Klaudysiaczek Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Zuza i Noddy napisał(a):A nasza szkoła zafundowała na hali graffiti. U nas graffiti jest na boisku, tzn. koło. :lol: Quote
Kinia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Cześć! A ja niczym nie jestem i sie ciesze Chodzi o samorząd klasowy Quote
Klaudysiaczek Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Kinia napisał(a):Cześć! A ja niczym nie jestem i sie ciesze Ja w sumie też nie chciałam być, ale jak już ktoś zaproponował moją kandydaturę, to czemu nie ;). Quote
Asiaczek Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Asiaczek napisał(a): A czy mogłabys sprawdzić, czy w tej książce o psich trikach jest pokazane, co zrobić, aby pies skakał na komendę na Twoje ręce? Pzdr. A sprawdzisz w tej swojej mądrej książce? Pzdr. Quote
Klaudysiaczek Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Asiaczek napisał(a):A sprawdzisz w tej swojej mądrej książce? Pzdr. Nie wiem czy jest na pewno mądra, w każdym razie autorki mają na swoim koncie dużo sukcesów :p. Już sprawdziłam: Klaudysiaczek napisał(a):Dzięki :p. Mam nadzieję, że także wytrzymam z dobrymi ocenami :p. ______ Oczywiście, że jest. ''Wskocz na ręce'' <-- skok do przodu - małe psy, skok z boku - duże psy. :p Jutro, jeśli zechcesz, mogłabym dać dokładny opis dla małego lub dużego psa... :lol: Quote
Martunia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Hej. :) No wreszcie fotki Amandzi! Śliczna jest. :loveu: Sobie odpoczywa. Ja też nie jestem na jakimś miejscu w samorządzie szkolnym i mi dobrze. :D Quote
Atkaaaa Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 hey hey sliczna mała, tylko mało fot! xD Dzekus pozdrawia :D Quote
PATIszon Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Jaka 30-ta? 8-ma dopiero :niewiem: Quote
LadyK Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 PATIszon napisał(a):Jaka 30-ta? 8-ma dopiero :niewiem: He? Zależy jak kto ma ustawione ;) Gratulacje 30 stronki :multi: Quote
Asiaczek Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Klaudysiaczek napisał(a):Nie wiem czy jest na pewno mądra, w każdym razie autorki mają na swoim koncie dużo sukcesów :p. Już sprawdziłam: Jutro, jeśli zechcesz, mogłabym dać dokładny opis dla małego lub dużego psa... :lol: O, super! To może zrób fotkę tej instrukcji... albo skan. Aby nie przepisywać. Pzdr. Quote
PATIszon Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Kati16 napisał(a):He? Zależy jak kto ma ustawione ;) No wlasnie, dla tego bez sensu jest takie pisanie :niewiem: Gratulacje 30 stronki :multi: A ja osmej :roll: Quote
LadyK Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 PATIszon napisał(a):No wlasnie, dla tego bez sensu jest takie pisanie :niewiem: Z tych osób,które znam na dogo to większości ta stronka jest 30 ;) Quote
PATIszon Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Kati16 napisał(a):Z tych osób,które znam na dogo to większości ta stronka jest 30 ;) Up to You, ja tylko uwazam, ze to nie ma sensu . Ale oczywiscie gratulacje z okazji stronki moge zlozyc ( 30, 20 czy 8 co za roznica) :cool1: Acha, no i gratuluje 297 posta..... Quote
bonsai_88 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 To ja poprosiłabym o przepis na wskakiwanie dużego psa na ręce ;) Quote
jbk Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 bonsai_88 napisał(a):To ja poprosiłabym o przepis na wskakiwanie dużego psa na ręce ;) Duży pies na ręce? Ale to chyba tylko dużemu człowiekowi może ;) Co by mniejszego nie przewrócić ;) Quote
Klaudysiaczek Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Martunia napisał(a):Hej. :) No wreszcie fotki Amandzi! Śliczna jest. :loveu: Sobie odpoczywa. Ja też nie jestem na jakimś miejscu w samorządzie szkolnym i mi dobrze. :D Hej :multi:. Dzięki wielkie za odwiedziny :-D. To znaczy, ja jestem w samorządzie klasowym, nie uczniowskim :p. Atkaaaa napisał(a):hey hey sliczna mała, tylko mało fot! xD Dzekus pozdrawia :D My też pozdrawiamy i wejdziemy w wolnym czasie :p. Domka_Czika napisał(a):Już 30 stronka :) Tak, zauważyłam :diabloti:. PATIszon napisał(a):Jaka 30-ta? 8-ma dopiero :niewiem: Owczarkowa napisał(a):He? Zależy jak kto ma ustawione ;) Gratulacje 30 stronki :multi: Dzięki, a tak po za tym to nie wiem, czemu tak głupio napisane :cool1:. Asiaczek napisał(a):O, super! To może zrób fotkę tej instrukcji... albo skan. Aby nie przepisywać. Pzdr. Zrobię zdjątka fotek i przepiszę :p. Tylko nie teraz, ale postaram się dziś :evil_lol:. PATIszon napisał(a):No wlasnie, dla tego bez sensu jest takie pisanie :niewiem: [b] A ja osmej :roll: :niewiem: Owczarkowa napisał(a):Z tych osób,które znam na dogo to większości ta stronka jest 30 ;) Ja też z tych co znam mają zazwyczaj 30 :p. PATIszon napisał(a):Up to You, ja tylko uwazam, ze to nie ma sensu . Ale oczywiscie gratulacje z okazji stronki moge zlozyc ( 30, 20 czy 8 co za roznica) :cool1: Acha, no i gratuluje 297 posta..... Dzięki, 8 też dobra :-D. bonsai_88 napisał(a):To ja poprosiłabym o przepis na wskakiwanie dużego psa na ręce ;) Właściwie to jest taki ''skok'' z boku, ale na pewno dam :p. jbk napisał(a):Duży pies na ręce? Ale to chyba tylko dużemu człowiekowi może ;) Co by mniejszego nie przewrócić ;) Zazwyczaj dorośli mają troszkę siły, ale jeśli ktoś nie czuje się na siłach... :p Quote
Klaudysiaczek Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Zdjęcia robione telefonem, więc przepraszam za niską jakość...:oops: PODSTAWY DO SZTUCZKI Skok przez kolano Słownie HOP Gestem Skok do przodu (małe psy) 1. Usiądź na krześle i zachęć swojego psa, żeby skocz na kolana, klepiąc się po nich i mówiąc ''Hop''. Zabawka lub smakołyk powinny nakłonić go do tego. Gdy wskoczy na kolana, pochwal go i daj mu nagrodę. 2.Wstań z krzesła i oprzyj się plecami o ścianę, aby pies miał pewność, że twoje nogi są stabilną powierzchnią. 3. Gdy pies nabierze pewności odsuń się od ściany. Zegnij nieco nogi w kolanach, aby tworzyły rampę dla skaczącego psa. Miej pewność, że schwycisz psa. Quote
Klaudysiaczek Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 SKOK Z BOKU (DUŻE PSY) 1. Każ psu skoczyć przez kolano. Pies powinien znajdować się po twojej lewej stronie. Unieś prawe kolano. Machnij prawą ręką, aby dać znak wizualny psu. Posłuż się zabawkę, jeśli to może pomóc. 2. Podnieś się nieco, tak by lewe kolano było nad ziemią. 3. Podnoś się na taką wysokość, która pozwoli ci schwycić skaczącego psa. Gdy pies znajdzie się w najwyższym punkcie skoku, delikatnie dotknij go obiema rękami ułożonymi jak do chwytu. Nie próbuj schwycić go za pierwszym razem, ponieważ możesz go przestraszyć. Zwiększaj siłę i czas podtrzymywania psa podczas skoku gdy jest wygięty w łuk, i przestań to robić, gdy będzie lądował na ziemi. 4. Schwyć psa, gdy będzie w najwyższym punkcie skoku, obracając się w stronę toru jego lotu. Upewnij się, że ciężar psa jest równomiernie rozłożony i nie ma nacisku na jego szyję czy brzuch. Czego oczekiwać: Ta sztuczka wymaga od psa dużo siły, a od Ciebie pewności, że możesz go utrzymać. Niektóre pary właściciel/pies nigdy nie będą mogły wykonać tej sztuczki. Uwaga! Aby zarazić psa entuzjazmem, musisz wyrażać entuzjastycznie nastawienie do działania! Problemy Upuściłam psa! Twój pies okazuje ci wiele zaufania i musi być całkowicie pewien, że go złapiesz. Ponów próbę, ale tym razem schwytaj psa. Pies nie ma wystarczająco dużo energii! Jeśli pies lubi zabawki, to one mogą go bardziej zachęcać do działania niż smakołyki. Rozdrażnij psa zabawką, a kiedy skoczy, rzuć ją niezbyt daleko i schwyć psa. Quote
Klaudysiaczek Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Owczarkowa napisał(a):Super te sztuczki :multi: Wiem :p. A co tu tak cicho wieczorkiem :razz:? Quote
Asiaczek Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Bardzo dziękuję! Tak to sobie , mniej więcej, wyobrażałam...:lol: Pzdr. Quote
Martunia Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Dobry wieczór! :hand: Co tam u Was? Quote
Klaudysiaczek Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Asiaczek napisał(a):Bardzo dziękuję! Tak to sobie , mniej więcej, wyobrażałam...:lol: Pzdr. Nie ma za co ;). To masz dobrą wyobraźnię, bo ja kompletnie inaczej to widziałam przed kupieniem książki :evil_lol: :-D. Martunia napisał(a):Dobry wieczór! :hand: Co tam u Was? U mnie dobrze, to znaczy po za szkołą, bo to bardzo wykańcza. Ale dziś jakoś dobrze się rozpoczął weekend, bo 6 do dziennika wpadła :diabloti:. A jutro do Amandzi :loveu:. Quote
Recommended Posts