Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
Czy moze kometa wie, kto wziął te szczeniaki 4-miesieczne? w pierwszym poscie doposała, ze wzieto 3 psy io 3 suki... A było 18 na poczatku...w tym 5 szczeniat.
Bo bardzo jestem ciekawa :angryy:

2 poszly do isadory na dt, potem kobitka z wawy wziela 2 sunie (jestesmy w kontakcie i bedzie je sterylizaowac), nie wiem kto wzial pieska.

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawozdanie z domku suni któa poszła do domku tego samego dnia co przywieziona:

Ze względu na bardzo krótki okres zmieniliśmy jej imię na Sonia. Łatwiej nam wypowiadać, a jej jeszcze wszystko jedno.
Drugi dzień jej pobytu u nas zmienił już bardzo dużo w jej zachowaniu.
Najważniejsze bo ubikacje przeniosła sobie na podwórko.
Przytula się, macha ogonem i od czasu do czasu podskakuje jak radosny szczeniak. Ma chęć na zabawę.
Wygląda na to, że jest odważna. Już pierwsze oznaki pokazała. Wśród naszych psów będzie dominować.

Chyba trzeba ją zaszczepić, to w poniedziałek.

Proszę o nazwę tego preparatu na pchły, i sprzedawcę tego na Allegro.

Pozdrawiam

Wojtek i Bożenka

Posted

malagos napisał(a):
Mam pytanko :oops:
Jak juz Nesca trafiła do mnie, to czy jest mozliwość jakiegoś dofinansowania sterylizacji? :oops:
Mam pod opieką mamuskę ze szczeniakami, wiec ....
Mogłabym ją umówić na któryś dzień u naszego przyjaciela weta...

a zapytam sobie jeszcze raz....

Posted

eurydyka napisał(a):
byly traktowane fiprexem w spocie nie w spray'u, po 1 cm na jamniczke

Oni zapytali o nazwe prapratu bo ja im pokazałam u mnie. Mają 4 psiaki więc bezsens płacić za pipety. Nie chciało mi sie tego z wiadomosci kasować.

Malagos spytaj bezpośrednio Kometę.

Posted

eurydyka napisał(a):
ja sie tylko przypomne, ze potrzebny transport dla suni od isadory do lecznicy na bielanach w najblizszy WTOREK WIECZOREM

Transport załatwiony...

Posted

Dziś dopiero mój TZ przekaże info temu znajomemu, to nie taki zwykły znajomy tylko jego szef więc nie chcieliśmy go dręczyć telefonami w niedziele a w sobote nie udało nam się dodzwonić. Czy w schronisku jest jeszcze jakiś rudy chłopiec? Bo jak by mu się Chrupek nie spodobał to wyślę go do Wołomina. Bo ja w sumie już się pogubiłam z tymi jamnikami, czemu do niego ma jechać Chrupek a nie jakiś jamnior z Wołomina?

ps. TZ rozmawiał, pokazał mu wątek Chrupka i jego zdjęcia i psiak się spodobał, ale jeszcze chce go zobaczyć na żywo żeby podjąć decyzje. Nie możemy się dodzwonić do Blanki bo włącza się poczta.

Posted

Astaroth napisał(a):
na wątku Chrupka jest że szykuje mu się inny dom stały???

Eurydyka chce miec mozliwość wyboru domku. Ten piesek nie może już sie pomylić

malagos napisał(a):
Weźcie pod uwagę, ze to nie sa 100 proc. jamniki :shake:
tylko tak na 90%... oczywiście fenotypowo

rzekłabym ze na 80 %. Na tych zdjeciach brązowe to sunie które przyjechały do mnie.

DOmek z Krakowa padł, ja szukam (jak nie znajde stałego) tymczasu po sterylce, prawdopodbnie skonczy sie to dla mnie szpitalem.

Posted

Witam przedstawiam Wam Linkę w nowym domku:) Podróż zniosła bardzo dzielnie, szybko się oswoiła, na spacerki chce wychodzić co chwilę. Jutro idziemy do weta na kompleksowe badania mam nadzieję, że ze zdrówkiem będzie wszystko w porządku i że nie będzie dla niej to za duży szok(nadal troszkę się boi obcych).
Sunia jest przesłodka garnie się na kolanka kiedy tylko ma możliwość a ja i rodzice 'bijemy' się o możliwość pieszczenia tego słodziaka :loveu: Martwi mnie tylko to, że pomimo swego wychudzenia nie chce jeść suchej karmy(a w misce ma chyba z 5 rodzajów do wyboru) i nie za dużo pije wody. No ale za to kurczaka wcina aż się jej uszy trzęsą, to taka mała hrabianka a my jej wierni słudzy:eviltong:
Oto Linka w Białymstoku:

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że pozostałe jamniory szybko znajdą nowy dom, szczególnie ta od Pani Doroty

Posted

Moja po wizeciu tez malo chrupek jadla i prawie wody nie pila - to jej minie. Frida to teraz sie zazera chrupkami i wode normalnie pije, az milo patrzec. :multi:Musi sie do was przyzwyczaic i wszystko sie unormuje ;) Sunia jest super!

Szkoda ze sunia nie ma domku w Krakowie - a juz sie cieszylam, ze kolejny jamnik znajdzie pozadny dom.