Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 925
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy Cię M@d:loveu::multi: Miło nam że do nas zawitałeś.
Słuchajcie potrzebuje rady: czym rozczesac Duśkowe futro bo psia szczotka sobie już nie radzi rozczesuje po wierzchu a głębiej grozi nam skołtunienie:shake:. Na łapkach sytuacja zaczyna nam sie robic nieciekawa tym bardziej że Duśka za czesaniem nie przepada. Więc muszę to robic w miare szybko i sprawnie żeby jej dodatkowo nie stresowac. Proszę pomóżcie czym Wy czeszecie swoje sznupy zarośnięte zimą:niewiem:?

Posted

madziamn napisał(a):
Witamy Cię M@d:loveu::multi: Miło nam że do nas zawitałeś.
Słuchajcie potrzebuje rady: czym rozczesac Duśkowe futro bo psia szczotka sobie już nie radzi rozczesuje po wierzchu a głębiej grozi nam skołtunienie:shake:. Na łapkach sytuacja zaczyna nam sie robic nieciekawa tym bardziej że Duśka za czesaniem nie przepada. Więc muszę to robic w miare szybko i sprawnie żeby jej dodatkowo nie stresowac. Proszę pomóżcie czym Wy czeszecie swoje sznupy zarośnięte zimą:niewiem:?

Szczotka LAWRENCE miękka i metalowy grzebień ;) - włos po włosie i każdy kołtun oddzielnie pomalutku i dokładnie:p

Posted

Do czesania tylko grzebień. Szczotką jak sama piszesz po wierzchu poczeszesz. Ja leń i psów juz nie wystawiam więc mam przecinak do kołtunów. To takie grabki z ostrzami.

Posted

No wlaśnie po wierzchu siersc jest ładna ale jak głębiej zajrzalam to zauwazyłam ze nasza szczota w przypadku zarośniętej Dusi się nie sprawdza. Z Fionką było inaczej ale ona była z niemieckiej odmiany sznupkiem i jej siersc się tak nie kołtuniła jak Dusiowa.

Posted

Kupiłysmy grzebień i idzie o wiele lepiej niż szczotka co prawda po godzinie wszystko wraca do normy ale potem łatwiej rozczesac Andulę po raz drugi. DZIEKI CIOTECZKI ZA RADE.

Posted

Przeciwko kołtunom spróbuj odżywki (ludzkiej) Timotey miodowy lub Herbal esens;) - tylko tych odżywek nie używa się przed wystawą - wtedy to już tylko psie;)
I pamiętaj aby te ludzkie odżywki dobrze spłukać;) - skutek - brak kołtunów lub ich bardzo duże ograniczenie:p

Posted

Musze ja do fryzjera zaprowadzic bo już nie widac psa tylko same kudełki:dog:. Jest jak puchaty misio tym bardziej ze ostatnio kąpanko zaliczyłyśmy to sierśc jeszcze bardziej napuszona po tych wszystkich odżywkach i tu pochwalic Dusię muszę bo się do mycia chyba przyzwyczaiła i już mi nie ucieka z wanny tylko grzecznie stoi i łapki jak trzeba podnosi.