Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok to ustalmy szczegóły tylko wolałabym jamniczke lub szczeniaka bo moja niejest wysterylizowana od półtora roku niemiała cieczki wczesniej dostawala zastrzyki antykoncepcyjne ale zrezygnowałam z poodu zaburzeń hormonalnych i obecnie zastanawiamy sie nad steryką, bedzie musiał sie długas przyzyczaic do pozostawania z koleżanka podzcas mojej pracy i szkoły syna tj 08-16, ale mysle ze i tak bedzię jej o niebo lepiej niz w schronisku

Posted

cioteczka Izadora zaraz bedzie na dogo to wszystko napisze i trzeba to jakos skoordynowac:)
prosze o pomoc w podsumowaniu-ile i skad jest DT i DS dla jamniorków:)

Posted

strawberryAnia napisał(a):
Mieszkam w bloku, w 2 pokojowym mieszkaniu na parterze, więc jamniczek nie musi się wspinać po schodach:) 1,5 mies temu zmarł nasz 13letni jamniczek i jest straszna pustka w domu zresztą chyba każdy kto stracił przyjaciela wie o czym mówię :( Z transportem nie będzie problemu przyjadę do Warszawy aczkolwiek weekend raczej odpada. Rodzice mają sklep zoologiczny, więc jamniorowi nie zabraknie smakołyków :) Zgadzam się na wszelkie wizyty przed i po adopcyjne(może ktoś z wolontariuszy białostockich by przyszedł?), dysponujemy środkami finansowymi na zadbanie o pieska. Rozmawiałam już dziś z Panią, która 'rozładowywała' pieski jutro skontaktuję się w celu kilku informacji o charakterku tych maluchów. Zależy mi na w miarę szybkiej adopcji, już tydzień oglądam ogłoszenia w necie i w końcu serducho mi pęknie bo łez już brak patrząc na te samotne psiaki :(

Ale super warunki będzie miał jeden z jamnisiów :multi:
Tak bym chciała też wziąć suńkę, ale TZ się nie zgodzi :shake:
Za to będę mocno trzymać kciuki za wszystkie jamniczki, oby szybko znalazły dobre domki :p

Posted

Może ja zbiorę to troszkę do kupy;

Domki stałe
1-Malagos,koło siebie
2-Strewbery,
3-pixie,w okolicy Wawy-czekamy na decyzje
4-emdziołek,?

Tymczasy
1-Aga,Chorzów-suczka lub szczeniak
3-danka,Słupsk

Tyle wyczytałam z watku,poprawiajcie proszę i uzupełniajcie.

Posted

u moich chetnych znajomych - nie u mnie - oni od dwoch juz tygodni czekaja
jamnisia z innego watku jednak na pierwszym miejscu i juz wysterylizowana

tyle, ze Panstwo mieli ruda starutenka 17 letnia juz odeszla 2mies. temu a ta druga ktora szuka domu pilnie jest czarna hmmm oni poczatkowo chcieli tez ruda,

ale Pani martwi sie czy nie bedzie za bardzo poprzedniej przypominac..

no i tak jest na rozstaju mysli

dzis jade pokazac czarniutka tzn fotki ..o ktorej juz wiedza, czekali na nie

szansa dla rudej jest jednak caly czas, dopoki decyzja nie zapadnie i transport bedzie

sprawa o tyle pilna ze oni jada na urlop na dzialke za trzy dni i chca po prostu zabrac sunie ze soba by sie do nich przyzwyczaila przez urlop

chcialabym i jednej i drugiej uchylic nieba, no ale dwoch nie wezma
ich warunkiem, by byla to sunia dorosla ok 2-3 letnia domek b.dobry ludzie w srednim wieku z domkiem ogrodkiem bez dzieci kotow no i kochaja jamniczki

Posted

Chyba popełniłam omyłkę wpisujac Karilkę na tymczasik,dopiero doczytałam że wziełaby ale nie może,więc puki Karilka sama nie sprostuje,usuwam ją jako DT i obecnie sprawa domków chyba wyglada tak;
Domki stałe
1-Malagos,koło siebie
2-Strewbery,Białogard
3-pixie,w okolicy Wawy-czekamy na decyzje
4-emdziołek,?

Tymczasy
1-Aga,Chorzów-suczka lub szczeniak
3-danka,Słupsk

Jesli chodzi o transport w moje strony to czekam na informacje od Isadory,ponieważ jest ona w kontakcie z Strewbery,która deklarowała przyjazd do Wawy po jamnisia.

Posted

ISADORO! mam wspaniały dom z olbrzymim ogrodem dla jamniorki rocznej(przy dalszych negocjacjach dla dwóch,już je wstępnie zaczęłam) w Janowie Lubelskim.Zgoda na sterylkę i wszystkie warunki adopcyjne,domek od zaraz po rozmowie z domownikami.Proszę wyślijcie zdjęcie jamniorek które posiadacie na adres solinska.anna@gmail.com z nr telefonu do kontaktu.Ręczę że domek dobry,tak jakby jamnisie były u mnie.

Posted

Jestem sorry, ale tak wyszło ze dopiero teraz.

[quote name='majqa']Wspaniale!
Hm...Isadorka w pracy ale żeby nie odpaliła kompa i dogo, choć na moment...:roll:

Nie "tomarazom" cały dzień miałam szefuńcia obok :)

i teraz mała errata...
Była u mnie teapot, dzięki jej pomocy przy zębach uściślam informacje o jamniczkach będących u mnie.

Ta sunia (najmniejszA):
(ma już domek)
Wiek ok 5 miesięcy - jamniś króliczy - pojechała z cioteczką teapot do domu. Wiem już że ustawiła sobie sunie labeczka. Zajęła jej legowisko, W ciagu godziny poczuła się (podobnie jak u mnie) od razu u siebie. To zachowanie potwierdza że to 100% jamnika w jamniku

Tylda - jak sie okazuje to nie ma jak podawałam 12-14 miesięcy. Sunia ma jeszcze mleczne ząbki, ma góra 6 miesięcy. To jamnik miniaturowy. Jest przepiękna, jak najszybciej potrzebuje domu bo jest już we mnie zakochana. (o sobie nie wspomnę)

Tylda czeka na domek

Linka - (ruda) nie ma dwóch lat ma pewnie z 1,5 roku. Miała już szczeniaki. Cycki w bardzo dobrym stanie. Wg mnie ma bardzo dobry exterier. Teapot (też skażona od wielu lat jamnicza chorobą) poświadczy i jak da zdecydowanie lepsze zdjęcia Linki. Wierzcie mi to zdjęcie nie oddaje jej urody i jamnikowatości w jamnikowatości. Sunia jest niesamowicie przytulasna.

Linka czeka na domek

Danusiu czy ja ci móiłąm, ze jesteś niesamowita? Mieć Ciebie wsród znajomych to zaszczyt. Cudnie to uporzadkowałaś. Dzięki.

:loveu:

Posted

Talcott napisał(a):
[quote name='kometa']sa sa:cool3:[/quo
A jakieś foty będą???

Będa wieczorem, późno. Teapot miała ze sobą cyfrówkę (ja niestety nie mam), jak wróci z pracy to wrzuci.

Jamnisie śa urocze, przytulniaste. Dzisiaj był egzamin. Poszłam do pracy. Rambo był zamknięty w pokoju - wolałam nie zostawiać ze względu na jego padaczkę - róznie mogłoby być. Dziewczyny miały do dyspozycji przedpokój i kuchnię. legowiska miały 3 ale spały na jednym w pozycji na "bulwy Maupy". Rozłożyłam gazety na podłodze. Oczywiście zostało picie, zabawki. W nerwach wracałam do domu. Najbardziej bałam się o kabel internetowy, niby przylega do ściany, ale miałam na tymczasie rózne talenty. Stan po powrocie:

• 1 kupa zwalona prawie na gazetę
  • w dwóch miejscach dokładnie na gazete sikanko.
Żadnych innych szkód nie zanotowano. Żadna z dziewczyn nie ma skłonności niszczycielskich.

Posted

to jest nadzieja ze mądrale szybko załapią o co chodzi:razz:, moja Fiona wzięta 5 lat temu ze schroniska szybko poznała zasady "korzystania z toalety" podwórkowej, sąsiedzi mieli ubaw takie gadanie do psa i całowanie za każda kupę i siku :lol: na trawniku, najlepszy był mój ostatni psiak na tymczasie jamnik Teodor cieszyłam sie ze pokapował że siku tylko na dworze a tu już po znalezieniu mu domku odkryłam ze cwaniak znalazł sobie drzewo w domu - moja juke! A tak się cieszyłam......:evil_lol:

Posted

Ale sliczne robaczki :loveu:i jeden już ma domek:multi:
Jeden mniej,zawsze lzej.;-)

Widzę ze jeden domek odpadł ale jeden doszedł więc aktualizuje;

Domki stałe;:multi:
1-Malagos-okolice ostrołęki-szczeniak piesek
2-Strawbery-Białogard
3-bianka-Janów Lubelski-suczka
4-pixie-okolice Wawy -czekamy na decyzje

Tymczasy
1-Aga-Chorzów-szczeniaczek lub suczka
2-danka-Słupsk

Nanoście poprawki jesli coś jest nie tak;)