziemy jutro do gazety. Przyznam ,ze obawiałam się tego- wlasnie z powodu zwierząt. Ale ma rację Rybc!a mówiąc, że i tak nic nie mamy, to i nic nie stracimy. To fakt- zero wspolpracy, celowe błedne informacje.... Quote
Ewa i flatki Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Wrrr,smutna wiadomość świadcząca o tym, że zle się dzieje w tym schronie, faktycznie - nic do stracenia, dużo do zyskania ... Quote
Belula Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Proszę o numer tel, i nazwisko "dowodzącej" w tym karcerze,. Może być na PW. Widzę, że psom bardziej nie da się zaszkodzić! A babsko niech zacznie czuć na karku mój śmierdzący oddech :P Nie dam spokoju, wszyscy nie mamy nic do stracenia. Quote
Charly Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 zaraz Ci podam na pw. I znikam bo idziemy do gazety. Trochę sie tego nazbieralo. Nawet nie wiedzialam jak sporo. Quote
Ewa i flatki Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Licze na efekty Waszej interwencji, moze nie natychmiastowe ale w bliskiej przyszlosci, czekam na wiesci, ewentualnie linki do lokalnej prasy. Quote
Charly Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Czuję się lepiej teraz. I mam nadzieję,z e cos sie zmieni. Jest dzis piękny wiosenny dzien. Biore to za dobry omen:) Oczywiscie jak bedziemy wiedziec co i jak kiedy wyjdzie podam linki Quote
Charly Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Belula masz skrzynke zapchaną;) Quote
Belula Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 No i?? Co słychać w schronie?? Opiszcie trochę.. Kiedy konkurs? Nie podaruję im Pinio! Żeby wiedzieli. Nigdy. Kto wie, czy nie będę w Elblągu niebawem. Lepiej, abym nie była! Quote
Recommended Posts