Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eurydyka napisał(a):
Dobrze dla obu sun byloby miec oddzielne watki i aukcje

sunia na dt u Isadory bedzie kilka dni w szpitaliku ale co potem?

Ja jej zrobię aukcję, przecież nie zostawię jej na ulicy. Ale jak mówię robi sie pilne. Rambo w pokoju zamkniety, ja fizycznie daję jej rady znosić na szczanie. Jak wracam z pracy wchodzę w opary. Siedzę i sama płacze nad sunią. Tymczasy szybko do mnie lgnęły ale przywiązanie tej suczyny jest masakryczne. Ona dzisiaj w nocy płakała, autentycznie płakała z tęsknoty za mną pod drzwiami, musiałam wstawać i ją tulić. I tej błagalne o kawałek miłości oczy, czarowanie mnie, jak wchodzę ona bidula skacze, zaprasza do zabawy, jak zmywam naczynia ona kładzie sie moich nogach i mocno wtula aby nie wypuścić.

Ja chyba nieprędko wezmę następnego tymczasa. Zbyt dużo mnie kosztuje ta sunia również w sensie psychicznym. Ona biedna jest pewna że to jej dom. Ona błaga mnie każdym ruchem, każdym spojrzeniem o głaska, o spojrzenie o buziaka. Jak się nad nią nachylam to ona główkę wyciąga i przymyka oczy abym ją cmoknęła w czółko. Żeby była mała to zostawiłabym ją. Nie wiem jak ją dzisiaj wykąpie ale coś może wymyślę.

Posted

Na której stronie mogę znaleźć fotki psiaków? Odezwała się do mnie Pani ze śląska chetna zaadoptować jamnika (lub mix). Wie o warunkach adopcji. Nie ma możliwości dojechać po pieska do Warszawy. Pewnie chce go na już.
Domek nie jest sprawdzony, ale chyba nie bedzie z tym problemu na terenie śląska...

Posted

Znalazłam takie ogłoszenie na 4lapy.pl

Szczenięta rasy:jamnikowaty/mieszaniec
Kontakt:
AgataCh tel. 0608375198
Dodatkowe informacje:
Chetnie zapewnie cieply, przytulny i kochający dom malemu pieskow. Mlodemu, jamniczkopodobnemu lub bardziej "wymieszanemu", jej lub jemu :). Niestety mamy w domu alergika, wiec niestety nie mozemy sie przytulac do dlugowlosych pieszczochów (dlatego mozemy sie zaopiekowac tylko krotkowłosym psiuniem).
Wiem z jaka odpowiedzialnością łaczy sie posiadanie psa - przez 15 lat czescia mojego domu byl nasz (moj i rodziców) ukochany jamnik - znajda.
Agata
woj. śląskie, Gliwice

Może warto się skontaktować.

Posted

zulugula napisał(a):
Na której stronie mogę znaleźć fotki psiaków? Odezwała się do mnie Pani ze śląska chetna zaadoptować jamnika (lub mix). Wie o warunkach adopcji. Nie ma możliwości dojechać po pieska do Warszawy. Pewnie chce go na już.
Domek nie jest sprawdzony, ale chyba nie bedzie z tym problemu na terenie śląska...

na str 5 i 6

Posted

To jest ta sama osoba. Dzisiaj z nią rozmawiałam. Bardzo fajni ludzie. Ze względu na odległość są zdecydowani jednak na pieska z Zabrzańskiego schronu. Jutro pewnie dowiem się czy decyzja już zapadła. Jeśli cos stanie na przeszkodzie, to na pewno będą chcieli zaadoptować któregoś z tych psiaczków. Dla nich nie ma znaczenia wygląd pieska lecz warunkiem jest krótka sierść. Będzie spał w ich łóżeczku (z alergikiem) ;) Powinien też być mały. Poprzedni psiak to był własnie jamnik.

Posted

eurydyka napisał(a):
i malej by sie przydal oddzielny watek, jej wlasny

a w ogole jej wlasny dom jest pilnie potrzebny, to jest dla niej najwazniejsze

No się by przydało, może jutro mi sie uda.

Posted

dzis widzialam Morwe z samego rana, ona jest przestraszona i czeka na sterylke, Isadora nie powinna ryzykowac swojego zdrowia dla suni, powinna odpoczac, pamietajmy ze ma wlasnego psiaka

czy ktos moze sunie przejac w niedziele?

Posted

Sorki, że zaśmiecam wątek, ale jak zwykle potrzebna pilna pomoc. Apeluję przede wszystkim do osób z województwa Lubelskiego. Dziewczyna przygarnęła sunię wraz z młodymi. 2 z nich udało się już znaleźć domy. Zostało 5 suczek. Ona zupełnie nie radzi sobie z taką ilością psów i jeżeli pomoc nie nadejdzie szybko zmuszona będzie oddać je do schronu!!!! Jutro z samego rańca biorę się za ogłoszenia. PILNIE SZUKAMY DT DLA MALUCHÓW SĄ PIĘKNE I NIE ZASŁUGUJĄ NA SCHRON – POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Link do wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116358