Jump to content
Dogomania

moj Sczeniak (Nowofondland) nie chce chodic na spacery??

Recommended Posts

Posted

Moja Nowofoundlandcka suczka nie chce wychodzic nawet jak ja zabierzemy gdzies gdzie nie wie gdzie jest wacha i w jakis sposob wraca do dom:angryy:, ze smycza sie ciaga, i zabardzo nie bierzemy ja na smycz ale teraz bralismy i ona ta smycz gryzie, i tak sie nie ruszy... Prosze pomozcie mi ludzie blagam...jak moge ja zachecic do spaceru?? :Help_2:(ona ma troche ponad 2 miesiace)

Posted

Hm, Jogurt jak byl maly, to tez nie za bardzo chcial chodzic na spacery ;) generalnie z takim maluchem nie da sie wychodzic na dlugo. I byloby lepiej gdybyscie mimo wszystko brali ja na smycz, po pierwsze dla jej bezpieczenstwa, a po drugie aby nauczyla sie na niej chodzic teraz, bo w pozniejszym wieku bedzie to trudniejsze, zwlaszcza ze z racji rasy twojego psa chucherkiem to ona nie bedzie :lol:

Posted

XxfantasjaXx, a co robicie z psem na spacerze? U takiego szczeniak trzeba nagradzać i chwalić kazdy krok w nieznany świat. Suczka jest wystraszona potrzebuje od Was wyraźnej zachęty i potwierdzenia że dobrze robi idac na spacer. Czy lubi smakołyki? jakieś zabawki? Nagradzajcie kazde jej wyjście z domu no i koniecznie trzymajcie na smyczy!

Posted

Taki mały szczeniak średnio jest zadowolony z chodzenia na smyczy...a jak tam kwarantanna?uważacie gdzie prowadzacie szczeniorka?
U takich szczeniaków rewelacyjnie sprawqdza się ogródek gdzie można psa puścić bez smyczy żeby sobie sam pochodził...
Szczeniak woli powąchac i popatrzeć niż wszędzie łazić...

Posted

[quote name='Klaudysiaczek']Ale nie każdy ma ogródek... Czasem może działka? A jeśli nie i to, proponuję jakieś wypatrzone miejsce, odpowiednie dla szczeniaka...
Wiem że nie każdy ma bo sama nie mam :p