Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 925
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
teraz dopiero przeczytałam o ropomaciczu - czemu nie operujecie od razu? nie ma co czekac aż się rozwinie :shake: im później tym operacja z większym zagrożeniem

Kurczę takie są terminy najwcześniej na 1 kwietnia a w "łapki" byle kogo oddac jej nie chce. Narazie nic sie nie dzieje ale gdyby co mamy sie stawic natychmiast a wetkę mam pod telefonem i ona dobrze wie ze gdyby coś było nie tak to ja tego nie przezyję. Musi byc dobrze, poprostu musi. I wiecie co cholencia wczoraj dowiedziałam się ze Kibuś pies sąsiadki jest chory-strasznie kaszle bidulek i oni nie mają jak go leczyc bo nie mają kasy, nie pojdą do weta i juz. Ja niestety nie mam jak im pomóc bo sama muszę pogadac z wetką by mi z kasą poczekała do wypłaty wiec im nie dam. Ale o co mi chodzi może któras ciotka zna taniego lekarza weta w okolicy Dąbrowy w Łodzi bo ludzie też schorowani i daleko nie pojadą. A może dr Jachman jeszcze przyjmuje? Czy ktos wie?

Posted

malawaszka napisał(a):
kurcze cięzka sprawa z tym psiekim bo jak nie wyleczą to pójdzie mu kaszel na oskrzela, a nie daj boże na płuca :(

O tym samym pomyślałam:razz:

Trzymam kciuki za Dusię;)

Posted

No własnie szkoda mi biedaka tym bardziej że to juz starszy psiak jest. Nie widziałam go dzisiaj na dworku ale spotkałam sąsiadkę i mówiła ze dała mu rutinoscorbin i thiocodin czy cos takiego. Ja się nie znam na lekach ale mówiła ze go juz tak nie męczyło. Aby mu pomogło bo lubię psinkę.
A Duśka śpi sobie właśnie w najlepsze w łóżeczku i tak słodko wyglada że aż mi szkoda jej ruszac ale niestety będę musiała nio chyba że pójdę spac na podłoge:evil_lol: bo moja skarba zajęła moją połowę łóżka. Kanapowiec kochany:eviltong:.

Posted

dziś już piątek w poniedziałek idziemy do weta, ja coraz bardziej się boje :smhair2::eek::nerwy: a moje dziewczyny smacznie sobie śpią:

a tu Dusia sama zrobiła sobie fryzure na brodzie:evil_lol::

Posted

Futerko na łapkach odrośnie i będzie jeszcze ładniej się panienka prezentowała.
Trzymam kciuki za operację. Masz stalowe nerwy tyle na nią czekając :roll: ale rozumiem, że stan nie jest poważny, a wolisz żeby operował ktoś komu ufasz. Też bym pewnie tak zrobiła.
Wszystko się ułoży. Trzymajcie się dziewczynki :)

Posted

w poniedziałek idziemy tylko po jakieś leki chyba na koopkę a zabieg jest w środę o 12.00 szczególnie wtedy kciuki będą potrzebne. Tak Weszko stan nie jest na cito bo mi wetka powiedziała że większosc właścicieli w tym stadium choroby by nawet nie zauważyła zmian ale ja jestem na tym punkcie wyczulona bo jedna sunie już bym tak straciła i ten wyciek z narządów rodnych Dusiulki też byłby niezauważalny gdyby panienka z nami nie spała. Na psim posłaniu nie dałoby rady zauważyc takich plamek zważywszy na to że nie jest ono oczywiście pierwszej czystości:cool3: zawsze coś Dusia na łapkach przyniesie z dworku a i jedzonka ślady na spanku zauważyc można:evil_lol:.
Własnie mi Duśka bączka puściła bo sobie dziś ukradła skrzydełko z kurczaka co to TZ zrobił takie nadziewane mięsem mielonym i bez kości, no cóż smakowało Duśce a teraz leży mi na nogach i bączki puszcza urwisek jeden:diabloti:

Posted

Doginka napisał(a):
:evil_lol:Fryzura na brodzie zarąbista - Duśka może zostać psim fryzjerem(groomerem):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

tak ona często takie fryzurki sobie funduje:evil_lol:

Posted

spotkałam dzisiaj Kibusia i chyba mu lepiej bo już nie kaszle i nawet merdał do mnie ogonkiem i się cieszył widocznie leki pomogły, całe szczęscie:multi:

Posted

madziamn napisał(a):
spotkałam dzisiaj Kibusia i chyba mu lepiej bo już nie kaszle i nawet merdał do mnie ogonkiem i się cieszył widocznie leki pomogły, całe szczęscie:multi:

no to fajnie! oby tak dalej

Posted

a oto Kibuś z Dusią:

musze dodac ze Dusiula pozwoliła Kibusiowi na wszystko nawet zajrzec do misek z jedzeniem ale na łóżko wejsc mu nie dała:diabloti:wtedy wstepował w nią diabełek. Podobnie było z Miszką jak u nas był też spał na jej posłaniu a z kanapy go zganiała:diabloti: wystarczyło że łapkę postawił a ta już ostrzegawczo mruczała, tu niby taka potulna a kanapy broni:cool3:.

Posted

norka1911 napisał(a):
śledze bardzo dużo galerii i wątków,twoją również i jak zwykle każdą od pierwszej strony do ostatniej.Dusia-urocza dziewczynka,śliczna sznaucereczka i jakiego ma koleżke :-) fajnego.Ja też mam sznaucera mini widoczny w moim avatarku.Dusia ma piękny kolorek zawsze podobało mi się to umaszczenie,mój jest cały czarny,od niedawna zmienił troche ubarwienie i jest ala sól-pieprz tez ma swój charakterek:evil_lol:.Pozdrawiam serdecznie.

Norko witamy serdecznie, szkoda że nie widzimy Twojego avatarka ale to pewnie znów coś na dogo nawala:shake:. Sznupki mają charakterki to prawda ale między innymi za to przecież je kochamy:loveu:.

Posted

śledze bardzo dużo galerii i wątków,twoją również i jak zwykle każdą od pierwszej strony do ostatniej.Dusia-urocza dziewczynka,śliczna sznaucereczka i jakiego ma koleżke :-) fajnego.Ja też mam sznaucera mini widoczny w moim avatarku.Dusia ma piękny kolorek zawsze podobało mi się to umaszczenie,mój jest cały czarny,od niedawna zmienił troche ubarwienie i jest ala sól-pieprz tez ma swój charakterek:evil_lol:.Pozdrawiam serdecznie.

Posted

o kurcze a ja widze go,wczoraj tak miałam że nie było widać a szkoda:placz: bo mój Amperek taki śliczny-tak ma na imie Amper.Zanim sie zalogowałam to pamiętam,że pisałyście często że coś z dogo czasami sie dzieje:angryy: