xXFantasjaXx Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Moja Nowofoundlandcka suczka nie chce wychodzic nawet jak ja zabierzemy gdzies gdzie nie wie gdzie jest wacha i w jakis sposob wraca do dom:angryy:, ze smycza sie ciaga, i zabardzo nie bierzemy ja na smycz ale teraz bralismy i ona ta smycz gryzie, i tak sie nie ruszy... Prosze pomozcie mi ludzie blagam...jak moge ja zachecic do spaceru?? :Help_2:(ona ma troche ponad 2 miesiace) Quote
Jogurt Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Hm, Jogurt jak byl maly, to tez nie za bardzo chcial chodzic na spacery ;) generalnie z takim maluchem nie da sie wychodzic na dlugo. I byloby lepiej gdybyscie mimo wszystko brali ja na smycz, po pierwsze dla jej bezpieczenstwa, a po drugie aby nauczyla sie na niej chodzic teraz, bo w pozniejszym wieku bedzie to trudniejsze, zwlaszcza ze z racji rasy twojego psa chucherkiem to ona nie bedzie :lol: Quote
malinaa Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 XxfantasjaXx, a co robicie z psem na spacerze? U takiego szczeniak trzeba nagradzać i chwalić kazdy krok w nieznany świat. Suczka jest wystraszona potrzebuje od Was wyraźnej zachęty i potwierdzenia że dobrze robi idac na spacer. Czy lubi smakołyki? jakieś zabawki? Nagradzajcie kazde jej wyjście z domu no i koniecznie trzymajcie na smyczy! Quote
Klaudysiaczek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Oczywiście trzymajcie ją na smyczy. Może jakaś krótka zabawa? Zachęcaj ulubionymi smakołykami, głaskaniem i słowami. Daj znać suni, że to bezpiecznie miejsce... Może zadziała :lol:. Quote
Rinuś Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Taki mały szczeniak średnio jest zadowolony z chodzenia na smyczy...a jak tam kwarantanna?uważacie gdzie prowadzacie szczeniorka? U takich szczeniaków rewelacyjnie sprawqdza się ogródek gdzie można psa puścić bez smyczy żeby sobie sam pochodził... Szczeniak woli powąchac i popatrzeć niż wszędzie łazić... Quote
Klaudysiaczek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Ale nie każdy ma ogródek... Czasem może działka? A jeśli nie i to, proponuję jakieś wypatrzone miejsce, odpowiednie dla szczeniaka... Quote
Rinuś Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='Klaudysiaczek']Ale nie każdy ma ogródek... Czasem może działka? A jeśli nie i to, proponuję jakieś wypatrzone miejsce, odpowiednie dla szczeniaka... Wiem że nie każdy ma bo sama nie mam :p Quote
Klaudysiaczek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Witaj w klubie :p. Ja także nie mam... A szkoda... Może jak się przeprowadzimy to kupimy :cool3:. Quote
Recommended Posts