Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tez potwierdzam, tylko prosze o odpowiedź czy jak nie mam pojęcia jak zacząć, a mój pies zna dysk tylko ze zdjęcia to mogę się pojawić na tym seminarium??

Posted

wołk napisał(a):
Ja tez potwierdzam, tylko prosze o odpowiedź czy jak nie mam pojęcia jak zacząć, a mój pies zna dysk tylko ze zdjęcia to mogę się pojawić na tym seminarium??

Na pewno możesz;) W końcu kiedyś trzeba zacząć :) a najlepiej od razu zacząć dobrze i pod fachowym okiem. Tylko nie wiem jak z dyskami, pewnie trzeba mieć swoje. Dla wilczaka pewnie jawzy, bo chyba ma solidne kłapnięcie?

Posted

Urwis napisał(a):
Na pewno możesz;) W końcu kiedyś trzeba zacząć :) a najlepiej od razu zacząć dobrze i pod fachowym okiem. Tylko nie wiem jak z dyskami, pewnie trzeba mieć swoje. Dla wilczaka pewnie jawzy, bo chyba ma solidne kłapnięcie?

tym razem to byłbym z suką kundelkowatą zdecydowanie mniejszą niż wilczak

Posted

hmm, to juz musiałabyś sam ocenic jaką ona ma potęgę chwytu i twardość pyska ;)
Ja planuję zrobić tak - wziąć Urwisa i softy szczeniaczkowe dla niego plus jednego jawza do ewentualnych technik, bo mam zupełnie inne odczucie w ręku jak rzucam małym softem a inne z jawzem.
Z tym, że Urwis jest słabym psem porównawczym, bo malutki i delikatny w sumie, gdybym mu rzuciła jawza i nie złapałby, to tak jakby kaloszem w pysk dostał. Jawzy mam dla bordera ale border musi poczekac w kolejce na swoje seminarium ;) Aczkolwiek sama bym chętnie popróbowała tym rzucać.

Możesz sobie zamówić, standardy, softy lub jawzy, to juz sam musisz wybrać, bo nie znam Twojego psa. Jawzy są fajne, trwałe z tym, ze troche cięższe i droższe ale może warto? no nie wiem, sam musisz zdecydować ale kup co najmniej 2 - to absolutne minimum (ja kupuję trójkami ale z dwoma tez się daje radę)

P.S. O momencik, w ogłoszeniu o poznańskim seminarium, też z Darkiem, jest info, ze Darek zapewnia dyski do ćwiczeń, a jak bedzie u nas?
Wołk, najlepiej napisz priwa do Darka, nick drado i przedstaw mu swoje dylematy, bo jeżeli dyski bedą to możesz róznych popróbowac i sprawdzić, które najlepiej leżą psu

Posted

Urwis napisał(a):
P.S. O momencik, w ogłoszeniu o poznańskim seminarium, też z Darkiem, jest info, ze Darek zapewnia dyski do ćwiczeń, a jak bedzie u nas?
Wołk, najlepiej napisz priwa do Darka, nick drado i przedstaw mu swoje dylematy, bo jeżeli dyski bedą to możesz róznych popróbowac i sprawdzić, które najlepiej leżą psu

AFAIR dyski dla ludzi byly zapewnione, ale dyski dla psow - we wlasnym zakresie.

Posted

Urwis napisał(a):
hmm, to juz musiałabyś sam ocenic jaką ona ma potęgę chwytu i twardość pyska ;)
Ja planuję zrobić tak - wziąć Urwisa i softy szczeniaczkowe dla niego plus jednego jawza do ewentualnych technik, bo mam zupełnie inne odczucie w ręku jak rzucam małym softem a inne z jawzem.

mi sie gorezj rzuca jawzem malym niz tym np z DCDC
a kazdy pies jest inny ja myslam ze CSy beda dobre dla hakera
bo maly piesek
ale jednak nie bo ulegly szybko zniszczeniu...

co do dyskow to nie wiem jak jest na seminarium napewno sa
ale czy dla ludzi i psow to nie wiem:roll:
ja na nasze seminarjum biore swoje dyski i tyle

• 2 weeks later...
Posted

Niestety Darek w tym roku juz nie ma wolnych terminow. W przyszlym roku jestesmy jedni z pierwszych na 'liscie oczekujacych', wiec na wiosne bedzie semi ;) Dopiero :(

Posted

Mi chodziło o to, że gdyby semi było np. w październiku, to Kubuś nie mógłby jeszcze uczestniczyć ze względu na kontuzję ;) Wtedy byłabym sama.

Ale fajnie, będą 2 pudle :) Owce górą! ;p