Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a teraz dla wszystkich wielbicieli modelingu i stylizacji :)

[SIZE=4]Szanowni Państwo,
chcielibyśmy wraz z Dudosławem zaprosić Państwa na wyprawę po "Kundelkowych" trendach fryzjerskich , lato 2009 ...

"NJU LUK FASZION DISAJN- KUNDELEK HAIR TRENDS - LATO 09 "

made by: Mistrz Sztuki Fryzjerskiej
stylizacja by : m & m
models: DUDOSłAW vel Dudi

Wszyscy kreatorzy mody zwracają się latem roku 2009 w kierunku nowego stylu.... Olśnił ich swoją gracją , prostotą a zarazem ekstrawagancją i olbrzymią dawką indywidualizmu. Po zapoznaniu się dokładniej z istotą oraz esencją tego wysublimowanego zjawiska, jednogłośnie styl ten został okrzyknięty kwintesencją hair trends. ;)

Wszystkie trendy owego luku , jakże odmienne od siebie, łączą się w idealną całość, ukazując wachlarz prostoty i łagodności, w której przemycane są odłamki zadziorności i elektryczności ( proszę tego ostatniego nie brać zbyt dosłownie:eviltong: ) . To co pozornie jawi się jako elementy nie do skoordynowania ... w opisywanym tutaj luku stanowią o bogactwie i kwintesencji absolutnej czystości formy, egzaltowanej poprzez temperamentność i burzliwość treści.

Przejdźmy zatem do wizualizacji opisywanego powyżej słownie stylu i jego trendów.... a styl ten to najbardziej gorące słowo na ustach wszystkich koneserów fryzjerskiej mody ...

Szanowni Państwo ....przed Państwem prezentacja nowego, idealnie absolutnego stylu okraszonego nazwą:

DUDLUK!!!!!

DUDLUK to to , co spędza sen z powiek ... i co sprawia ,że nie można przejść obok niego obojętnie.....!!!!

poznajmy zatem podstawowe trendy DUDLUKU wkomponowujące się z zasadę Armaniego " Im mniej, tym lepiej". ;)

1. POWRóT DO KORZENI CZYLI SZALONE PANKOWE LATA OSIEMDZIeSIąTE.

Powrót do klasyki od zawsze inspirował..
także i w tym przypadku DUDLUK nie mógł obok niej przejść bez echa, czerpiąc dla siebie wyidealizowane wzniosłości w połączeniu z nonszalancją i urokliwym zacięciem.
Jednym słowem : TOTALNA ZAWIADIACKOść, BłYSKOTLIWA BUNTOWNICZOść Z ELEMENTAMI IDEOLOGICZNEJ WOJWNICZOśCI, NIEODPARTY NICZYM CZAR I SWOBODA.

2.SWOBODA I TAJEMNICZOść.

Zestawienie wyrazistej intensywności ruchu z nieposkromioną witalnością tego trendu pokazuje kolejne oblicze stylu. ORYGINALNOŚĆ a zarazem SUBTELNOŚĆ łączą się w komplementarną całość z "DRAPIEŻNOŚCIĄ" i SILNĄ OSOBOWOŚCIĄ.
Zaczes grzywki pozostaje dowolny.;)
( tzn dowolność ta oscyluje pomiędzy lewością a prawością:eviltong:)

3.DELIKATNY SZYK.

Trend ten z pozoru wydaje się przynależeć do czystej klasyki. Nic bardziej mylnego . Motywem przewodnim są tu słoneczne refleksy odgarniętej na tył grzywki podkreślając miękkość i stylowość. To co odziera klasykę z jej klasyczności w tym wydaniu to DYNAMICZNOŚĆ i "DEMONICZNOŚĆ"
(akcent futurystyczny).

4. ANTY GEO- METRYSZON

Grzywka równej długości pozornie zaburza idealną prostotę. KOKIETERYJNOŚĆ i AWANGARDYZM ukazują tu swoje prawdziwe oblicza tworząc klimat emanującej z nich krainy CIEPŁA I ŁAGODNOŚCI.

5. WIATREM POWIANE

Szukając inspiracji znów powracamy do lat osiemdziesiatych . jednakże bez możliwości przełamywania konwenansów. To fryzura dla wszystkich , którzy nie lubią się wyróżniać z tłumu , stawiając na brak krzykliwości, ład i harmonię. Bazę dla tego trendu stanowią SŁODYCZ I SOCZYSTOŚĆ.

BO TAKI WŁASNIE JEST TEN NASZ DUDLUK!!!!
W CAŁEJ SWEJ JAKŻE UJMUJĄCEJ OKAZAŁOŚCI !!!! :loveu::loveu:

:bluepaw:

Posted

No padłam po prostu na pysk. :mdleje: :roflt: :roflt: :roflt:

Zaje2bisty opis nowego stylu Dudluka. :cool3: :lol:

Zdjęcia też wypasione.
Najbardziej podoba mi się Dudulek w wersji z irokezem. :loveu: :loveu: :loveu:

ewatr napisał(a):
Cudo sesja i opis trendów fryzjerskich :loveu::loveu::loveu: DUDUSIA !

Wszystko dodane do allegro niech cała polska podziwia :eviltong:

Właśnie miałam pisać, że dobrze by było dodać to do Allegro, bo zwraca uwagę. :cool3:

Posted

Nie zapeszając, po cichu mówię, że napisała do mnie Pani, prosząc o więcej informacji na temat Dudka... ;) Podałam już informacje Mati, a nuż coś z tego będzie? :)

Posted

psiulka napisał(a):
Nie zapeszając, po cichu mówię, że napisała do mnie Pani, prosząc o więcej informacji na temat Dudka... ;) Podałam już informacje Mati, a nuż coś z tego będzie? :)

To ja tak po cichutku zaciskam kciukaski. :kciuki: :kciuki:

Posted

Jaki biedak. Gdyby pani sié jednak nie zdecydowala, trzeba oddac go na szkolenie. Asiu, gdzie byl ten spaniel, u p. Tomka? Jakis pan dobrze spaniela wyszkolil z dogo, ale nie pamiétam kto to byl. :roll:

Posted

emilia2280 napisał(a):
Jaki biedak. Gdyby pani sié jednak nie zdecydowala, trzeba oddac go na szkolenie. Asiu, gdzie byl ten spaniel, u p. Tomka? Jakis pan dobrze spaniela wyszkolil z dogo, ale nie pamiétam kto to byl. :roll:

To był Pan Marek z Bogatyni koło Zgorzelca, prowadzi hotelik, jest szkoleniowcem.

Chyba 3 spanielki już u niego były.

Posted

gosiulaa napisał(a):
I co z tą Panią?

Napisałam do niej, spytała ile ma lat (a przecież to pisze na początku ogłoszenia!) i po odpowiedzi napisała tylko 'aha' i cisza. Pytałam jeszcze raz, ale później Pani zeszła z gg. Przed chwilą też napisałam i nadal nic. Ale jeszcze będę do niej pisać... :shake:

Posted

psiulka napisał(a):
Napisałam do niej, spytała ile ma lat (a przecież to pisze na początku ogłoszenia!) i po odpowiedzi napisała tylko 'aha' i cisza. Pytałam jeszcze raz, ale później Pani zeszła z gg. Przed chwilą też napisałam i nadal nic. Ale jeszcze będę do niej pisać... :shake:

ehhh...:roll:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
To był Pan Marek z Bogatyni koło Zgorzelca, prowadzi hotelik, jest szkoleniowcem.

Chyba 3 spanielki już u niego były.

Ha! o tym panu mowa. Moze warto przemyslec té kwestié bo widze ze chlopak nie ma szczéscia a i nie dziwota przy wieku i charakterku spaniela. Niestety nie ma tak wielu milosników, którzy kochajá spaniele bezwarunkowo :shake:

Posted

psiulka napisał(a):

czego mnie to nie dziwi :shake: zawsze tak jest :angryy:

Posted

emilia2280 napisał(a):
Ha! o tym panu mowa. Moze warto przemyslec té kwestié bo widze ze chlopak nie ma szczéscia a i nie dziwota przy wieku i charakterku spaniela. Niestety nie ma tak wielu milosników, którzy kochajá spaniele bezwarunkowo :shake:

Ale znów problemem jest kasa... :roll: