eurydyka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Dobrze dla obu sun byloby miec oddzielne watki i aukcje sunia na dt u Isadory bedzie kilka dni w szpitaliku ale co potem? Quote
Isadora7 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 eurydyka napisał(a):Dobrze dla obu sun byloby miec oddzielne watki i aukcje sunia na dt u Isadory bedzie kilka dni w szpitaliku ale co potem? Ja jej zrobię aukcję, przecież nie zostawię jej na ulicy. Ale jak mówię robi sie pilne. Rambo w pokoju zamkniety, ja fizycznie daję jej rady znosić na szczanie. Jak wracam z pracy wchodzę w opary. Siedzę i sama płacze nad sunią. Tymczasy szybko do mnie lgnęły ale przywiązanie tej suczyny jest masakryczne. Ona dzisiaj w nocy płakała, autentycznie płakała z tęsknoty za mną pod drzwiami, musiałam wstawać i ją tulić. I tej błagalne o kawałek miłości oczy, czarowanie mnie, jak wchodzę ona bidula skacze, zaprasza do zabawy, jak zmywam naczynia ona kładzie sie moich nogach i mocno wtula aby nie wypuścić. Ja chyba nieprędko wezmę następnego tymczasa. Zbyt dużo mnie kosztuje ta sunia również w sensie psychicznym. Ona biedna jest pewna że to jej dom. Ona błaga mnie każdym ruchem, każdym spojrzeniem o głaska, o spojrzenie o buziaka. Jak się nad nią nachylam to ona główkę wyciąga i przymyka oczy abym ją cmoknęła w czółko. Żeby była mała to zostawiłabym ją. Nie wiem jak ją dzisiaj wykąpie ale coś może wymyślę. Quote
eurydyka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 sunia moze byc w lecznicy do niedzieli rana Quote
malagos Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Załozyłam Nesi wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10809951#post10809951 zapraszam tez na bazarek na szczeniaki spod koscioła... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119720 Quote
eurydyka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 rozmawialam dzis z osoba polecana przez Astroth, prawdopodobnie zabierze jakiegos jamniora z Wolomina ale raczej w weekend, bo teraz jest dosc daleko od Warszawy Quote
xxxx52 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 milosniczki "przegubowcow",prosze o pdpisanie petycji przeciw aktom babrzynstwa w Grecji na jamnikkach-u. Prosze podac e-mail to przesle do wklejenia na watku- Quote
Isadora7 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 xxxx52 napisał(a):milosniczki "przegubowcow",prosze o pdpisanie petycji przeciw aktom babrzynstwa w Grecji na jamnikkach-u. Prosze podac e-mail to przesle do wklejenia na watku- patyk@cad.pl Quote
Isadora7 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 xxxx52 napisał(a):przykro,ale nie moge przeslac na e-mail patyk@cad.pl Dlaczego? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
zulugula Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Na której stronie mogę znaleźć fotki psiaków? Odezwała się do mnie Pani ze śląska chetna zaadoptować jamnika (lub mix). Wie o warunkach adopcji. Nie ma możliwości dojechać po pieska do Warszawy. Pewnie chce go na już. Domek nie jest sprawdzony, ale chyba nie bedzie z tym problemu na terenie śląska... Quote
GrubbaRybba Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Znalazłam takie ogłoszenie na 4lapy.pl Szczenięta rasy:jamnikowaty/mieszaniec Kontakt:AgataCh tel. 0608375198 Dodatkowe informacje: Chetnie zapewnie cieply, przytulny i kochający dom malemu pieskow. Mlodemu, jamniczkopodobnemu lub bardziej "wymieszanemu", jej lub jemu :). Niestety mamy w domu alergika, wiec niestety nie mozemy sie przytulac do dlugowlosych pieszczochów (dlatego mozemy sie zaopiekowac tylko krotkowłosym psiuniem). Wiem z jaka odpowiedzialnością łaczy sie posiadanie psa - przez 15 lat czescia mojego domu byl nasz (moj i rodziców) ukochany jamnik - znajda. Agata woj. śląskie, Gliwice Może warto się skontaktować. Quote
kometa Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 zulugula napisał(a):Na której stronie mogę znaleźć fotki psiaków? Odezwała się do mnie Pani ze śląska chetna zaadoptować jamnika (lub mix). Wie o warunkach adopcji. Nie ma możliwości dojechać po pieska do Warszawy. Pewnie chce go na już. Domek nie jest sprawdzony, ale chyba nie bedzie z tym problemu na terenie śląska... na str 5 i 6 Quote
malagos Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 i co, dzwonił ktoś do tej pani ze Ślaska? Czy ja mogę? Quote
zulugula Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 To jest ta sama osoba. Dzisiaj z nią rozmawiałam. Bardzo fajni ludzie. Ze względu na odległość są zdecydowani jednak na pieska z Zabrzańskiego schronu. Jutro pewnie dowiem się czy decyzja już zapadła. Jeśli cos stanie na przeszkodzie, to na pewno będą chcieli zaadoptować któregoś z tych psiaczków. Dla nich nie ma znaczenia wygląd pieska lecz warunkiem jest krótka sierść. Będzie spał w ich łóżeczku (z alergikiem) ;) Powinien też być mały. Poprzedni psiak to był własnie jamnik. Quote
eurydyka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Morwie sie przydadza kciuki, dzis nie sterylizowano jej, jutro ja zbada poloznik z nieznanych mi wzgledow. Quote
eurydyka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 i malej by sie przydal oddzielny watek, jej wlasny a w ogole jej wlasny dom jest pilnie potrzebny, to jest dla niej najwazniejsze Quote
Isadora7 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 eurydyka napisał(a):i malej by sie przydal oddzielny watek, jej wlasny a w ogole jej wlasny dom jest pilnie potrzebny, to jest dla niej najwazniejsze No się by przydało, może jutro mi sie uda. Quote
Jo37 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Czy ktoś wie co z pozostałymi psiakami w schronie ? Quote
scarlet Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 n i co z tą długią babą - czy przypadkiem nie tworzy już kolejnej pseudo???? Quote
eurydyka Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 dzis widzialam Morwe z samego rana, ona jest przestraszona i czeka na sterylke, Isadora nie powinna ryzykowac swojego zdrowia dla suni, powinna odpoczac, pamietajmy ze ma wlasnego psiaka czy ktos moze sunie przejac w niedziele? Quote
scarlet Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Sorki, że zaśmiecam wątek, ale jak zwykle potrzebna pilna pomoc. Apeluję przede wszystkim do osób z województwa Lubelskiego. Dziewczyna przygarnęła sunię wraz z młodymi. 2 z nich udało się już znaleźć domy. Zostało 5 suczek. Ona zupełnie nie radzi sobie z taką ilością psów i jeżeli pomoc nie nadejdzie szybko zmuszona będzie oddać je do schronu!!!! Jutro z samego rańca biorę się za ogłoszenia. PILNIE SZUKAMY DT DLA MALUCHÓW SĄ PIĘKNE I NIE ZASŁUGUJĄ NA SCHRON – POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116358 Quote
eurydyka Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 z tego co sie orientuje Morwa juz po sterylce Quote
malagos Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 no i bardzo dobrze. Nesca na razie zbiera na swoja kasiorkę :p Quote
Recommended Posts