Asia & Ginger Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Napisała do mnie dziewczyna w sprawie Dudusia. Dziewczyna miała już spanielka, przeżył 13 lat, był wzięty z zabrzańskiego schroniska. Od dłuższego czasu nie ma psa w domu i powiedziała, że już dość, dłużej bez psa nie wytrzyma. :cool3: :p Zgadza się na wizytę przedadopcyjną, pytała o transport, jak się to załatwia, bo samochodu nie ma. Dałam jej namiary na schron i wolontariuszy, ma dzwonić. :cool3: :multi: Quote
Kaya93 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 O ja super:multi: czyli Duduś ma szanse:loveu: Quote
DogMaster Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Napisała do mnie dziewczyna w sprawie Dudusia. Dziewczyna miała już spanielka, przeżył 13 lat, był wzięty z zabrzańskiego schroniska. Od dłuższego czasu nie ma psa w domu i powiedziała, że już dość, dłużej bez psa nie wytrzyma. :cool3: :p Zgadza się na wizytę przedadopcyjną, pytała o transport, jak się to załatwia, bo samochodu nie ma. Dałam jej namiary na schron i wolontariuszy, ma dzwonić. :cool3: :multi: W końcu jakieś dobre wieści dla Dudusia :multi: Oby mu się udało :loveu: Quote
Paulina_mickey Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 O jaa ależ się cieszę!:multi::multi::multi: Oby coś wypaliło:loveu: A skąd miała namiary?Tak z ciekawości?:cool3: Quote
Asia & Ginger Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Paulina_mickey napisał(a):O jaa ależ się cieszę!:multi::multi::multi: Oby coś wypaliło:loveu: A skąd miała namiary?Tak z ciekawości?:cool3: Z Allegro. :p Już chyba 3 czy 4 raz wystawiałam Dudusia. ;) Tym razem musi się udać! Zaciskajcie kciuki! :kciuki: :kciuki: Quote
Kaya93 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Zaciskamy zaciskamy :kciuki: i czekamy na DOBRE wieści ;) Quote
Moniek193 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Duduś to śliczny pies musi mu sie udać:roll:;) Quote
ewatr Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Co do Dudusia to moga być pewne problemy z adopcja bo psiak niestety ale szczerzy zebiska juz prawie do wszystkich :-( . Nawet doświadczeni pracownicy maja problemy z okiełznaniem go . Jak sie ostatnio dowiedziałam Dudu poszedł do domu ale w tym samym dniu wrócił :placz: spokojnie wsiadł do samochodu , łasił sie do ludzi a w domu pokazał co potrafi :crazyeye: porostawiał wszystkich po kątach i ani nie mogli drgnac . Nazywajac rzeczy po imieniu gryzie i to nie żartuje......... .ogromnie mi przykro ale widzę duzy problem u Dudusia :-( Quote
Paulina_mickey Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 ewatr napisał(a):Co do Dudusia to moga być pewne problemy z adopcja bo psiak niestety ale szczerzy zebiska juz prawie do wszystkich :-( . Nawet doświadczeni pracownicy maja problemy z okiełznaniem go . Jak sie ostatnio dowiedziałam Dudu poszedł do domu ale w tym samym dniu wrócił :placz: spokojnie wsiadł do samochodu , łasił sie do ludzi a w domu pokazał co potrafi :crazyeye: porostawiał wszystkich po kątach i ani nie mogli drgnac . Nazywajac rzeczy po imieniu gryzie i to nie żartuje......... .ogromnie mi przykro ale widzę duzy problem u Dudusia :-(O nie...:placz: To niedobrze, to znaaacznie zmniejsza jego szanse na domek...:-( Quote
Asia & Ginger Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 ewatr napisał(a):Co do Dudusia to moga być pewne problemy z adopcja bo psiak niestety ale szczerzy zebiska juz prawie do wszystkich :-( . Nawet doświadczeni pracownicy maja problemy z okiełznaniem go . Jak sie ostatnio dowiedziałam Dudu poszedł do domu ale w tym samym dniu wrócił :placz: spokojnie wsiadł do samochodu , łasił sie do ludzi a w domu pokazał co potrafi :crazyeye: porostawiał wszystkich po kątach i ani nie mogli drgnac . Nazywajac rzeczy po imieniu gryzie i to nie żartuje......... .ogromnie mi przykro ale widzę duzy problem u Dudusia :-( To rzeczywiście nieciekawie... :shake: :placz: Quote
Kasieńka86 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Duduś nie wygłupiaj się. Co z Tobą będzie:shake: Quote
DogMaster Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Po prostu przyzwyczaił się do ludzi co się nim zajmują i tyle i nie chce u nowych zostać :shake: Quote
Kaya93 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Oj Duduś i co narobiłeś najlepszego:placz: my sie tak staramy.... w tej sytuacji nasz psina bedzie miał duży problem ze znalezianiem domku ehh:-(. Quote
Moniek193 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Jak pierwszy raz zobaczylam Dudka w schronsku poprostu go poglaskalam a on sie lasil i lasil. Nie moglam uwierzyc w slowa Ewatr ktora powiedziala ze ona moze chapnac:shake:A teraz jak to czytam to chyba musze zaczec inaczej na niego popatrzec:-(Oj Dudus Dudus i co teraz. Dlaczego Ty tak robisz?? Quote
Paulina_mickey Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Może po prostu poczuł,że może "rządzić" tymi ludźmi i próbował im pokazać, że to wg niego on jest górą...:roll: Strasznie mi przykro Dudusiu...:-( Quote
DogMaster Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 No jeżeli będzie się tak dalej zachowywał do ludzi to już nie będzie miał szans na domek :shake: Quote
Paulina_mickey Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 On po prostu potrzebuje kogoś doświadczonego. Może napiszcie dziewczyny w tytule,że mu potrzeba kogoś kto zna rasę i umie zapanować nad psem?:cool3: Quote
Moniek193 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Dudus wcale nie jest psem nad którym nie da sie zapanowac jest poprostu doswiadczony przez zycie, wie ze nie mozna do konca zaufac trzba go tego od poczatku nauczyc:loveu:Dudus taki domek gdzies jest ja w to wierze;) Quote
Kaya93 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Dokładnie, tu są potrzebni ludzie którzy potrafią obchodzić sie z pasami;). Przecież Duduś musi znależć domek, on jest taki śliczny:roll: Trzeba będzie informować każdego chętnego na Dudusia, bo takie sytuacje będą sie powtarzać i psiak będzie spowrotem lądował w schronisku:-( Quote
DogMaster Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Szkoda Dudusia a miał by już domek :eviltong: Quote
Paulina_mickey Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 DogMaster napisał(a):Szkoda Dudusia a miał by już domek :eviltong:Tu nie ma się z czego cieszyć... Trzeba szukac dalej.... Quote
Asia & Ginger Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Dziewczyna naprawdę chciałaby adoptować Dudusia, tylko najbardziej boi się właśnie gryzienia. Poza tym gdy dzwoniła do schronu, nie powiedziano jej, że psiak został adoptowany i zwrócony, ani że gryzie. Jej poprzedni psiak był uparty, ale nie agrasywny i właśnie boi się, że mogłaby sobie nieporadzić. I nie chce brać psa, tylko po to, żeby go znowu oddać. :shake: Mimo wszystko bardzo jej zależy na Dudusiu. Quote
DogMaster Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Dziewczyna naprawdę chciałaby adoptować Dudusia, tylko najbardziej boi się właśnie gryzienia. Poza tym gdy dzwoniła do schronu, nie powiedziano jej, że psiak został adoptowany i zwrócony, ani że gryzie. Jej poprzedni psiak był uparty, ale nie agrasywny i właśnie boi się, że mogłaby sobie nieporadzić. I nie chce brać psa, tylko po to, żeby go znowu oddać. :shake: Mimo wszystko bardzo jej zależy na Dudusiu. To może niech przyjdzie do schronu i niech trochę pobędzie z nim może się polubią:evil_lol: Quote
ewatr Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Dziewczyna naprawdę chciałaby adoptować Dudusia, tylko najbardziej boi się właśnie gryzienia. Poza tym gdy dzwoniła do schronu, nie powiedziano jej, że psiak został adoptowany i zwrócony, ani że gryzie. Z tego co wiem adopcja trwała kilka godzin ......... w tym samym dniu pies wrocił do schroniska ..nie można pozwolić aby sytuacja sie powtorzyła bo ten pies juz całkiem bedzie skołowany i nieufny do ludzi ...... Ja jak widać na zdjeciach znam Dudusia ktory wystawia koła do góry i łasi sie jak kot ale z relacji wiem ,że potrafi tez kłapać zebami .Co nie znaczy oczywiscie , że rzuca sie bez opamietania do gardła :shake: ;)ale fakt jest faktem ze robi cos czego pies robic w stosunku do cżłowieka nie powinien . Dlatego zawsze uważam ze potencjalny adoptujacy powinien byc uprzedzony o zachowaniach psa . Quote
Recommended Posts