Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A o to kilka fot z dzisiejszego szkolenia, tym razem nie ja szkolilam Suzi tylko jej drugi wlasciciel :wink: . Milego ogladania :)

40.jpg

41.jpg

Chwila ochlodzenia po szkoleniu :lol:

42.jpg

43.jpg

Pozdrawiam,

Rybka i Suzi

Posted

Mam pytanko do szkolących swoje psiaki w Cave Canem.

Czy na pierwsze rozpoznawcze spotkanie mamy przyjechać sami czy już z psiakiem żeby pani Beata ocenila jego "zaawansowanie"?

Co radzicie?

Posted

pasz,

Jak najbardziej uprzednio zadzwonic, a potem przyjechac z psiakiem.

Z tego co wiem to o 9.30 szkola sie szczeniaki; 10.30 psiaki po szczeniecym przedszkolu, 11.30 bardziej zaawansowani, tacy co juz powinni zdac PT, ale jakos im nie jest do tego egzaminu po drodze ;), a o 12.30 wyzsza szkola "jazdy". :-)

pozdrawiam,

Posted

Dziękuję za podpowiedź.

Ja długo szukałam w Warszwie szkolenia gdzie podejmowali się uczyć ogary .

Nie jest tych szkół dużo z tego względu że ogar jest strasznym indywidualistą i nie ułoży się go jak owczarka.

Mój pies skończy w październiku dwa lata i wszystkie podtawowe komendy zna bardzo dobrze tylko chciałabym bardziej wyćwiczyć w nim komendę "do mnie" i aby bardziej obyl się z psami innych ras.

Po za tym po tym jak pogryzł go pies chcę w nim wytępić warczenie i agresję do przechodzących psów.

Myślę że pojawimy się w środę około 19 bo p. Beata pisała mi że ma być jeszcze jeden ogar.

Pozdrawiam

Posted

Jesli nic mi nie wypadnie, a raczej napewno :wink: bede w sobote na szkoleniu. Dzis zreszta tez mam zamiar isc :D, tak mi sie spodobalo czego Suzi nie potwierdza :wink: . Ale najpierw chyba pojdziemy z Suzi do jeziorka zeby sie ochlodzila :lol: .

Pozdrawiam,

Rybka i Suzi

Posted

Rybka

A mnie Suzi się niezmiernie podobała, szczególnie jak miała oddmienna koncepcje warowania niż Beata i Ty. :D My z Cyrli chodzimy jeszcze na indywidualne lekcje, które trwaja krótko bo jedyną motywacją dla psicy jest ogromny pet kiełbasy, który dość szybko znika. :wink:

Poza tym przy takiej pogodzie jaką mamy na szkoleniach ostatnio, ja też bym chetniej połozyla sie brzuchem do góry niz siadał, biegła truchtem, zostawała, warowała, równała itp. :lol:

Pozdrawiam i do miłego spotkania

Posted
hehe,

no to ja te się załapałam :) przychodzę już w tą sobotę :) ehe o 9.30 :) ktoś jeszcze będzie??

My bedziemy, jak dobrze pojdzie to przed sobota wpadniemy rowniez w srode.

Odrabiacie prace domowa? My dzis rano troszke cwiczylismy wszystkie elementy, szlo lepiej niz w grupie. Ale bylismy sami, bez niezmiernie interesujacych czterolapych kolezanek i kolegow :wink:

Posted

ElGreco hehe dzieki :lol: , tylko zeby sie przydalo zeby cos sie nauczyla :cry: . Mama nadzieje ze sie poprawi bo przeciez po to chodzimy na to szkolenie.

Suzi w domku tez robi pieknie komendy ale nie cwiczymy az godzinki :o i moze dlatego jej tak wychodzi :wink: .

Dzis niestety nie dalysmy rady przyjechac, wiec jeszcze sroda dodatkowo zostaje. Ale w sobote to juz bedziemy obowiazkowo.

Co do tej kielbaski to Suzi by pewnie zrobila wszystko za nia ale ja bym zbankrutowała :wink: . Suzi za kawalek swierzego miesa zrobi doslownie wszystko :cooldevi: :diabloti:

Pozdrawiam,

Rybka i niesforna Suzi :wink: