Rybka Posted August 1, 2004 Posted August 1, 2004 Witam, potrzebuje zapisac moja sunie (7 m-c) na szkolenie(posluszenstwa), wiecie moze o najblizszym szkoleniu (dobrym) w warszawie? Najlepiej sprawdzona szkola (lub prywatna osoba). Interesowala by mnie tez: strona internetowa (jesli takowa szkola posiada) i ceny :) . Z gory dziekuje za odpowiedz :D i i pozdrawiam, Rybka i Suzi Quote
Flaire Posted August 1, 2004 Posted August 1, 2004 Związek Kynologiczny zaczyna szkolenia bodajże 4 września. Jest kilka grup z rozmaitymi szkoleniowcami - do wyboru. Ja polecam tam Panią Małgorzatę Daniłowicz - obiecała, że będzie we wrześniu prowadzić grupę PT. Sporo dogomaniaków już u niej szkoliło (Mokka, ja, lucyper, kyane, aga_ostaszewska, sylwia&boksery, tynka i pewnie inni, o których zapomniałam), więc masz kogo pytać o opinię :wink: . Cena 400 zł za trzymiesięczny kurs, dwa lub trzy razy w tygodniu po dwie godziny. Potem można przychodzić już bez końca na darmowe zajęcia doszkalające, które odbywają się co dwa tygodnie. Stronka też jest: http://www.zkwarszawa.org.pl/war_psy.php. Quote
Wind Posted August 1, 2004 Posted August 1, 2004 A ja plecam Cave Canem. Zajecia odbywaja sie m.in. przy jez. Czerniakowskim. Ogromnym plusem jest to, ze placi sie za konkretna ilosc godzin, ktore sie realizuje. Oznacza to, ze np. gdy suka ma cieczke, albo gdy z jakis dziwnych przyczyn nie mozemy przyjsc na zajecia, godziny nam nie przepadaja tylko wykorzystujemy je w innym terminie. W Cave Canem istnieje podzial na grupu zaawansowania (przedszkole, oraz chyba 3 grupy psow o roznym zaawansowaniu w szkoleniu PT, grupa tropienia i rewirowania), tak ze nie ma problemu, aby do konkretnej grupy dolaczyc w kazdym momencie. Szkolenie prowadzi bardzo kompetentna moim zdaniem p. Beata. Oto adres stronki http://www.cavecanem.republika.pl/ pozdrawiam, Quote
Rybka Posted August 2, 2004 Author Posted August 2, 2004 A ja plecam Cave Canem. Dzowniła do Pani Beaty i dziś chce się wybrać nad jeziorko Czerniakowskie i obejrzeć jak wygladają takie zajęcia :) . Tylko zapomniałam w którym to jest dokładnie miejscu :(. Jeśli możesz mi napisać gdzie to jest dokładnie to bym była wdzięczna. Związek Kynologiczny zaczyna szkolenia bodajże 4 września. Próbowałam się tam dodzwonić ale bez skutku, nikt nie odbiera telefonu :-? . Sprobóje zadzownić tam jeszcze jutro i dowiedzieć się czegoś wiecej :) , dokładnych terminów itd. Bo mi jest potrzebne szkolenie jak najszybciej, póki mój dom do końca nie jest zdemolowany :wink: hehehe. Musze przejżeć różne możliwe szkoły i podjąć decyzje :), ale bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi, bardzo mi pomogły :D Pozdrawiam, Rybka & Suzi Quote
Wind Posted August 2, 2004 Posted August 2, 2004 Rybka, Nie mam przed nosem mapy Warszawy, ale jak dobrze pamietam to z ul. Pwsinskiej skrecasz w ul. Okrezna i idziesz nia prosciutko, az miniesz po swej prawej stronie budowe mieszkalnego apartamentowca. Gdy juz go miniesz, zauwazysz po lewej stronie zielone ogrodzenie boiska do pilki noznej i kortow. . Wtedy jestes juz prawie na miejscu i za kupa krzakow, ktora bedzie po prawej stronie skrecasz w prawo (przed malutkim kanalkiem). Idziesz ok. 30 m i na wielkiej polanie zobaczysz trenujace psy :-) pozdrawiam, Quote
Rybka Posted August 2, 2004 Author Posted August 2, 2004 Dzięki Wind :), tylko mam nadzieje że ktoś tam dziś będzie bo Pani Beata powiedziała że jak pada deszcz to odwołują zajęcia :(. A pogoda niestety dziś jest bardzo kiepska :-? . Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki, Rybka i Suzi Quote
adda Posted August 3, 2004 Posted August 3, 2004 Nie wiem w jakiej części Warszawy mieszkasz, ale jak już tak obchodzisz te szkolonka, to odwiedź również Kępę Potocką. Teraz w lecie zajęcia odbywają się tylko w soboty od 10 do 12. Nie jest to regularne szkolenie - to zaczyna się pod koniec sierpnia - ale można tam pieski doszkalać, wdrażać itd. Polecam, bo odbyłam tam trzy szkolenia. Quote
Zeliika Posted August 3, 2004 Posted August 3, 2004 Zainteresowala mnie polecana przez Wind szkola Cave Canem. Wczesniej bylam juz praktycznie zdecydowana na zwiazkowe szkolenie na Bemowie, ale teraz jeszcze sie waham. I tu mam 2 pytania, glownie do Wind: 1) Czy egzamin w Cave Canem jest wewnetrzny czy eksternistyczny zwiazkowy 2) Czy w Cave Canem podejscie jest na tyle indywidualne, ze mozna liczyc na pomoc przy nauce wystawiania psa (mam na mysli np. cwiczenie zagladania w zeby, stanie). A waham sie glownie dlatego, ze prawdopodobnie opuszcze ze 2 weekendy (wystawy) a czytalam, ze w Cave Canem opuszczone zajecia mozna odrobic, a na szkoleniu zwiazkowym - nie. Czy poza okolicami Jez. Czerniakowskiego Cave Canem prowadzi gdzies jeszcze kurs PT? Quote
Wind Posted August 4, 2004 Posted August 4, 2004 Zeliika, Co do egzaminow, to Ci nie pomoge :( Po prostu chodze do CC na szkolic psa i nie myslalam o gzaminach. Wiem jednak, ze Beata przeprowadza wewnetrzne egzaminy, ktore (jak mniemam) nalezy zdac eksternistycznie w ZK. Jesli chcesz zapytam Ja za dwa tygodnie (jak wylecze psa z chorobska) jak to dokladnie jest z egzaminami. Co do indywidualnego podejscia w zakresie o ktorym piszesz, to na pewno nie jest ono mozliwe w godzinach kursu PT. Wtedy zakres zajec jest zupelnie inny, anizeli uczenie np. wystawowej postawy. Jednak niewykluczone, ze Beata moglaby przeprowadzic z Wami pare indywidulanych godzin, skupiajac sie na aspektach nauki "wystawowej" :-) I ostatnia sprawa. Lokalizacja kursow jest rozna. My chodzimy nad Jeziorko, ale z tego co wiem to sa chyba jeszcze dwa lub trzy lokalizacje kursu. Najlepiej zadzwon do Beaty. Telefon podany jest na stronie www. pozdrawiam, Quote
Zeliika Posted August 4, 2004 Posted August 4, 2004 Wind, Dziekuje za odpowiedz. Skontaktuje sie bezposrednio z p. Beata i o wszystko dokladnie wypytam. Quote
Tilia Posted August 4, 2004 Posted August 4, 2004 egzamin w Cave Canem jest wewnętrzny, ułożony przez Beatę i surowo oceniany, ale można do niego podchodzić kilka razy i poprawiać (tak niektórzy robili). Z resztą ćwiczenia egzaminacyjne są na stronie. A co do indywidoalnego podejścia- można na to liczyć. Trzeba tylko powiedzieć Beacie czego się chce. Polecam. Quote
Rybka Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 W srode wybralysmy sie z Suzi na szkolenie do Cave Canem, akurat trafilismy na zatrzesienie psow :o ale bylo calkiem przyjemnie :) . W sobote podobno jest mniej wiec napewno wtedy tez sie wybierzemy. Suzi co prawda nie do konca robila to o co treserka prosila ale w sumie nie bylo najgorzej. Strasznie sie zmachalam :wink: . A Suzi byla w takich matrixie ze nie wiedziala co sie dzieje, za duzo pieskow, nowych zapachow. Wyglupiala sie strasznie, mam nadzieje ze z czasem przestanie tak sie zachowywac i cos jej dadza te lekcje. Narazie trudno mi sie wypowiedziec bo bylysmy tylko na jednej godzinie. Napewno po sobotnim szkoleniu opisze jak nam idzie :lol: . A Pani Beata bardzo wyrozumiala wiec az takiego wstydu nie mialam :wink: Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi :D :D , Rybka i Suzi Quote
Rybka Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 A oto dwie fotki ze szkolenia :D Pozdrawiam, Rybka i Suzi Quote
Zeliika Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 No na zdjeciach to Suzi calkiem grzecznie i po uczniowsku wyglada ;) Quote
Rybka Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 hehe ale to miala byc komenda waruj :wink: . Prawie jej sie udalo hehehe. A zdjec nie mam jak lezy na plechac i nie chce wstac :wink: a tu trzeba komendy robic :lol: . Z czasem bedzie lepiej ale siad umie :wink: . Waruj tez tylko ze w domu i jak nie ma innych psow :-? . Zeliika moze sie zobaczymy w sobote na szkoleniu to zobaczysz co Suzi wyrabia i jak sie wyglupia. Czy juz podjelas decyzje?? Pozdrawiam, Rybka Quote
Zeliika Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Wlasciwie juz podjelam i chcemy chodzic do Cave Canem :) Musze sie tylko skontaktowac telefonicznie z p. Beata. 15/08 wyjezdzamy na dwutygodniowe wakacje i chce ustalic, czy przychodzic jutro i za tydzien w sobote, a potem miec 2 tygodniowa przerwe, czy zaczac od wrzesnia. Ja bym chciala zaczac chocby od jutra, a w czasie wakacji odrabiac prace domowa :) Czy jutro idziecie na zajecia na 09:30? Quote
Rybka Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 Tak jutro i w niedziele jestesmy o 9:30 :) . Mysle ze powinnas zaczac juz teraz, ale to moja opinia :wink: . Wszystko mozna nadrobic jak wrocicie z urlopu :) . A jesli nawet nie chcecie teraz zaczac to mozecie zobaczyc zajecia :D . Do zobaczenia jutro jakby co :wink: . Pozdrawiam, Rybka i Suzi Quote
Zeliika Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Nie moge dozwonic sie do p. Beaty, a w mailu prosila, by przed przyjsciem skontaktowac sie z nia telefonicznie. Ale co tam, chyba i tak sie wybiore, chocby z ciekawosci :) do zobaczenia! Quote
Rybka Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 Probuj dalej, moze teraz odbierze :) . O to super to jutro pewnie sie zobaczymy :) , zobaczysz jak to wyglada i jak Ci sie spodoba to zaczniesz chodzic. A jesli sie nie dodzwonisz do P. Beaty to jutro mozesz na spokojnie z nia pogadac :wink: . Pozdrawiam, Rybka i Suzi Quote
blaira Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Próbowałam się tam dodzwonić ale bez skutku, nikt nie odbiera telefonu :-? . Sprobóje zadzownić tam jeszcze jutro i dowiedzieć się czegoś wiecej :) , dokładnych terminów itd. Bo mi jest potrzebne szkolenie jak najszybciej, póki mój dom do końca nie jest zdemolowany :wink: hehehe. nie dodzwonilas sie bo ZK ma urlop podajrze do 16 sierpnia ja sie jednak zdecyduje na szkolenie w ZK od 4 czy ktos jeszcze sie wybiera??? Quote
Zeliika Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Bylismy dzis z Daksiem na szkoleniu w Cave Canem i bardzo nam sie podobalo! Zwlaszcza podejscie do psow! Dobrze dzis trafilismy jak na pierwsze zajecia, bo grupa byla mala - w sumie 3 psy. Zostajemy w Cave Canem. Quote
Wind Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Zeliika, Bardzo sie ciesze, ze przypadlo Ci do gustu Cave Canem. My niestety mamy dzisiaj i jutro przerwe chorobowa, ale od przyszlego tygodnia wracamy na normalne zajecia. Szkolimy sie o 11.30, wiec chyba nie ma szans na spotkanie :( pozdrawiam, Quote
Zeliika Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Hej Wind, dzieki, bo gdyby nie Twoj opis dojazdu na miejsce - nie trafilabym! Dzisiaj nasze psiaki z grupy poczatkujacej wytrzymaly do 10:20, a pozniej zarowno Dakar jak i Suzi Rybki zaczely sie pokladac i p. Beata zajecia skonczyla, tak wiec nie mamy co marzyc o doczekaniu do 11:30, nie wspominajac o grupie zaawansowanej :wink: zycze szybkiego powrotu do zdrowia :D Quote
Flaire Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 ja sie jednak zdecyduje na szkolenie w ZK od 4 czy ktos jeszcze sie wybiera???Ja najprawdopodobniej będę z Misią, ale my jesteśmy w grupie zaawansowanej. Z reguły zbiera się w ZK grupa dogomaniaków, tylko nie wiem, czy Cię znajdą w tym topiku... :wink: . Na poprzednim szkoleniu było kilka osób u pani Małgosi Daniłowicz i pomagali sobie z "pracami domowymi" :wink: poprzez dogomanię. Quote
Rybka Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 Dzisiaj nasze psiaki z grupy poczatkujacej wytrzymaly do 10:20, a pozniej zarowno Dakar jak i Suzi Rybki zaczely sie pokladac i p. Beata zajecia skonczyla, tak wiec nie mamy co marzyc o doczekaniu do 11:30, nie wspominajac o grupie zaawansowanej :wink: Byl taki upal ze Suzi odrazu po szkoleniu jeszcze sie wykapala w jeziorku :D . Dzis byly meczace bo w duzym upale zajecia, ale psiaki (o dziwo :o ) daly rade :D , jestem z wszystkich psiakow i ich wlascicieli dumna :wink: . Oj Suzi padla po szkoleniu a teraz w domu nonstop spi :lol: . Jak znajde jutro czas o 19 to moze sie tez wybiore do Cave Canem bo o tej godzinie co prawda jest sporo psow ale jest chlodniej :) . Pozdrawiam, Rybka i wymeczona, padnieta Suzi :lol: :lol: Quote
Recommended Posts